Recept na Smaženky z krůtích prs
Ingredience pro recept
| 250 g | krůtích prsou |
| 250 g | žampionů |
| 250 ml | mléka |
| 1 ks | vejce |
| 15 dkg | polohrubé mouky |
| gyros koření | |
| mletý černý pepř | |
| sůl | |
| kari koření | |
| 2 stroužky | česneku |
| sójová omáčka |
Krůtí prsa nakrájíme na drobno, žampiony na pásky. Vytvoříme těstíčko -- mléko, vejce, polohrubá mouka v konzistenci více husté než na palačinky, přidáme gyros koření, pepř, sůl, trochu kari, česnek, sojovou omáčku a zamícháme. Do těstíčka lehce vpravíme kousky masa a žampiony. Lžící tvoříme placičky a smažíme na oleji do zlatova.
Smaženky z krůtích prsou a žampionů
Autor: Romča Langerová
INGREDIENCE:
- Krůtí prsa (nakrájená nadrobno)
- Žampiony (nakrájené na pásky)
- Mléko
- Vejce
- Polohrubá mouka
- Gyros koření
- Sůl
- Pepř
- Kari koření
- Česnek (prolisovaný nebo sušený)
- Sójová omáčka
- Olej na smažení
POSTUP:
1) Příprava těstíčka
V misce smícháme mléko, vejce a polohrubou mouku tak, aby vzniklo hustší těstíčko než na palačinky.
Okořeníme gyros kořením, pepřem, solí, troškou kari, česnekem a zakápneme sójovou omáčkou.
Důkladně promícháme.
2) Přidání surovin
Do hotového těstíčka lehce vmícháme nadrobno nakrájená krůtí prsa a pásky žampionů.
3) Smažení
Na pánvi rozehřejeme olej.
Lžící tvoříme placičky a smažíme je z obou stran dozlatova.
4) Podávání
Podáváme s brambory, bramborovou kaší, čerstvou zeleninou nebo dipem.
TIPY:
- Pokud je těstíčko příliš řídké, přidej mouku; pokud příliš husté, přilij trochu mléka.
- Můžeš přidat i trošku nastrouhaného sýra pro intenzivnější chuť.
- Žampiony lze nahradit i směsí lesních hub.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Kuře pečené na houbách
-
Kuře na brusinkách
Pečené kuře na zelenině a brusinkách pečené kuře, kuře na zelenině, kuře s brusinkami, pečené maso, kuře na víně, česká kuchyně, domácí recept, rozmarýn, kuře v troubě, karotka, cuketa, paprika, brusinková omáčka, rodinný oběd, vaření, jídlo- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1,5hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Kuřecí stehýnka v citronové marinádě
Smažená stehýnka naložená v marinádě smažená kuřecí stehýnka, kuřecí stehýnka v marinádě, kuřecí maso recepty, citronová marináda kuře, ústřicová omáčka kuře, medová marináda, smažené kuře recept, kuře dozlatova, stehýnka na pánvi, kuřecí maso smažené, kuře s česnekem, kuřecí stehýnka na oleji, kuře s petrželkou, kuře s citrusovou chutí, šťavnatá kuřecí stehýnka, kuře marinované přes noc, kuře v mouce, kuře ve strouhance, rychlé kuřecí recepty, domácí kuřecí pokrmy, křupavé smažené kuře- Obtížnost:
- 2
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová





