Recept na Králík s pikantní omáčkou

přidal(a) Iveta Kotalová
3/5
   ( 2 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 1,5hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den

Pikantní králičí pečínka od paní Nikoly Behenské králičí maso, králičí pečínka, Nikola Behenská, pečený králík, králík na cibuli, králík na česneku, česká kuchyně, domácí recept, pečené maso, slanina, kmín, masox, omáčka z výpeku, tradiční recept, sváteční oběd, vaření, jídlo
Králík s pikantní omáčkou

Ingredience pro recept

20 dkgslaniny
1 lžičkakmínu
1 paličkačesneku
1/8 ksmásla
1 kskrálík
sůl
mletý černý pepř
mletá paprika
2 kscibule
1 ksmasoxu
1 lžícehladké mouky

Rozškvaříme si slaninu s celým kmínem, před koncem přidáme česnek na plátky a úplně na konec cca osminku másla a necháme už jen volně rozpustit. Maso osolíme, opepříme a posypeme paprikou. Dáme do pekáčku a zalijeme výpekem ze slaniny. Hodně hustě zasypeme cibulí na půlkolečka. Zakryjeme a do druhého dne necháme v chladu uležet. Druhý den jen podlijeme vodou a přikryté dáme péct. Ke konci odkryjeme aby byla barvička. Když je maso měkké vyndáme ho a do štávy přidáme masox a rozpustíme. Nakonec lehce zaprášíme moukou.

 

Pikantní králičí pečínka

(Autor: Nikola Behenská)

Ingredience:

  • 1 králík (naporcovaný)

  • 100 g slaniny (nakrájené na kostičky)

  • 1/2 lžičky celého kmínu

  • 4 stroužky česneku (nakrájené na plátky)

  • 1/8 kostky másla

  • 1 lžička sladké papriky

  • Sůl a čerstvě mletý pepř

  • 2–3 cibule (nakrájené na půlkolečka)

  • 150 ml vody

  • 1/2 kostky masoxu

  • 1 lžíce hladké mouky


Postup:

  1. Základ výpeku:
    Na pánvi rozškvař slaninu společně s celým kmínem. Krátce před koncem přidej česnek nakrájený na plátky a nech ho lehce zezlátnout. Nakonec vmíchej máslo a nech ho jen rozpustit, ne přepálit.

  2. Příprava masa:
    Králičí maso osol, opepři a posyp sladkou paprikou. Vlož ho do pekáčku a přelij výpekem ze slaniny a česneku. Hustě zasyp cibulí nakrájenou na půlkolečka, přikryj a nech maso do druhého dne uležet v chladu – maso se krásně nasákne chutěmi.

  3. Pečení:
    Druhý den maso lehce podlij vodou, přikryj poklicí nebo alobalem a peč v troubě předehřáté na 180 °C zhruba 1,5 hodiny. Ke konci pečení odklop, aby maso získalo zlatavou barvu.

  4. Omáčka:
    Měkké maso vyjmi z pekáče, do výpeku přidej masox a nech ho rozpustit. Poté lehce zapráš moukou, promíchej a krátce povař, aby vznikla hladká omáčka.

  5. Podávání:
    Podávej s bramborovým knedlíkem, rýží nebo vařenými brambory.

Tip:
Pokud chceš omáčku jemnější, můžeš ji na závěr přecedit a přidat malý kousek másla pro lesk a chuť.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Jehněčí pečeně

     - Jehněčí pečeně.jpg
    Hodnocení receptu je 3.00Hodnocení receptu je 3.00Hodnocení receptu je 3.00Z celkového počtu 5Z celkového počtu 5
    Jehněčí pečeně s hráškem a mrkví jehněčí pečeně, jehněčí maso, pečené jehněčí, hrášek, mrkev, pečeně s zeleninou, česnek, tymián, pečené maso, tradiční recept, domácí jídlo, česká kuchyně, brambory, pečené maso s zeleninou, masové recepty, příloha k masu, vaření, jídlo
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 2hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Pikantní klobásky

     - Pikantní klobásky.jpg
    Hodnocení receptu je 3.00Hodnocení receptu je 3.00Hodnocení receptu je 3.00Z celkového počtu 5Z celkového počtu 5
    Grilované pikantní klobásy v marinádě grilované klobásy, pikantní klobásy, klobásy v marinádě, grilování uzenin, klobásy na gril recept, marináda na klobásy, pikantní grilování, uzeniny na grilu, letní grilování recepty, jednoduché grilované recepty, pikantní marináda masová, klobásy s česnekem, klobásy s chilli, grilování chleba a klobásy, české grilovací recepty, rychlé grilovací jídlo, uzen
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Šoulet s uzeninou

     - foto-Nikola Behenská
    Hodnocení receptu je 3.00Hodnocení receptu je 3.00Hodnocení receptu je 3.00Z celkového počtu 5Z celkového počtu 5
    Hrachový šoulet s uzeninou od Nikoly Behenské hrachový šoulet recept, šoulet s uzeninou, hrachový šoulet s kroupami, tradiční židovský šoulet, český šoulet recept, špekáčky v šouletu, zapékaný hrách s kroupami, Nikola Behenská recepty, hrách a kroupy recept, vydatná česká kuchyně, pokrmy z hrachu, levné jídlo z hrachu, zapékané luštěniny recept, šoulet v troubě, domácí šoulet krok za krokem, kroupy a uzenina, syté zimní jídlo, majoránkový šoulet, staročeské recepty, jednoduché luštěninové jídlo
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!