Recept na Plněná roštěná
Ingredience pro recept
| 4 ks | roštěné |
| sůl | |
| mletý černý pepř | |
| pikantní hořčice | |
| strouhaný křen | |
| 4 ks | pikantní klobásy |
| hladká mouka | |
| 1 ks | cibule |
| 4 ks | nakládané okurky |
Roštěná s pikantním sosíkem
(Autor: Romča Langerová)
INGREDIENCE:
- Roštěná (plátky)
- Sůl
- Pepř
- Pikantní hořčice
- Strouhaný křen
- Klobáska (na každý plátek jeden kus doprostřed)
- Hladká mouka (na obalení)
- Olej
- Cibule (najemno)
- Vývar
- Kyselé okurky (nakrájené)
POSTUP:
1) Příprava masa
Roštěnou naklepeme na tenčí plátky.
Osolíme, opepříme a potřeme pikantní hořčicí.
Každý plátek bohatě posypeme strouhaným křenem.
2) Plnění a balení závitků
Doprostřed masa položíme klobásku.
Plátky masa stočíme do závitků.
Zpevníme jehlou nebo párátky.
Každý závitek obalíme v hladké mouce.
3) Orestování
Na oleji orestujeme najemno nakrájenou cibuli.
Přidáme závitky a zprudka je opečeme ze všech stran.
4) Dušení
Zalijeme vývarem.
Přidáme nakrájené kyselé okurky.
Dusíme pod pokličkou do měkka.
5) Podávání
Podáváme s rýží, bramborovou kaší, brambory nebo houskovým knedlíkem.
TIPY:
- Klobáska dodá plnění výbornou kouřovou chuť.
- Pokud chceš hustší sosík, přidej na závěr lžičku mouky rozmíchané ve vodě.
- Závitky jsou nejlepší z den rozležení – chutě se krásně propojí.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Hovězí ptáček s jemnou chutí kávy
Hovězí maso plněné vejcem, okurkem, klobáskou a slaninou s příchutí kávy. Autor Romča Langerová hovězí maso, plněné hovězí, závitky, ptáčky, vejce natvrdo, klobása, slanina, okurka, hovězí s kávou, maso na víně, Romča Langerová, sojová omáčka, hořčice, česká kuchyně, domácí recept, sváteční jídlo, pečené maso, kávová omáčka, vaření, jídlo- Obtížnost:
- 2
- Doba přípravy
- do 1,5hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Romča Langerova
-
Roštěná na zelenině
Chutné hovězí masíčko - roštěná hovězí roštěná recept, dušená roštěná na víně, hovězí maso ve smetanové omáčce, roštěná s omáčkou, jemné hovězí maso, roštěná na másle, hovězí s kořenovou zeleninou, maso dušené dvě hodiny, české hovězí recepty, smetanová omáčka k masu, roštěná s kroketami, domácí hovězí plátky, klasické české maso, hovězí na cibuli a másle, maso ve víně recept, rodinný oběd hovězí, smetanové hovězí maso, hovězí plátky na pánvi, tradiční dušené hovězí, recepty z roštěné- Obtížnost:
- 2
- Doba přípravy
- do 2hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Hovězí v kořeněné hořčici
hovězí maso, pečené hovězí, pikantní hovězí, hořčice, jalovec, nové koření, pečené maso, hovězí pečeně, česká kuchyně, domácí recept, maso na hořčici, omáčka z výpeku, pečené maso v troubě, sváteční oběd, vaření, jídlo- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1,5hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová






