Recept na Roštěnka na žampionech
Ingredience pro recept
| 1 kg | roštěné |
| mletý černý pepř | |
| sůl | |
| 1 lžíce | hladké mouky |
| 2 lžíce | oleje |
| 2 ks | vejce |
| 100 g | tvrdého sýru |
| 2-4 lžíce | světlého piva |
| 100 g | másla |
| 100 g | žampionů |
| 200 ml | červeného vína |
| sójová omáčka |
Roštěnou nakrájíme na plátky asi 1cm vysoké, naklepeme obráceným nožem a na okrajích nařízneme, aby se nekroutily. Maso opepříme a osolíme, mírně obalíme v hladké mouce a zprudka opečeme na oleji. Když vyndáme opečené maso, našleháme vejce, přimícháme k nim nastrouhaný sýr a mírně je naředíme světným pivem. Těstíčko by nemělo být příliš řídké, aby z plátků nestékalo. Zchladlé roštenky obalíme v těstíčku z obou stran a pečemem na rozehřátém másle. Opečené roštěnky klademe do pekáčku a posypeme je pokrájenými žampiony. Vše zalijeme výpekem z masa, přidáme červené víno a dusíme pod pokličkou asi 15 minut. Když je maso měkké, dochutíme šťávu podle potřeby ještě sójovou omáčkou. Podáváme se šťouchanými brambory.






