Recept na Pečená husa

přidal(a) Iveta Kotalová
4/5
   ( 3 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 2
Doba přípravy: Ostatní
Pro koho: Vánoce
Příležitost: více jak 2hod
: Běžný den

Tradiční hostina na svatého Martina. svatomartinská husa, pečená husa recept, tradiční česká husa, svatý martin recepty, husa se zelím, husa s knedlíkem, česká kuchyně svatomartinská, husa na kmíně, husa pečená do zlatova, slavnostní pečeně, husa s jablkem, pomalé pečení husa, tradiční hostina husa, červené zelí husa, bramborový knedlík husa, domácí husa, křupavá husa, husa s výpekem, rodinné slavnostní recepty, listopadové recepty, husa v pekáči, české tradiční pokrmy
Pečená husa

Ingredience pro recept

1 kshusa
1 ksvelké jablko
1 ksvelká cibule
kmín
sůl

Husu očistíme, omyjeme, osušíme a zvenku i zevnitř důkladně osolíme a okmínujeme. Dovnitř vložíme omyté jablko bez jádřince, husu položíme na pekáč, přidáme oloupanou cibuli a přilijeme trošku vody. Pekáč přiklopíme pokličkou, případně přetáhneme dvojitým alobalem, aby se husa nevysušila, a pečeme při teplotě 190st.C dozlatova. Během pečení pravidelně poléváme výpekem.

Podáváme nejlépe s červeným zelím a bramborovým knedlíkem.

 

Tradiční hostina na svatého Martina – pečená husa

INGREDIENCE:
- Celá husa
- Sůl (důkladně)
- Kmín
- 1 jablko (bez jádřince)
- Cibule (oloupaná, vcelku nebo na kusy)
- Voda (na podlití)

POSTUP:

1) Příprava husy
Husu očistíme, omyjeme a osušíme.
Zvenku i zevnitř ji důkladně osolíme a posypeme kmínem.
Dovnitř vložíme celé omyté jablko bez jádřince.

2) Příprava k pečení
Husu položíme do pekáče prsy dolů.
Přidáme oloupanou cibuli a přilijeme trochu vody.
Pekáč přiklopíme pokličkou nebo důkladně utěsníme dvojitým alobalem, aby se maso nevysušilo.

3) Pečení
Pečeme při 190 °C dozlatova. Obvykle několik hodin podle velikosti husy.
Během pečení husu pravidelně poléváme výpekem.

4) Dochucení a propečení
Když je husa téměř měkká, můžeme ji na závěr nechat dopéct odkrytou, aby získala krásně křupavou kůrku.

5) Podávání
Podáváme tradičně s červeným zelím a bramborovým knedlíkem.

TIPY:
- Pokud pustí hodně tuku, část ho lze slít a uschovat – je výborný na vaření.
- Jablko uvnitř dodá masu vůni a vláčnost.
- Pro extra křupavou kůži lze posledních 10 minut zvýšit teplotu.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Kuře pečené na houbách

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Pečené kuře s houbami pečené kuře, kuře s houbami, kuře na houbách, recept kuře, české recepty, kuřecí maso, pečené maso, kuře v troubě
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1,5hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Kuře na brusinkách

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Pečené kuře na zelenině a brusinkách pečené kuře, kuře na zelenině, kuře s brusinkami, pečené maso, kuře na víně, česká kuchyně, domácí recept, rozmarýn, kuře v troubě, karotka, cuketa, paprika, brusinková omáčka, rodinný oběd, vaření, jídlo
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1,5hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Kuřecí stehýnka v citronové marinádě

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Smažená stehýnka naložená v marinádě smažená kuřecí stehýnka, kuřecí stehýnka v marinádě, kuřecí maso recepty, citronová marináda kuře, ústřicová omáčka kuře, medová marináda, smažené kuře recept, kuře dozlatova, stehýnka na pánvi, kuřecí maso smažené, kuře s česnekem, kuřecí stehýnka na oleji, kuře s petrželkou, kuře s citrusovou chutí, šťavnatá kuřecí stehýnka, kuře marinované přes noc, kuře v mouce, kuře ve strouhance, rychlé kuřecí recepty, domácí kuřecí pokrmy, křupavé smažené kuře
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!