Recept na Pstruh na citronech
Ingredience pro recept
| 3 ks | pstruhů |
| sůl | |
| 150 g | másla |
| 1 svazek | čerstvých bylinek |
| 4 ks | citronů |
| olej | |
| 2 lžíce | hladké mouky |
Pstruhy důkladně zevnitř i zvenku osolíme, dovnitř každého vložíme kousek másla, hrst bylinek (pažitka, jarní cibulka, petřžel, kopr) a čtvrtku citronu. Ryby vložíme na olejem vytřený pekáč, pokapeme citronovu šťávou a poprášíme lehce moukou, pak je pečeme v troubě při teplotě 200st.C dozlatova. Podáváme s kolečky citronu a nasekanými bylinkami.
Pečený pstruh
INGREDIENCE:
- Pstruh (celý, očištěný)
- Sůl
- Máslo (kousek do každé ryby)
- Bylinky: pažitka, jarní cibulka, petržel, kopr
- Citron (čtvrtky dovnitř + šťáva na povrch)
- Hladká mouka (lehce na poprášení)
- Olej (na vymazání pekáče)
POSTUP:
1) Příprava ryby
Pstruhy důkladně osolíme – uvnitř i zvenku.
Dovnitř každého vložíme kousek másla, hrst nasekaných bylinek a čtvrtku citronu.
2) Pečící forma
Pekáč lehce vytřeme olejem.
Ryby vložíme vedle sebe.
Pokapeme je citronovou šťávou.
Lehce je poprášíme hladkou moukou.
3) Pečení
Pečeme v troubě při 200 °C dozlatova.
Pstruh je hotový, když jde maso krásně oddělit od kostí.
4) Podávání
Podáváme s kolečky citronu a čerstvě nasekanými bylinkami.
TIPY:
- Přidej do pekáče pár plátků másla pro ještě šťavnatější výsledek.
- K rybě se hodí brambory, salát, bylinkové máslo nebo čerstvé pečivo.
- Kdo chce výraznější chuť, může přidat česnek nebo kmín.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Kapr v mandlích
Smažený kapr smažený kapr, kapr v mandlích, vánoční kapr, ryba v trojobalu, kapr recept, česká kuchyně, kapr na česneku, mandlový obal, smažená ryba, vánoční recept, sváteční jídlo, rybí maso, domácí recept, citronová šťáva, kapr na pánvi, vaření, jídlo- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Losos na bylinkách
Losos na bylinkách, restované fazolky se šunkou a česnekem od Milči Jandusové losos na bylinkách, medvědí česnek losos, restované fazolky, fazolky se šunkou, losos recept, milča jandusová recept, česnekové fazolky, losos na pánvi, šťavnatý losos, zdravé rybí recepty, losos s fazolkami, losos s brambory, rychlý recept z lososa, filet z lososa, ryby na másle, losos s citronem, rybí jídla na oběd, zelené fazolky recept, zdravá kuchyně ryby, domácí recepty z lososa, jednoduché rybí recepty, kvalitní šunka recepty, losos s bylinkami- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 30min
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Milča Jandusová
-
Kořeněný pangasius
Smažený pangasius pangasius, smažený pangasius, ryba na pánvi, smažená ryba, pangas recept, rybí maso, česká kuchyně, domácí recept, koření na ryby, mletá paprika, kmín, vegeta, ryba v mouce, rychlý oběd, zdravé jídlo, vaření, jídlo- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 30min
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová






