Recept na Pečenáče ve víně
Ingredience pro recept
| 600 g | kapřích řízků |
| 200 ml | vinného octa |
| 100 ml | vody |
| 200 ml | bílého vína |
| 6 ks | nového koření |
| 6 ks | celého pepře |
| 1 lžička | hořčičných semínek |
| sůl | |
| 4 lžíce | krupicového cukru |
| 2 ks | cibule |
| 1 ks | červená paprika |
Řízky z kapra obalíme v trojobalu (mouka, vejce, strouhanka), z obou stran osmažíme dozlatova a necháme vychladit. Ocet,vodu, víno a koření necháme přejít varem, odstavíme a vlažný lák ochutíme solí a cukrem. Rybí řízky proložíme ve větší sklenici plátky cibule, proužky papriky a nekonec vše zalijeme vinným nálevem i s kořením. Pečenáče necháme v chladu odležet dva dny. podáváme s čerstvou zeleninou a chlebem nebo bagetou.
Smažený kapr naložený ve víně – pečenáče z kapra
INGREDIENCE:
- Kapří řízky (bez kostí, na porce)
- Mouka
- Vejce
- Strouhanka
- Olej na smažení
NÁLEV:
- Ocet
- Voda
- Bílé víno
- Sůl
- Cukr
- Koření (nové koření, bobkový list, pepř)
- Cibule (plátky)
- Paprika (na proužky)
POSTUP:
1) Smažení kapra
Kapří řízky obalíme v klasickém trojobalu: mouka – vejce – strouhanka.
Osmažíme z obou stran dozlatova.
Necháme zcela vychladnout.
2) Příprava vinného nálevu
V hrnci smícháme ocet, vodu, víno a koření.
Přivedeme k varu, krátce provaříme a odstavíme.
Vlažný nálev dochutíme solí a cukrem podle chuti (má být sladkokyselý).
3) Vrstvení do sklenice
Do větší sklenice nebo dózy vrstvíme:
- vychladlé rybí řízky,
- plátky cibule,
- proužky papriky.
4) Zalití nálevem
Vše zalijeme připraveným vinným lákem i s kořením.
Uzavřeme a uložíme do chladu.
5) Odležení
Necháme odležet **2 dny**, aby se chutě krásně rozležely a řízky natáhly vinné aroma.
6) Podávání
Podáváme s čerstvou zeleninou, chlebem, bagetou
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Kapr v mandlích
Smažený kapr smažený kapr, kapr v mandlích, vánoční kapr, ryba v trojobalu, kapr recept, česká kuchyně, kapr na česneku, mandlový obal, smažená ryba, vánoční recept, sváteční jídlo, rybí maso, domácí recept, citronová šťáva, kapr na pánvi, vaření, jídlo- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Losos na bylinkách
Losos na bylinkách, restované fazolky se šunkou a česnekem od Milči Jandusové losos na bylinkách, medvědí česnek losos, restované fazolky, fazolky se šunkou, losos recept, milča jandusová recept, česnekové fazolky, losos na pánvi, šťavnatý losos, zdravé rybí recepty, losos s fazolkami, losos s brambory, rychlý recept z lososa, filet z lososa, ryby na másle, losos s citronem, rybí jídla na oběd, zelené fazolky recept, zdravá kuchyně ryby, domácí recepty z lososa, jednoduché rybí recepty, kvalitní šunka recepty, losos s bylinkami- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 30min
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Milča Jandusová
-
Kořeněný pangasius
Smažený pangasius pangasius, smažený pangasius, ryba na pánvi, smažená ryba, pangas recept, rybí maso, česká kuchyně, domácí recept, koření na ryby, mletá paprika, kmín, vegeta, ryba v mouce, rychlý oběd, zdravé jídlo, vaření, jídlo- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 30min
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová






