Recept na Rybí karbanátky
Ingredience pro recept
| 500 g | vařeného rybího masa bez kostí |
| 1 ks | vejce |
| 100 g | strouhanky |
| 3 lžíce | hladké mouky |
| 2 lžičky | citronové šťávy |
| 30 g | nasekaných kaparů |
| 0,5 lžičky | koření na ryby |
| sůl | |
| mletý černý pepř |
Rybí maso smícháme s vejcem, strouhankou, hladkou moukou, citronovou šťávou, kapary a směs ochutíme kořením na ryby, solí a pepřem. Namočenýma rukama tvoříme malé silnější placičky, které lehce obalíme ve strouhance a smažíme ve vyšší vrstvě oleje. Podáváme s čerstvým salátem a chlebem.
Jemné karbanátky z vařeného rybího masa
INGREDIENCE:
- Vařené rybí maso (bez kostí)
- Vejce
- Strouhanka
- Hladká mouka
- Citronová šťáva
- Kapary (nasekané)
- Koření na ryby
- Sůl
- Pepř
- Olej na smažení
POSTUP:
1) Příprava směsi
Vařené rybí maso nasekáme nebo rozmělníme.
Přidáme vejce, strouhanku, trochu hladké mouky, citronovou šťávu a kapary.
Okořeníme kořením na ryby, solí a pepřem.
Směs dobře promícháme.
2) Tvarování
Ruce si navlhčíme vodou.
Tvoříme malé, silnější rybí placičky.
Každou lehce obalíme ve strouhance.
3) Smažení
Na pánvi rozpálíme vyšší vrstvu oleje.
Karbanátky smažíme dozlatova z obou stran.
4) Podávání
Podáváme s čerstvým zeleninovým salátem, pečivem nebo bramborovou přílohou.
TIPY:
- Do směsi lze přidat i jemně nasekanou cibuli nebo petrželku.
- Pokud je směs příliš řídká, přidej trochu strouhanky.
- Chuť citronu lze zvýraznit trochou nastrouhané citronové kůry.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Kapr v mandlích
Smažený kapr smažený kapr, kapr v mandlích, vánoční kapr, ryba v trojobalu, kapr recept, česká kuchyně, kapr na česneku, mandlový obal, smažená ryba, vánoční recept, sváteční jídlo, rybí maso, domácí recept, citronová šťáva, kapr na pánvi, vaření, jídlo- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Losos na bylinkách
Losos na bylinkách, restované fazolky se šunkou a česnekem od Milči Jandusové losos na bylinkách, medvědí česnek losos, restované fazolky, fazolky se šunkou, losos recept, milča jandusová recept, česnekové fazolky, losos na pánvi, šťavnatý losos, zdravé rybí recepty, losos s fazolkami, losos s brambory, rychlý recept z lososa, filet z lososa, ryby na másle, losos s citronem, rybí jídla na oběd, zelené fazolky recept, zdravá kuchyně ryby, domácí recepty z lososa, jednoduché rybí recepty, kvalitní šunka recepty, losos s bylinkami- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 30min
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Milča Jandusová
-
Kořeněný pangasius
Smažený pangasius pangasius, smažený pangasius, ryba na pánvi, smažená ryba, pangas recept, rybí maso, česká kuchyně, domácí recept, koření na ryby, mletá paprika, kmín, vegeta, ryba v mouce, rychlý oběd, zdravé jídlo, vaření, jídlo- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 30min
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová






