Recept na Ryby na houbách

přidal(a) Iveta Kotalová
3/5
   ( 2 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 30min
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den

Kapr nebo pangasius v netradiční úpravě. kapr v troubě netradičně, pangasius recept pečený, ryba s houbami a slaninou, kapr na kečupu, ryba zapečená se sýrem, kapr na slanině, pangasius v omáčce, české rybí recepty, kapr s citronovou šťávou, ryba s cibulí a houbami, pečená ryba s kečupem, netradiční úprava ryby, slavnostní pokrm z kapra, rybí maso na plechu, rybí recepty pro rodinu, kapr zapečený v troubě, pangasius s houbami, ryba na tymiánu, moderní české rybí recepty, ryba se slaninou a sýrem
ryby na houbach.jpg

Ingredience pro recept

4 kskapra
sůl
pepř
1 kscitron
1 skleničkahub ve sladkokyselém nálevu
1 lžíceoleje
50 gslaniny
2 kscibule
1 lžičkatymiánu
4 lžícekečupu
80 gtvrdého sýru

Porce ryby omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Vložíme je do kastrolu, zalijeme citronovou šťávou a vodou, aby bylo maso sotva ponořené, a vaříme asi 10 minut. Ryby vyjmeme z vody a rozložíme je na plech vyložený pečícím papírem. Nakládané houby slijeme a necháme je okapat, případně je pokrájíme na menší kousky. Posypeme jimi kousky ryby. Na pánvi rozehřejeme olej a chvíli na něm škvaříme na nudličky nakrájenou slaninu. Cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Vložíme ji také na pánev a lehce osmahneme. Vmícháme tymián, kečup, prohřejeme a rozdělíme stejnoměrně na ryby. Posypeme strouhaným sýrem a vše chvíli zapečeme.

 

Kapr nebo pangasius v netradiční úpravě

INGREDIENCE:
- Porce kapra nebo pangasia
- Sůl
- Pepř
- Citronová šťáva
- Voda
- Nakládané houby
- Slanina (na nudličky)
- Cibule (na měsíčky)
- Olej
- Tymián
- Kečup
- Tvrdý sýr (strouhaný)

POSTUP:

1) Příprava ryby
Porce ryby omyjeme a osušíme.
Osolíme a opepříme.
Vložíme je do kastrolu, zalijeme citronovou šťávou a vodou tak, aby bylo maso sotva ponořené.
Vaříme asi 10 minut.

2) Plech
Ryby vyjmeme z vody a rozložíme je na plech vyložený pečicím papírem.

3) Houby
Nakládané houby slijeme a necháme okapat.
Pokud jsou větší, nakrájíme je.
Nasypeme je na rybí porce.

4) Slanina a cibule
Na pánvi rozehřejeme olej.
Na nudličky nakrájenou slaninu chvíli škvaříme.
Přidáme cibuli nakrájenou na měsíčky.
Lehce osmahneme.

5) Dochucení
Přidáme tymián a kečup.
Prohřejeme a směs rovnoměrně rozdělíme na ryby.

6) Zapékání
Povrch posypeme strouhaným sýrem.
Zapečeme v troubě dozlatova.

7) Podávání
Podáváme s bramborovou kaší, vařenými bramborami nebo čerstvým pečivem.

TIPY:
- Kečup lze vyměnit za rajčatové pyré nebo pikantní omáčku.
- Do směsi můžeš přidat i na kostičky nakrájenou papriku.
- Sýr je nejlepší tvrdý – eidam, gouda, čedar nebo uzený.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Kapr v mandlích

     - Kapr v mandlích.jpg
    Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Z celkového počtu 5
    Smažený kapr smažený kapr, kapr v mandlích, vánoční kapr, ryba v trojobalu, kapr recept, česká kuchyně, kapr na česneku, mandlový obal, smažená ryba, vánoční recept, sváteční jídlo, rybí maso, domácí recept, citronová šťáva, kapr na pánvi, vaření, jídlo
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Losos na bylinkách

     - foto-Milča Jandusová
    Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Z celkového počtu 5
    Losos na bylinkách, restované fazolky se šunkou a česnekem od Milči Jandusové losos na bylinkách, medvědí česnek losos, restované fazolky, fazolky se šunkou, losos recept, milča jandusová recept, česnekové fazolky, losos na pánvi, šťavnatý losos, zdravé rybí recepty, losos s fazolkami, losos s brambory, rychlý recept z lososa, filet z lososa, ryby na másle, losos s citronem, rybí jídla na oběd, zelené fazolky recept, zdravá kuchyně ryby, domácí recepty z lososa, jednoduché rybí recepty, kvalitní šunka recepty, losos s bylinkami
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Milča Jandusová
  • Kořeněný pangasius

     -
    Hodnocení receptu je 3.67Hodnocení receptu je 3.67Hodnocení receptu je 3.67Hodnocení receptu je 3.67Z celkového počtu 5
    Smažený pangasius pangasius, smažený pangasius, ryba na pánvi, smažená ryba, pangas recept, rybí maso, česká kuchyně, domácí recept, koření na ryby, mletá paprika, kmín, vegeta, ryba v mouce, rychlý oběd, zdravé jídlo, vaření, jídlo
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!