Recept na Šoulet s uzeninou

přidal(a) Iveta Kotalová
3/5
   ( 2 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 1hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den

Hrachový šoulet s uzeninou od Nikoly Behenské hrachový šoulet recept, šoulet s uzeninou, hrachový šoulet s kroupami, tradiční židovský šoulet, český šoulet recept, špekáčky v šouletu, zapékaný hrách s kroupami, Nikola Behenská recepty, hrách a kroupy recept, vydatná česká kuchyně, pokrmy z hrachu, levné jídlo z hrachu, zapékané luštěniny recept, šoulet v troubě, domácí šoulet krok za krokem, kroupy a uzenina, syté zimní jídlo, majoránkový šoulet, staročeské recepty, jednoduché luštěninové jídlo
Šoulet s uzeninou

Ingredience pro recept

250 gzeleného hrachu
250 gječných krup
sádlo
3 kscibule
300 guzeniny
1 paličkačesneku
sůl
2-3 lžícemajoránky

Hrách přes noc namočíme a poté uvaříme doměkka. Namočené kroupy také uvaříme. Na sádle dohněda orestujeme drobně nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájenou uzeninu (špekáčky) a trochu česneku na plátky,zbytek česneku prolisujeme. Vše smícháme dohromady, osolíme a okořeníme promnutou majoránkou. Vložíme do trouby rozehřáté na 200°C a půl hodiny zapékáme.

 

Hrachový šoulet s uzeninou  
Autor: Nikola Behenská

INGREDIENCE:
- Hrách (suchý, namočený přes noc)
- Kroupy (namočené a uvařené)
- Uzenina (špekáčky nebo jiná kvalitní uzenina, na kostičky)
- Cibule (drobně nakrájená)
- Česnek (část na plátky, část prolisovaná)
- Sádlo
- Sůl
- Majoránka (promnutá v dlaních)

POSTUP:

1) Hrách  
Suchý hrách přes noc namočíme.  
Druhý den vodu slijeme a hrách uvaříme doměkka.

2) Kroupy  
Namočené kroupy uvaříme zvlášť, dokud nezměknou.

3) Restování cibule a uzeniny  
Na sádle orestujeme cibuli dozlatova.  
Přidáme na kostičky nakrájenou uzeninu a česnek nakrájený na plátky.  
Zbytek česneku prolisujeme až na závěr.

4) Smíchání surovin  
Do velké mísy dáme uvařený hrách, kroupy, orestovanou cibuli s uzeninou a česnekem.  
Osolíme dle chuti a přidáme promnutou majoránku.  
Vše důkladně promícháme.

5) Zapékání  
Směs přendáme do pekáče.  
Pečeme půl hodiny v troubě předehřáté na 200 °C.

6) Podávání  
Šoulet podáváme teplý – s okurkou, chlebem nebo jako samostatný vydatný pokrm.

TIPY:
- Přidáním uzeného masa (např. kýta, krkovice) šoulet ještě víc „zesílí“.  
- Pokud je směs příliš hustá, lze přidat trochu vývaru.  
- Majoránku vždy promnout mezi prsty – zvýrazní aroma.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Jehněčí pečeně

     - Jehněčí pečeně.jpg
    Hodnocení receptu je 3.00Hodnocení receptu je 3.00Hodnocení receptu je 3.00Z celkového počtu 5Z celkového počtu 5
    Jehněčí pečeně s hráškem a mrkví jehněčí pečeně, jehněčí maso, pečené jehněčí, hrášek, mrkev, pečeně s zeleninou, česnek, tymián, pečené maso, tradiční recept, domácí jídlo, česká kuchyně, brambory, pečené maso s zeleninou, masové recepty, příloha k masu, vaření, jídlo
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 2hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Pikantní klobásky

     - Pikantní klobásky.jpg
    Hodnocení receptu je 3.00Hodnocení receptu je 3.00Hodnocení receptu je 3.00Z celkového počtu 5Z celkového počtu 5
    Grilované pikantní klobásy v marinádě grilované klobásy, pikantní klobásy, klobásy v marinádě, grilování uzenin, klobásy na gril recept, marináda na klobásy, pikantní grilování, uzeniny na grilu, letní grilování recepty, jednoduché grilované recepty, pikantní marináda masová, klobásy s česnekem, klobásy s chilli, grilování chleba a klobásy, české grilovací recepty, rychlé grilovací jídlo, uzen
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Králík s pikantní omáčkou

     - foto-Nikola Behenská
    Hodnocení receptu je 3.00Hodnocení receptu je 3.00Hodnocení receptu je 3.00Z celkového počtu 5Z celkového počtu 5
    Pikantní králičí pečínka od paní Nikoly Behenské králičí maso, králičí pečínka, Nikola Behenská, pečený králík, králík na cibuli, králík na česneku, česká kuchyně, domácí recept, pečené maso, slanina, kmín, masox, omáčka z výpeku, tradiční recept, sváteční oběd, vaření, jídlo
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1,5hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!