Recept na Plněné kedlubny
Ingredience pro recept
| 2 ks | kedlubny |
| 300 g | mletého masa |
| 1 ks | malá cibule |
| 1 ks | vejce |
| sůl | |
| mletá sladká paprika | |
| pepř | |
| muškátový květ | |
| 2 lžíce | strouhanky |
| vývar | |
| 1 lžíce | másla |
Kedlubny oloupeme, rozpůlíme, vložíme do kastrolu a zalijeme vodou tak, aby byly ponořené. Přidáme lžičku soli a podle velikosti vaříme několik minut do poloměkka. Pomocí lžičky kedlubny vydlabene. Vydlabanou část nakrájíme na kostičky a přendáme do misky. Přidáme mleté maso (krůtí, vepřové, mix), nadrobno nakrájenou cibuli, vejce a promícháme. Směs dochutíme solí, okořeníme sladkou paprikou, špetkou pepře a muškátového květu. Podle potřeby můžeme zahustit strouhankou. Směsí naplníme připravené kedlubny , přendáme do zapékací misky a podlijeme vývarem. Na každou kedlubnu položíme kousek másla, misku vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 30 minut při 180st.C.










