Recept na Pivní guláš
Ingredience pro recept
| sádlo | |
| 6 ks | cibule |
| 800 g | hovězí kližky |
| 250 ml | piva |
| 100 g | rajského protlaku |
| sůl | |
| pepř | |
| drcený kmín | |
| polohrubá mouka | |
| majoránka |
Hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Ve větším hrnci rozpustíme sádlo, na kterém osmažíme dozlatova najemno nakrájené cibule. Přidáme maso a zprudka osmažíme, přiklopíme pokličkou a dusíme ve vlastní šťávě, dokud se všechna šťáva nevydusí. Pak maso podlijeme pivem a necháme znovu úplně vydusit. Do směsi vmícháme rajčatový protlak, podlijeme horkou vodou, osolíme, opepříme, přidáme kmín a dusíme doměkka. Nakonec guláš zahustíme polohrubou moukou rozmíchanou ve vodě, povaříme 15 minut, dochutíme majoránkou a ještě povaříme dalších 5 minut. Podáváme s houskovým knedlíkem nebo čerstvým chlebem.






