Recept na Pikantní kuřecí játra

přidal(a) Iveta Kotalová
4/5
   ( 1 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 30min
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den

Pikantní drůbeží játra s rýží. drůbeží játra recept, pikantní kuřecí játra, játra s rýží, játra na cibuli a česneku, pálivá játra recept, rychlá játra na pánvi, játra s kečupem, kuřecí játra pikantní, grilovací koření játra, játra na tymiánu, české játra recepty, jednoduché játrové pokrmy, játra s máslovou rýží, játrová směs recept, ostrá drůbeží játra, dušená játra kořeněná, jídla z jater, domácí játrové recepty, syté játra s rýží, kuřecí játra po domácku
Pikantní kuřecí játra.jpg

Ingredience pro recept

olej
1 kscibule
1 stroužekčesneku
500 gkuřecích jater
sůl
1 lžičkasušeného tymiánu
0,5 lžičkygrilovacího koření
0,5 lžičkymletá pálivá paprika
4 lžíceostrého kečupu
4 lžícejemného kečupu
2 hrstinasekané petrželky

Rýži propláchneme pod tekoucí vodou a pak ji dáme vařit do osolené vody. Přihoďíme tři hřebíčky.

Olej rozpálíme v pánvičce s vyšším dnem, vsypeme cibuli nakrájenou na měsíčky a čtyři minuty opékáme, přidáme česnek nakrájený na plátky a po minutě i dobře očištěná játra, nakrájená na kousky velikosti sousta. Patnáct minut opékáme. Osolíme, přidáme tymián, grilovací koření i pálivou papriku, promícháme a na závěr přidáme i oba kečupy. Necháme prohřát, vmícháme petrželku a podáváme s rýží, ze které jsme odstranili hřebíčky a naopak do ní přidali lžíci másla.

 

Pikantní drůbeží játra s rýží

INGREDIENCE:
- Drůbeží játra (kuřecí nebo krůtí, nakrájená na sousta)
- Rýže
- 3 hřebíčky
- Cibule (nakrájená na měsíčky)
- Česnek (na plátky)
- Olej
- Sůl
- Tymián
- Grilovací koření
- Pálivá paprika
- Sladký kečup
- Ostrý kečup
- Petrželka (nasekaná)
- Máslo (do rýže)

POSTUP:

1) Rýže
Rýži důkladně propláchneme pod tekoucí vodou.
Dáme vařit do osolené vody a přidáme tři hřebíčky.
Po uvaření hřebíčky vyjmeme a do hotové rýže vmícháme lžíci másla.

2) Základ jater
V pánvi s vyšším dnem rozpálíme olej.
Vsypeme cibuli nakrájenou na měsíčky a opékáme asi 4 minuty.

3) Česnek a játra
Přidáme česnek na plátky, po minutě přidáme očištěná játra nakrájená na kousky.
Opékáme přibližně 15 minut.

4) Dochucení
Osolíme, přidáme tymián, grilovací koření a pálivou papriku.
Promícháme, přidáme sladký i ostrý kečup.
Necháme krátce prohřát.

5) Dokončení
Vmícháme nasekanou petrželku.

6) Podávání
Podáváme s voňavou máslovou rýží.

TIPY:
- Játra nepřevařuj – stačí, když zůstanou měkká a šťavnatá.
- Pro extra pikantní chuť přidej chilli vločky.
- Lze přidat i lžíci worcesteru pro hlubší chuť.

 

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Kuře pečené na houbách

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Pečené kuře s houbami pečené kuře, kuře s houbami, kuře na houbách, recept kuře, české recepty, kuřecí maso, pečené maso, kuře v troubě
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1,5hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Kuře na brusinkách

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Pečené kuře na zelenině a brusinkách pečené kuře, kuře na zelenině, kuře s brusinkami, pečené maso, kuře na víně, česká kuchyně, domácí recept, rozmarýn, kuře v troubě, karotka, cuketa, paprika, brusinková omáčka, rodinný oběd, vaření, jídlo
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1,5hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Kuřecí stehýnka v citronové marinádě

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Smažená stehýnka naložená v marinádě smažená kuřecí stehýnka, kuřecí stehýnka v marinádě, kuřecí maso recepty, citronová marináda kuře, ústřicová omáčka kuře, medová marináda, smažené kuře recept, kuře dozlatova, stehýnka na pánvi, kuřecí maso smažené, kuře s česnekem, kuřecí stehýnka na oleji, kuře s petrželkou, kuře s citrusovou chutí, šťavnatá kuřecí stehýnka, kuře marinované přes noc, kuře v mouce, kuře ve strouhance, rychlé kuřecí recepty, domácí kuřecí pokrmy, křupavé smažené kuře
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!