Recept na Pečenáče ve víně
Ingredience pro recept
| 600 g | kapřích řízků |
| 200 ml | vinného octa |
| 100 ml | vody |
| 200 ml | bílého vína |
| 6 ks | nového koření |
| 6 ks | celého pepře |
| 1 lžička | hořčičných semínek |
| sůl | |
| 4 lžíce | krupicového cukru |
| 2 ks | cibule |
| 1 ks | červená paprika |
Řízky z kapra obalíme v trojobalu (mouka, vejce, strouhanka), z obou stran osmažíme dozlatova a necháme vychladit. Ocet,vodu, víno a koření necháme přejít varem, odstavíme a vlažný lák ochutíme solí a cukrem. Rybí řízky proložíme ve větší sklenici plátky cibule, proužky papriky a nekonec vše zalijeme vinným nálevem i s kořením. Pečenáče necháme v chladu odležet dva dny. podáváme s čerstvou zeleninou a chlebem nebo bagetou.






