Recept na Plněná paprika

přidal(a) Iveta Kotalová
4/5
   ( 4 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 1,5hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den
Plněná paprika
  • Plněná paprika -

Ingredience pro recept

0,5 kgmletého masa
1 ksvejce
mletý černý pepř
sůl
2 stroužkyčesneku
majoránka
strouhanka
4-5 ks papriky
Paprika plněná mletým masem s rajskou omáčkou plněné papriky s masem, paprika plněná mletým masem, plněné papriky v troubě, papriky s rajskou omáčkou, plněná paprika s knedlíkem, české plněné papriky, domácí rajská omáčka, masová směs do paprik, recept na plněné papriky, mleté maso recepty, papriky v troubě recept, masové koule s rajskou, tradiční česká jídla, rajská omáčka s masem, papriky na pečení, papriky s masovou náplní, rodinný oběd recepty, jednoduché plněné papriky, paprika kapiová plněná, česká kuchyně papriky, omáčka a knedlík recept

Mleté maso dáme do mísy, přidáme vejce, pepř, sůl, česnek, majoránku, strouhanku dle potřeby a vše pořádně promícháme. Paprikám odřízneme vršek, očistíme je a naplníme mletým masem. Ze zbytku uděláme koule. Dáme na pekáček trochu posolíme a podlejeme vodou a dáme péci. Podáváme nejlépe s rajskou omáčkou a knedlíkem.

 

Paprika plněná mletým masem s rajskou omáčkou

INGREDIENCE:
- Papriky (celé, ideálně kapie)
- Mleté maso (vepřové, hovězí nebo směs)
- Vejce
- Sůl
- Pepř
- Česnek (prolisovaný)
- Majoránka
- Strouhanka (dle potřeby)
- Voda (na podlití)

POSTUP:

1) Masová směs
Do mísy dáme mleté maso.
Přidáme vejce, pepř, sůl, česnek, majoránku a strouhanku podle potřeby.
Směs důkladně promícháme.

2) Příprava paprik
Paprikám odřízneme vršek a odstraníme semínka.
Naplníme je masovou směsí.
Ze zbytku směsi uděláme masové koule.

3) Pečení
Naplněné papriky i koule dáme do pekáčku.
Mírně posolíme a podlijeme trochou vody.
Pečeme při 180–200 °C, dokud nejsou papriky měkké a maso propečené.

4) Podávání
Podáváme s domácí rajskou omáčkou a houskovým knedlíkem.

TIPY:
- Do masové směsi můžeš přidat cibuli nebo rýži, jako u klasických plněných paprik.
- Papriky lze dusit i v hrnci přímo v rajské omáčce.
- Pro šťavnatější výsledek použij směs vepřového a hovězího masa.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Hovězí ptáček s jemnou chutí kávy

     - foto Romča Langerová
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Hovězí maso plněné vejcem, okurkem, klobáskou a slaninou s příchutí kávy. Autor Romča Langerová hovězí maso, plněné hovězí, závitky, ptáčky, vejce natvrdo, klobása, slanina, okurka, hovězí s kávou, maso na víně, Romča Langerová, sojová omáčka, hořčice, česká kuchyně, domácí recept, sváteční jídlo, pečené maso, kávová omáčka, vaření, jídlo
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 1,5hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Romča Langerova
  • Roštěná na zelenině

     - Roštěná na zelenině.jpg
    Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Z celkového počtu 5
    Chutné hovězí masíčko - roštěná hovězí roštěná recept, dušená roštěná na víně, hovězí maso ve smetanové omáčce, roštěná s omáčkou, jemné hovězí maso, roštěná na másle, hovězí s kořenovou zeleninou, maso dušené dvě hodiny, české hovězí recepty, smetanová omáčka k masu, roštěná s kroketami, domácí hovězí plátky, klasické české maso, hovězí na cibuli a másle, maso ve víně recept, rodinný oběd hovězí, smetanové hovězí maso, hovězí plátky na pánvi, tradiční dušené hovězí, recepty z roštěné
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 2hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Hovězí v kořeněné hořčici

     -
    Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Z celkového počtu 5
    hovězí maso, pečené hovězí, pikantní hovězí, hořčice, jalovec, nové koření, pečené maso, hovězí pečeně, česká kuchyně, domácí recept, maso na hořčici, omáčka z výpeku, pečené maso v troubě, sváteční oběd, vaření, jídlo
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1,5hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!