Recept na Pečenáče ve víně

přidal(a) Iveta Kotalová
3/5
   ( 4 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 1hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den

Smažený kapr naložený ve víně smažený kapr ve víně, kapr pečenáče, nakládaný kapr, kapr ve vinném nálevu, rybí pečenáče recept, kapr v trojobalu, smažená ryba recepty, vánoční kapr jinak, marinovaná ryba recept, kapr s cibulí, vinný nálev ryby, české rybí speciality, tradiční pečenáče, ryby naložené ve víně, kapr na kyselo, pečenáče kapr, studená rybí jídla, ryba do sklenice, domácí nakládané ryby, kapr s paprikou, rybí řízky recept, víno a ocet nálev, české rybí recepty
Pečenáče ve víně.jpg

Ingredience pro recept

600 gkapřích řízků
200 mlvinného octa
100 mlvody
200 mlbílého vína
6 ksnového koření
6 kscelého pepře
1 lžičkahořčičných semínek
sůl
4 lžíce krupicového cukru
2 kscibule
1 ksčervená paprika

Řízky z kapra obalíme v trojobalu (mouka,  vejce, strouhanka), z obou stran osmažíme dozlatova a necháme vychladit. Ocet,vodu, víno a koření necháme přejít varem, odstavíme a vlažný lák ochutíme solí a cukrem. Rybí řízky proložíme ve větší sklenici plátky cibule, proužky papriky a nekonec vše zalijeme vinným nálevem i s kořením. Pečenáče necháme v chladu odležet dva dny. podáváme s čerstvou zeleninou a chlebem nebo bagetou.

Smažený kapr naložený ve víně – pečenáče z kapra

INGREDIENCE:
- Kapří řízky (bez kostí, na porce)
- Mouka
- Vejce
- Strouhanka
- Olej na smažení

NÁLEV:
- Ocet
- Voda
- Bílé víno
- Sůl
- Cukr
- Koření (nové koření, bobkový list, pepř)
- Cibule (plátky)
- Paprika (na proužky)

POSTUP:

1) Smažení kapra
Kapří řízky obalíme v klasickém trojobalu: mouka – vejce – strouhanka.
Osmažíme z obou stran dozlatova.
Necháme zcela vychladnout.

2) Příprava vinného nálevu
V hrnci smícháme ocet, vodu, víno a koření.
Přivedeme k varu, krátce provaříme a odstavíme.
Vlažný nálev dochutíme solí a cukrem podle chuti (má být sladkokyselý).

3) Vrstvení do sklenice
Do větší sklenice nebo dózy vrstvíme:
- vychladlé rybí řízky,
- plátky cibule,
- proužky papriky.

4) Zalití nálevem
Vše zalijeme připraveným vinným lákem i s kořením.
Uzavřeme a uložíme do chladu.

5) Odležení
Necháme odležet **2 dny**, aby se chutě krásně rozležely a řízky natáhly vinné aroma.

6) Podávání
Podáváme s čerstvou zeleninou, chlebem, bagetou

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Kapr v mandlích

     - Kapr v mandlích.jpg
    Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Z celkového počtu 5
    Smažený kapr smažený kapr, kapr v mandlích, vánoční kapr, ryba v trojobalu, kapr recept, česká kuchyně, kapr na česneku, mandlový obal, smažená ryba, vánoční recept, sváteční jídlo, rybí maso, domácí recept, citronová šťáva, kapr na pánvi, vaření, jídlo
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Losos na bylinkách

     - foto-Milča Jandusová
    Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Z celkového počtu 5
    Losos na bylinkách, restované fazolky se šunkou a česnekem od Milči Jandusové losos na bylinkách, medvědí česnek losos, restované fazolky, fazolky se šunkou, losos recept, milča jandusová recept, česnekové fazolky, losos na pánvi, šťavnatý losos, zdravé rybí recepty, losos s fazolkami, losos s brambory, rychlý recept z lososa, filet z lososa, ryby na másle, losos s citronem, rybí jídla na oběd, zelené fazolky recept, zdravá kuchyně ryby, domácí recepty z lososa, jednoduché rybí recepty, kvalitní šunka recepty, losos s bylinkami
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Milča Jandusová
  • Kořeněný pangasius

     -
    Hodnocení receptu je 3.67Hodnocení receptu je 3.67Hodnocení receptu je 3.67Hodnocení receptu je 3.67Z celkového počtu 5
    Smažený pangasius pangasius, smažený pangasius, ryba na pánvi, smažená ryba, pangas recept, rybí maso, česká kuchyně, domácí recept, koření na ryby, mletá paprika, kmín, vegeta, ryba v mouce, rychlý oběd, zdravé jídlo, vaření, jídlo
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!