Recept na Roštěná na zelenině
Ingredience pro recept
| 4 ks | roštěné |
| sůl | |
| 100 g | másla |
| 120 ml | červeného vína |
| 250 ml | kysané smetamy |
| 1 lžíce | hladké mouky |
| mletý černý pepř | |
| 3 ks | mrkve |
| 2 ks | petržele |
| 1 ks | kyselé okurky |
| 1 ks | celer |
| 3 ks | cibule |
| 1 lžička | sušeného česneku |
Roštěnky naklepeme, osolíme a zprudka opečeme na polovině másla, zalijeme vínem a dusíme pod pokličkou. Asi po dvou hodinách, když je maso měkké vlijeme smetanu s rozmíchanou moukou a mírně opepříme. Ještě chvíli povaříme.
Na druhé pánvi rozpustíme zbylé máslo a v něm orestujeme na nudličky nakrájenou zeleninu s cibulí. Když je měkká mírně ji osolíme a okořeníme sušeným česnekem.
Plátky podáváme s kroketami, lžící zeleniny a vše polijeme smetanovou omáčkou.






