Recept na Plněná paprika
Ingredience pro recept
| 0,5 kg | mletého masa |
| 1 ks | vejce |
| mletý černý pepř | |
| sůl | |
| 2 stroužky | česneku |
| majoránka | |
| strouhanka | |
| 4-5 ks | papriky |
Mleté maso dáme do mísy, přidáme vejce, pepř, sůl, česnek, majoránku, strouhanku dle potřeby a vše pořádně promícháme. Paprikám odřízneme vršek, očistíme je a naplníme mletým masem. Ze zbytku uděláme koule. Dáme na pekáček trochu posolíme a podlejeme vodou a dáme péci. Podáváme nejlépe s rajskou omáčkou a knedlíkem.
Paprika plněná mletým masem s rajskou omáčkou
INGREDIENCE:
- Papriky (celé, ideálně kapie)
- Mleté maso (vepřové, hovězí nebo směs)
- Vejce
- Sůl
- Pepř
- Česnek (prolisovaný)
- Majoránka
- Strouhanka (dle potřeby)
- Voda (na podlití)
POSTUP:
1) Masová směs
Do mísy dáme mleté maso.
Přidáme vejce, pepř, sůl, česnek, majoránku a strouhanku podle potřeby.
Směs důkladně promícháme.
2) Příprava paprik
Paprikám odřízneme vršek a odstraníme semínka.
Naplníme je masovou směsí.
Ze zbytku směsi uděláme masové koule.
3) Pečení
Naplněné papriky i koule dáme do pekáčku.
Mírně posolíme a podlijeme trochou vody.
Pečeme při 180–200 °C, dokud nejsou papriky měkké a maso propečené.
4) Podávání
Podáváme s domácí rajskou omáčkou a houskovým knedlíkem.
TIPY:
- Do masové směsi můžeš přidat cibuli nebo rýži, jako u klasických plněných paprik.
- Papriky lze dusit i v hrnci přímo v rajské omáčce.
- Pro šťavnatější výsledek použij směs vepřového a hovězího masa.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Hovězí ptáček s jemnou chutí kávy
Hovězí maso plněné vejcem, okurkem, klobáskou a slaninou s příchutí kávy. Autor Romča Langerová hovězí maso, plněné hovězí, závitky, ptáčky, vejce natvrdo, klobása, slanina, okurka, hovězí s kávou, maso na víně, Romča Langerová, sojová omáčka, hořčice, česká kuchyně, domácí recept, sváteční jídlo, pečené maso, kávová omáčka, vaření, jídlo- Obtížnost:
- 2
- Doba přípravy
- do 1,5hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Romča Langerova
-
Roštěná na zelenině
Chutné hovězí masíčko - roštěná hovězí roštěná recept, dušená roštěná na víně, hovězí maso ve smetanové omáčce, roštěná s omáčkou, jemné hovězí maso, roštěná na másle, hovězí s kořenovou zeleninou, maso dušené dvě hodiny, české hovězí recepty, smetanová omáčka k masu, roštěná s kroketami, domácí hovězí plátky, klasické české maso, hovězí na cibuli a másle, maso ve víně recept, rodinný oběd hovězí, smetanové hovězí maso, hovězí plátky na pánvi, tradiční dušené hovězí, recepty z roštěné- Obtížnost:
- 2
- Doba přípravy
- do 2hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Hovězí v kořeněné hořčici
hovězí maso, pečené hovězí, pikantní hovězí, hořčice, jalovec, nové koření, pečené maso, hovězí pečeně, česká kuchyně, domácí recept, maso na hořčici, omáčka z výpeku, pečené maso v troubě, sváteční oběd, vaření, jídlo- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1,5hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová







