Recept na Roštěnka na žampionech

přidal(a) Iveta Kotalová
4/5
   ( 2 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 2
Doba přípravy: do 1hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den
Roštěnka na žampionech

Ingredience pro recept

1 kgroštěné
mletý černý pepř
sůl
1 lžícehladké mouky
2 lžíceoleje
2 ksvejce
100 gtvrdého sýru
2-4 lžícesvětlého piva
100 gmásla
100 gžampionů
200 mlčerveného vína
sójová omáčka
Chutná roštěnka se žampiony

Roštěnou nakrájíme na plátky asi 1cm vysoké, naklepeme obráceným nožem a na okrajích nařízneme, aby se nekroutily. Maso opepříme a osolíme, mírně obalíme v hladké mouce a zprudka opečeme na oleji. Když vyndáme opečené maso, našleháme vejce, přimícháme k nim nastrouhaný sýr a mírně je naředíme světným pivem. Těstíčko by nemělo být příliš řídké, aby z plátků nestékalo. Zchladlé roštenky obalíme v těstíčku z obou stran a pečemem na rozehřátém másle. Opečené roštěnky klademe do pekáčku a posypeme je pokrájenými žampiony. Vše zalijeme výpekem z masa, přidáme červené víno a dusíme pod pokličkou asi 15 minut. Když je maso měkké, dochutíme šťávu podle potřeby ještě sójovou omáčkou. Podáváme se šťouchanými brambory.

 


Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Hovězí ptáček s jemnou chutí kávy

     - foto Romča Langerová
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Hovězí maso plněné vejcem, okurkem, klobáskou a slaninou s příchutí kávy. Autor Romča Langerová
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 1,5hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Romča Langerova
  • Roštěná na zelenině

     -
    Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Z celkového počtu 5
    Chutné hovězí masíčko - roštěná
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 2hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Hovězí v kořeněné hořčici

     -
    Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Z celkového počtu 5
    Pikantní pečené hovězí maso
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1,5hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Chci ZDE článek / odkaz


Je libo ostrý a kvalitní kuchyňský nůž? Naše nabídka moderních kuchyňských nožů vás jistě zaujme!


Jedlé papíry

Máme skladem: Cukrářské potřeby, pomůcky na pečení, suroviny, marcipán

Rizoto recepty

Nejlepší recepty na rizoto na Receptnajidlo.cz

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!