Recept na Kančí na červeném víně

přidal(a) Iveta Kotalová
3/5
   ( 2 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 2hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den

Kančí maso na víně od Nikoly Behenské kančí maso, kančí guláš, maso na víně, červené víno, Nikola Behenská, divočina, kančí kýta, dušené maso, česká kuchyně, domácí recept, sváteční oběd, masový pokrm, pečeně, hovězí guláš, bramborová kaše, knedlík, vaření, jídlo
Kančí na červeném víně

Ingredience pro recept

2 kscibule
20 dkgšpeku
1 kgkančího masa
1 paličkačesneku
1 lžičkamleté sladké papriky
špetkamleté pálivé papriky
1 lžičkakmínu
2 dclčerveného vína
2 ksmrkve
1 ksmasoxu
máslo

Špek nakrájíme na kostičky a orestujeme na něm najemno nakrájenou cibuli do hněda, Přidáme maso a necháme pořádně opéct. Vydusíme na tuk, přidáme nakrájený česnek a orestujeme. Přisypeme mletou sladkou a pálivou papriku a kmín. Zarestujeme a zalijeme půl na půl červeným vínem a vývarem nebo vodou a dusíme. Když je maso poloměkké přidáme na kolečka nakrájenou mrkev. Dál dusíme a podle potřeby doléváme víno, nebo vodu či vývar. Dosolíme (kdo používá muže přidat masox). Ke konci přidáme na čtvrtiny nakrájenou cibuli a necháme už jen probublat aby změkla. Zjemníme kouskem másla.
Podáváme s bramborovou kaší, knedlíkem, nebo třeba jen pečivem-jak kdo rád.

 

Kančí maso na víně od Nikoly Behenské

Ingredience:

  • 800 g kančího masa (např. kýta, plec nebo krkovice)

  • 100 g špeku (nakrájeného na kostičky)

  • 2 cibule (jedna do základu, druhá ke konci)

  • 2 stroužky česneku (nasekané)

  • 1 lžička sladké papriky

  • 1/2 lžičky pálivé papriky

  • 1 lžička drceného kmínu

  • 250 ml červeného vína

  • 250 ml vývaru nebo vody

  • 2 mrkve (nakrájené na kolečka)

  • Sůl podle chuti

  • (Volitelně) masox na dochucení

  • 1 lžička másla na zjemnění


Postup:

  1. Základ:
    Na kostičky nakrájený špek rozškvař na pánvi. Přidej najemno nakrájenou cibuli a restuj ji dozlatova.

  2. Orestování masa:
    Přidej na kostky nakrájené kančí maso a nech ho pořádně orestovat, dokud se nevydusí voda a maso nezačne chytat barvu. Poté přidej nasekaný česnek a krátce ho orestuj.

  3. Koření:
    Přisyp sladkou a pálivou papriku a drcený kmín. Krátce zarestuj, aby se uvolnilo aroma, a zalij směsí červeného vína a vývaru (v poměru 1:1).

  4. Dusení:
    Přikryj poklicí a nech maso dusit na mírném ohni. Jakmile je maso poloměkké, přidej na kolečka nakrájenou mrkev a pokračuj v dušení. Podle potřeby dolévej víno, vývar nebo vodu.

  5. Dochucení:
    Na závěr dosol dle chuti (nebo přidej kousek masoxu). Přidej na čtvrtiny nakrájenou cibuli, nech ji jen krátce probublat, aby změkla, a poté směs zjemni malým kouskem másla.

  6. Podávání:
    Podávej s bramborovou kaší, houskovým knedlíkem nebo jen s čerstvým chlebem.

Tip:
Pokud chceš ještě výraznější chuť, přidej do omáčky pár kuliček jalovce nebo lžičku brusinkového džemu — výborně ladí s divočinou.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Jehněčí pečeně

     - Jehněčí pečeně.jpg
    Hodnocení receptu je 3.00Hodnocení receptu je 3.00Hodnocení receptu je 3.00Z celkového počtu 5Z celkového počtu 5
    Jehněčí pečeně s hráškem a mrkví jehněčí pečeně, jehněčí maso, pečené jehněčí, hrášek, mrkev, pečeně s zeleninou, česnek, tymián, pečené maso, tradiční recept, domácí jídlo, česká kuchyně, brambory, pečené maso s zeleninou, masové recepty, příloha k masu, vaření, jídlo
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 2hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Pikantní klobásky

     - Pikantní klobásky.jpg
    Hodnocení receptu je 3.00Hodnocení receptu je 3.00Hodnocení receptu je 3.00Z celkového počtu 5Z celkového počtu 5
    Grilované pikantní klobásy v marinádě grilované klobásy, pikantní klobásy, klobásy v marinádě, grilování uzenin, klobásy na gril recept, marináda na klobásy, pikantní grilování, uzeniny na grilu, letní grilování recepty, jednoduché grilované recepty, pikantní marináda masová, klobásy s česnekem, klobásy s chilli, grilování chleba a klobásy, české grilovací recepty, rychlé grilovací jídlo, uzen
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Králík s pikantní omáčkou

     - foto-Nikola Behenská
    Hodnocení receptu je 3.00Hodnocení receptu je 3.00Hodnocení receptu je 3.00Z celkového počtu 5Z celkového počtu 5
    Pikantní králičí pečínka od paní Nikoly Behenské králičí maso, králičí pečínka, Nikola Behenská, pečený králík, králík na cibuli, králík na česneku, česká kuchyně, domácí recept, pečené maso, slanina, kmín, masox, omáčka z výpeku, tradiční recept, sváteční oběd, vaření, jídlo
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1,5hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!