Recept na Švestková kuřecí prsa

přidal(a) Iveta Kotalová
3/5
   ( 2 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 1hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den

Plněná kuřecí prsa se švěstkovou omáčkou plněná kuřecí prsa se švestkami, kuřecí prsa se švestkovou omáčkou, kuře na sladko recept, kuře s ovocnou omáčkou, sušené švestky maso, kuře plněné ovocem, netradiční kuřecí prsa recept, sladkokyselé kuře recept, kuřecí prsa na pánvi, kuřecí maso s omáčkou, české recepty kuře, omáčka ze švestek recept, švestková omáčka k masu, jednoduché kuřecí recepty, rodinný oběd kuřecí, kuře dušené se švestkami, rychlé recepty z kuřecích prsou, kuře se sušeným ovocem, slavnostní kuřecí pokrmy, kuřecí prsa plněná ovocem
Švestková kuřecí prsa
  • Švestková kuřecí prsa -

Ingredience pro recept

4 kskuřecích prsou
20 kssušených švestek
sůl
mletý černý pepř
olej
1 ksšvestková omáčka Vitana

Prsa očistíme a opláchneme. Nožem nařízneme doplrostřed kapsu, kterou naplníme sušenými švěstkami. Osolíme a opepříme. Na rozpáleném oleji z obou stran opečeme, podlijeme trochou vody a necháme dusit doměkka. Když jsou prsa měkká vyjmeme je a do výpeku zamícháme dle návodu rozmíchanou švěstkovou omáčku. Můžeme přidat pár rozmočených nakrájených sušených švestek a povaříme. Poté vložíme zpět kuřecí prsa a necháme prohřát.

 

Plněná kuřecí prsa se švestkovou omáčkou

INGREDIENCE:
- Kuřecí prsa
- Sušené švestky (celé + pár navíc do omáčky)
- Sůl, pepř
- Olej
- Voda na podlití
- Švestková omáčka (prášková nebo hotová dle druhu)

POSTUP:

1) Příprava masa  
Kuřecí prsa očistíme a opláchneme.  
Do středu prsa opatrně nařízneme kapsu.  
Kapsu naplníme sušenými švestkami.  
Zvenku osolíme a opepříme.

2) Opečení  
Na pánvi rozpálíme olej.  
Prsa z obou stran zprudka opečeme do zlatava.

3) Dušení  
Maso podlijeme trochou vody.  
Zakryjeme a dusíme doměkka — přibližně 20–30 minut podle velikosti prsou.

4) Švestková omáčka  
Měkká kuřecí prsa vyjmeme z pánve.  
Do výpeku vmícháme švestkovou omáčku připravenou dle návodu na obalu.  
Přidáme pár předem namočených a nakrájených sušených švestek.  
Krátce povaříme, až omáčka zhoustne.

5) Dokončení  
Kuřecí prsa vložíme zpět do omáčky a necháme je chvíli prohřát.

6) Podávání  
Podáváme s rýží, bramborovou kaší nebo bramborem.

TIPY:
- Pro výraznější chuť lze k omáčce přidat lžičku povidel nebo kapku červeného vína.  
- Maso se lépe plní, když je prso mírně zmrzlé nebo velmi studené.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Kuře pečené na houbách

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Pečené kuře s houbami pečené kuře, kuře s houbami, kuře na houbách, recept kuře, české recepty, kuřecí maso, pečené maso, kuře v troubě
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1,5hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Kuře na brusinkách

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Pečené kuře na zelenině a brusinkách pečené kuře, kuře na zelenině, kuře s brusinkami, pečené maso, kuře na víně, česká kuchyně, domácí recept, rozmarýn, kuře v troubě, karotka, cuketa, paprika, brusinková omáčka, rodinný oběd, vaření, jídlo
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1,5hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Kuřecí stehýnka v citronové marinádě

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Smažená stehýnka naložená v marinádě smažená kuřecí stehýnka, kuřecí stehýnka v marinádě, kuřecí maso recepty, citronová marináda kuře, ústřicová omáčka kuře, medová marináda, smažené kuře recept, kuře dozlatova, stehýnka na pánvi, kuřecí maso smažené, kuře s česnekem, kuřecí stehýnka na oleji, kuře s petrželkou, kuře s citrusovou chutí, šťavnatá kuřecí stehýnka, kuře marinované přes noc, kuře v mouce, kuře ve strouhance, rychlé kuřecí recepty, domácí kuřecí pokrmy, křupavé smažené kuře
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!