Recept na Švábská roštěná
Ingredience pro recept
| 400-500 g | roštěné |
| sůl | |
| mletý černý pepř | |
| 60 g | tuku |
| mrkev | |
| celer | |
| petržel | |
| 1 ks | cibule |
| 1 ks | citronu |
| hořčice | |
| 1000 g | brambor |
| hladká mouka | |
| 1 hrnek | smetany |
| kapari nebo olivy |
Plátky roštěné na okrajích nařízneme, zlehka naklepeme, osolíme a opepříme. Po obou stranách prudce opečeme na jedné třetině tuku. Očištěnou zeleninu, nakrájíme na plátky, osmahneme na zbylém tuku a přidáme oloupaný citron, nakrájený na kolečka, z kterých vybereme jadérka. Přidáme hořtici podle vlastní chuti, podlijeme a necháme vařit. Poloměkké maso přendáme do čistého kastrůlku a naskládáme na něj plátky nakrájených syrových brambor. štávu z masa zaprášíme moukou, zasmažíme, zalijeme vodou a smetanou nebo šlehačkou a povaříme. Potom šťávu procedíme na maso, přidáme rozsekané kapary nebo olivy a dusíme do měkka. Podle potřeby dosolíme.






