Recept na Smažený kapr
Ingredience pro recept
| 1 ks | kapra |
| sůl | |
| 4 stroužky | česneku |
| 0,5-1 l | mléka |
| hladká mouka | |
| olej na smažení | |
| strouhanka | |
| citron | |
| 2-3 ks | vejce |
Den předem kapra zabijeme, vykucháme, oškrábeme šupiny, odřízneme hlavu (můžeme ji použít na polévku) a ploutve, případně stáhneme z kůže. Nařezeme na porce, osolíme a potřeme rozetřeným česnekem. Vložíme do mísy a zalijeme mlékem. Přikryjeme alobalem a necháme do druhého dne odležet. Před samotnou přípravou porce vyjmeme, opláchneme pod tekoucí vodou a osušíme. Poté jednotlivé porce obalujeme v trojobalu (mouka-rozšlehané osolené vejce-strouhanka) a smažíme na rozpáleném oleji dozlatova. Při servírování pokapeme citronovou šťávou.
Na vánoce podáváme tradičně s brambovovým salátem, jinak můžeme podávat s bramborem nebo bramborovou kaší.
Při konzumaci pozor na kostičky !!!!!
Tradiční štědrovečerní smažený kapr
INGREDIENCE:
- Kapr (čerstvý, vykuchaný, očištěný)
- Sůl
- Česnek (rozetřený)
- Mléko
- Hladká mouka
- Vejce (rozšlehaná a osolená)
- Strouhanka
- Olej na smažení
- Citronová šťáva k podávání
POSTUP:
1) Příprava kapra den předem
Kapr se zabije, vykuchá, odstraní se šupiny, hlava a ploutve.
Podle chuti lze stáhnout z kůže.
Nařežeme na porce, osolíme a potřeme rozetřeným česnekem.
Vložíme do mísy a zalijeme mlékem.
Zakryjeme alobalem a necháme do druhého dne odležet v chladu.
2) Příprava před smažením
Porce vyjmeme z mléka, opláchneme pod tekoucí vodou a osušíme papírovou utěrkou.
3) Obalování v trojobalu
Každý kousek obalíme postupně v:
- hladké mouce,
- rozšlehaném osoleném vejci,
- strouhance.
4) Smažení
Smažíme v dostatečném množství rozpáleného oleje dozlatova.
Po usmažení necháme okapat na ubrousku.
5) Podávání
Při servírování kapra pokapeme citronovou šťávou.
Na Štědrý den podáváme s klasickým bramborovým salátem.
Mimo vánoce chutná i s bramborem nebo bramborovou kaší.
UPOZORNĚNÍ:
Při konzumaci dávejte pozor na kosti!
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Kapr v mandlích
Smažený kapr smažený kapr, kapr v mandlích, vánoční kapr, ryba v trojobalu, kapr recept, česká kuchyně, kapr na česneku, mandlový obal, smažená ryba, vánoční recept, sváteční jídlo, rybí maso, domácí recept, citronová šťáva, kapr na pánvi, vaření, jídlo- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Losos na bylinkách
Losos na bylinkách, restované fazolky se šunkou a česnekem od Milči Jandusové losos na bylinkách, medvědí česnek losos, restované fazolky, fazolky se šunkou, losos recept, milča jandusová recept, česnekové fazolky, losos na pánvi, šťavnatý losos, zdravé rybí recepty, losos s fazolkami, losos s brambory, rychlý recept z lososa, filet z lososa, ryby na másle, losos s citronem, rybí jídla na oběd, zelené fazolky recept, zdravá kuchyně ryby, domácí recepty z lososa, jednoduché rybí recepty, kvalitní šunka recepty, losos s bylinkami- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 30min
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Milča Jandusová
-
Kořeněný pangasius
Smažený pangasius pangasius, smažený pangasius, ryba na pánvi, smažená ryba, pangas recept, rybí maso, česká kuchyně, domácí recept, koření na ryby, mletá paprika, kmín, vegeta, ryba v mouce, rychlý oběd, zdravé jídlo, vaření, jídlo- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 30min
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová







