Recept na Mexický guláš

přidal(a) Iveta Kotalová
2/5
   ( 4 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 1,5hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den
Mexický guláš.jpg

Ingredience pro recept

750 ghovězího masa
2 kscibule
sůl
pepř
70 grajského protlaku
2 lžícemleté sladké papriky
2 lžícemleté pálivé papriky
1 kostkamasoxu
200 ghrášku
4 lžícehladké mouky
podravka
100 gnastrouhaného sýra
Hovězí guláš s hráškem podávaný s rýží hovězí guláš s hráškem, guláš s rýží, hovězí guláš recept, maso na kostky, guláš s rajským protlakem, český guláš, hrášek v guláši, masový guláš, guláš s paprikou, guláš do zlatova, guláš na cibuli, vydatné hovězí jídlo, hovězí ragú, dušené hovězí maso, guláš s bujónem, klasický guláš recept, hovězí omáčky, guláš s pálivou paprikou, guláš se sýrem a rýží, sombrero talíř prezentace, domácí guláš, jednoduchý guláš, rodinné recepty hovězí, česká kuchyně guláš

Hovězí maso omyjeme, nakrájíme na kostky, cibuli osmažíme na oleji dohněda, přidáme maso, osolíme, opepříme a orestujeme. Přidáme rajský protlak, sladkou i pálivou papriku, masox, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Do hotového guláše přidáme rozmražený hrášek, směs zahustíme moukou rozmíchanou v malém množství studené vody a necháme deset minut povařit. Nakonec dochutíme guláš solí a Podravkou. Podáváme s dušenou rýží, kterou upravíme doprostřed talíře a posypeme sýrem. Kolem rýže nalijeme guláš tak, aby vznikl dojem mexického sombrera.

 

Hovězí guláš s hráškem podávaný s rýží

INGREDIENCE:
- Hovězí maso (na kostky)
- Olej
- Cibule (najemno)
- Sůl
- Pepř
- Rajský protlak
- Sladká paprika
- Pálivá paprika
- Masox nebo jiný bujón
- Voda (na podlití)
- Hladká mouka (na zahuštění)
- Studená voda (na rozmíchání mouky)
- Mražený hrášek
- Podravka nebo jiná zeleninová směs koření
- Rýže (na přílohu)
- Sýr (nastrouhaný, na posypání rýže)

POSTUP:

1) Masový základ
Hovězí maso omyjeme a nakrájíme na kostky.
Cibuli osmažíme na oleji dozlatova až dohněda.
Přidáme maso, osolíme, opepříme a orestujeme ze všech stran.

2) Dochucení
Přidáme rajský protlak, sladkou i pálivou papriku, masox.
Podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou doměkka.

3) Hrášek a zahuštění
Když je maso měkké, přidáme rozmražený hrášek.
Zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v malém množství studené vody.
Vaříme ještě cca 10 minut, aby se chutě spojily a mouka provařila.

4) Dochucení
Dochutíme solí a Podravkou.

5) Podávání s rýží
Rýži uvaříme klasicky. Na talíři ji vytvarujeme doprostřed do kopečku.
Posypeme sýrem.
Kolem rýže nalijeme guláš tak, aby to vzhledově připomínalo mexické sombrero.

TIPY:
- Pro výraznější chuť cibuli smaž déle, až lehce karamelizuje.
- Hrášek nepřevařuj — stačí jen prohřát.
- Sýr může být eidam, gouda nebo parmazán.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Hovězí ptáček s jemnou chutí kávy

     - foto Romča Langerová
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Hovězí maso plněné vejcem, okurkem, klobáskou a slaninou s příchutí kávy. Autor Romča Langerová hovězí maso, plněné hovězí, závitky, ptáčky, vejce natvrdo, klobása, slanina, okurka, hovězí s kávou, maso na víně, Romča Langerová, sojová omáčka, hořčice, česká kuchyně, domácí recept, sváteční jídlo, pečené maso, kávová omáčka, vaření, jídlo
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 1,5hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Romča Langerova
  • Roštěná na zelenině

     - Roštěná na zelenině.jpg
    Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Z celkového počtu 5
    Chutné hovězí masíčko - roštěná hovězí roštěná recept, dušená roštěná na víně, hovězí maso ve smetanové omáčce, roštěná s omáčkou, jemné hovězí maso, roštěná na másle, hovězí s kořenovou zeleninou, maso dušené dvě hodiny, české hovězí recepty, smetanová omáčka k masu, roštěná s kroketami, domácí hovězí plátky, klasické české maso, hovězí na cibuli a másle, maso ve víně recept, rodinný oběd hovězí, smetanové hovězí maso, hovězí plátky na pánvi, tradiční dušené hovězí, recepty z roštěné
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 2hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Hovězí v kořeněné hořčici

     -
    Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Z celkového počtu 5
    hovězí maso, pečené hovězí, pikantní hovězí, hořčice, jalovec, nové koření, pečené maso, hovězí pečeně, česká kuchyně, domácí recept, maso na hořčici, omáčka z výpeku, pečené maso v troubě, sváteční oběd, vaření, jídlo
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1,5hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!