Recept na Smažený kapr

přidal(a) Iveta Kotalová
4/5
   ( 2 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 1hod
Pro koho: Vánoce
Příležitost: Běžný den

Tradiční štědrovečerní smažený kapr. tradiční smažený kapr, vánoční kapr recept, štědrovečerní kapr, kapr v trojobalu, vánoční smažená ryba, kapr v mléce recept, klasický český kapr, smažené rybí porce, vánoční kuchyně kapr, recept kapr s bramborovým salátem, kapr obalovaný recept, české vánoční recepty, rybí pokrmy na štědrý den, kapr v česneku a mléce, ryba smažená dozlatova, bramborový salát a kapr, slavnostní rybí recepty, tradiční česká ryba, kapr s citronem, domácí recept na kapra
Smažený kapr 1
  • Smažený kapr -

Ingredience pro recept

1 kskapra
sůl
4 stroužkyčesneku
0,5-1 lmléka
hladká mouka
olej na smažení
strouhanka
citron
2-3 ksvejce

Den předem kapra zabijeme, vykucháme, oškrábeme šupiny, odřízneme hlavu (můžeme ji použít na polévku) a ploutve, případně stáhneme z kůže. Nařezeme na porce, osolíme a potřeme rozetřeným česnekem. Vložíme do mísy a zalijeme mlékem. Přikryjeme alobalem a necháme do druhého dne odležet. Před samotnou přípravou porce vyjmeme, opláchneme pod tekoucí vodou a osušíme. Poté jednotlivé porce obalujeme v trojobalu (mouka-rozšlehané osolené vejce-strouhanka) a smažíme na rozpáleném oleji dozlatova. Při servírování pokapeme citronovou šťávou.

Na vánoce podáváme tradičně s brambovovým salátem, jinak můžeme podávat s bramborem nebo bramborovou kaší.

Při konzumaci pozor na kostičky !!!!!

 

Tradiční štědrovečerní smažený kapr

INGREDIENCE:
- Kapr (čerstvý, vykuchaný, očištěný)
- Sůl
- Česnek (rozetřený)
- Mléko
- Hladká mouka
- Vejce (rozšlehaná a osolená)
- Strouhanka
- Olej na smažení
- Citronová šťáva k podávání

POSTUP:

1) Příprava kapra den předem
Kapr se zabije, vykuchá, odstraní se šupiny, hlava a ploutve.  
Podle chuti lze stáhnout z kůže.  
Nařežeme na porce, osolíme a potřeme rozetřeným česnekem.  
Vložíme do mísy a zalijeme mlékem.  
Zakryjeme alobalem a necháme do druhého dne odležet v chladu.

2) Příprava před smažením
Porce vyjmeme z mléka, opláchneme pod tekoucí vodou a osušíme papírovou utěrkou.

3) Obalování v trojobalu
Každý kousek obalíme postupně v:
- hladké mouce,
- rozšlehaném osoleném vejci,
- strouhance.

4) Smažení
Smažíme v dostatečném množství rozpáleného oleje dozlatova.  
Po usmažení necháme okapat na ubrousku.

5) Podávání
Při servírování kapra pokapeme citronovou šťávou.  
Na Štědrý den podáváme s klasickým bramborovým salátem.  
Mimo vánoce chutná i s bramborem nebo bramborovou kaší.

UPOZORNĚNÍ:
Při konzumaci dávejte pozor na kosti!

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Kapr v mandlích

     - Kapr v mandlích.jpg
    Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Z celkového počtu 5
    Smažený kapr smažený kapr, kapr v mandlích, vánoční kapr, ryba v trojobalu, kapr recept, česká kuchyně, kapr na česneku, mandlový obal, smažená ryba, vánoční recept, sváteční jídlo, rybí maso, domácí recept, citronová šťáva, kapr na pánvi, vaření, jídlo
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Losos na bylinkách

     - foto-Milča Jandusová
    Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Z celkového počtu 5
    Losos na bylinkách, restované fazolky se šunkou a česnekem od Milči Jandusové losos na bylinkách, medvědí česnek losos, restované fazolky, fazolky se šunkou, losos recept, milča jandusová recept, česnekové fazolky, losos na pánvi, šťavnatý losos, zdravé rybí recepty, losos s fazolkami, losos s brambory, rychlý recept z lososa, filet z lososa, ryby na másle, losos s citronem, rybí jídla na oběd, zelené fazolky recept, zdravá kuchyně ryby, domácí recepty z lososa, jednoduché rybí recepty, kvalitní šunka recepty, losos s bylinkami
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Milča Jandusová
  • Kořeněný pangasius

     -
    Hodnocení receptu je 3.67Hodnocení receptu je 3.67Hodnocení receptu je 3.67Hodnocení receptu je 3.67Z celkového počtu 5
    Smažený pangasius pangasius, smažený pangasius, ryba na pánvi, smažená ryba, pangas recept, rybí maso, česká kuchyně, domácí recept, koření na ryby, mletá paprika, kmín, vegeta, ryba v mouce, rychlý oběd, zdravé jídlo, vaření, jídlo
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!