Recept na Ryby na houbách
Ingredience pro recept
| 4 ks | kapra |
| sůl | |
| pepř | |
| 1 ks | citron |
| 1 sklenička | hub ve sladkokyselém nálevu |
| 1 lžíce | oleje |
| 50 g | slaniny |
| 2 ks | cibule |
| 1 lžička | tymiánu |
| 4 lžíce | kečupu |
| 80 g | tvrdého sýru |
Porce ryby omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Vložíme je do kastrolu, zalijeme citronovou šťávou a vodou, aby bylo maso sotva ponořené, a vaříme asi 10 minut. Ryby vyjmeme z vody a rozložíme je na plech vyložený pečícím papírem. Nakládané houby slijeme a necháme je okapat, případně je pokrájíme na menší kousky. Posypeme jimi kousky ryby. Na pánvi rozehřejeme olej a chvíli na něm škvaříme na nudličky nakrájenou slaninu. Cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Vložíme ji také na pánev a lehce osmahneme. Vmícháme tymián, kečup, prohřejeme a rozdělíme stejnoměrně na ryby. Posypeme strouhaným sýrem a vše chvíli zapečeme.
Kapr nebo pangasius v netradiční úpravě
INGREDIENCE:
- Porce kapra nebo pangasia
- Sůl
- Pepř
- Citronová šťáva
- Voda
- Nakládané houby
- Slanina (na nudličky)
- Cibule (na měsíčky)
- Olej
- Tymián
- Kečup
- Tvrdý sýr (strouhaný)
POSTUP:
1) Příprava ryby
Porce ryby omyjeme a osušíme.
Osolíme a opepříme.
Vložíme je do kastrolu, zalijeme citronovou šťávou a vodou tak, aby bylo maso sotva ponořené.
Vaříme asi 10 minut.
2) Plech
Ryby vyjmeme z vody a rozložíme je na plech vyložený pečicím papírem.
3) Houby
Nakládané houby slijeme a necháme okapat.
Pokud jsou větší, nakrájíme je.
Nasypeme je na rybí porce.
4) Slanina a cibule
Na pánvi rozehřejeme olej.
Na nudličky nakrájenou slaninu chvíli škvaříme.
Přidáme cibuli nakrájenou na měsíčky.
Lehce osmahneme.
5) Dochucení
Přidáme tymián a kečup.
Prohřejeme a směs rovnoměrně rozdělíme na ryby.
6) Zapékání
Povrch posypeme strouhaným sýrem.
Zapečeme v troubě dozlatova.
7) Podávání
Podáváme s bramborovou kaší, vařenými bramborami nebo čerstvým pečivem.
TIPY:
- Kečup lze vyměnit za rajčatové pyré nebo pikantní omáčku.
- Do směsi můžeš přidat i na kostičky nakrájenou papriku.
- Sýr je nejlepší tvrdý – eidam, gouda, čedar nebo uzený.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Kapr v mandlích
Smažený kapr smažený kapr, kapr v mandlích, vánoční kapr, ryba v trojobalu, kapr recept, česká kuchyně, kapr na česneku, mandlový obal, smažená ryba, vánoční recept, sváteční jídlo, rybí maso, domácí recept, citronová šťáva, kapr na pánvi, vaření, jídlo- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Losos na bylinkách
Losos na bylinkách, restované fazolky se šunkou a česnekem od Milči Jandusové losos na bylinkách, medvědí česnek losos, restované fazolky, fazolky se šunkou, losos recept, milča jandusová recept, česnekové fazolky, losos na pánvi, šťavnatý losos, zdravé rybí recepty, losos s fazolkami, losos s brambory, rychlý recept z lososa, filet z lososa, ryby na másle, losos s citronem, rybí jídla na oběd, zelené fazolky recept, zdravá kuchyně ryby, domácí recepty z lososa, jednoduché rybí recepty, kvalitní šunka recepty, losos s bylinkami- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 30min
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Milča Jandusová
-
Kořeněný pangasius
Smažený pangasius pangasius, smažený pangasius, ryba na pánvi, smažená ryba, pangas recept, rybí maso, česká kuchyně, domácí recept, koření na ryby, mletá paprika, kmín, vegeta, ryba v mouce, rychlý oběd, zdravé jídlo, vaření, jídlo- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 30min
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová






