Recept na Masové koule na zelenině
Ingredience pro recept
| 1 ks | květáku |
| 1 ks | brokolice |
| 400 g | mletého masa |
| jarní cibulka | |
| 1 lžička | grilovacího koření |
| 2 lžíce | oleje |
| 2 ks | zelené papriky |
| 1 ks | červené kapie |
| 1 ks | cibule |
| 2 stroužky | česneku |
| sůl |
Květák a brokolici uvaříme do poloměkka, mleté maso (směs hovězího a vepřového), promícháme s nakrájenou jarní cibulkou a grilovacím kořením. Ze směsi tvoříme malé kuličky a osmažíme je v rozpáleném oleji. Do vymazané zapékací mísy narovnáme růžičky brokolice a květáku, přidáme kousky papriky, kroužky cibule a plátky česneku, masové koule, osolíme, zalijeme zbytkem oleje a zapečeme v troubě.
Zapečené kuličky – masové, květákové, brokolicové
INGREDIENCE:
- Mleté maso (směs hovězího a vepřového)
- Jarní cibulka (nakrájená)
- Grilovací koření
- Olej na smažení
- Květák (uvařený do poloměkka)
- Brokolice (uvařená do poloměkka)
- Papriky (nakrájené na kousky)
- Cibule (nakrájená na kroužky)
- Česnek (plátky)
- Sůl
- Zapékací mísa (vymazaná)
POSTUP:
1) Příprava zeleniny
Květák i brokolici uvaříme do poloměkka. Necháme okapat a rozdělíme na růžičky.
2) Masové kuličky
Mleté maso smícháme s nakrájenou jarní cibulkou a grilovacím kořením.
Ze směsi tvoříme malé kuličky.
Kuličky osmažíme v rozpáleném oleji dozlatova.
3) Vrstvení do mísy
Vymazanou zapékací mísu vyložíme růžičkami květáku a brokolice.
Přidáme kousky papriky, kroužky cibule a plátky česneku.
Nakonec přidáme osmažené masové kuličky.
4) Dochucení
Vše lehce osolíme a pokapeme zbytkem oleje ze smažení.
5) Zapékání
Vložíme do trouby předehřáté na 180–200 °C a zapečeme, dokud se vše nepropojí a mírně nezezlátne.
6) Podávání
Podáváme samotné nebo s rýží, brambory, bramborovou kaší či pečivem.
TIPY:
- Kuličky lze připravit i z krůtího nebo kuřecího masa.
- Do zeleniny lze přidat i mrkev nebo cuketu.
- Dá se zalít trochou smetany pro krémovější výsledek.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Hovězí ptáček s jemnou chutí kávy
Hovězí maso plněné vejcem, okurkem, klobáskou a slaninou s příchutí kávy. Autor Romča Langerová hovězí maso, plněné hovězí, závitky, ptáčky, vejce natvrdo, klobása, slanina, okurka, hovězí s kávou, maso na víně, Romča Langerová, sojová omáčka, hořčice, česká kuchyně, domácí recept, sváteční jídlo, pečené maso, kávová omáčka, vaření, jídlo- Obtížnost:
- 2
- Doba přípravy
- do 1,5hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Romča Langerova
-
Karlos se zeleninou
Hovězí guláš se zeleninou hovězí guláš, guláš se zeleninou, hovězí maso, guláš s mrkví, guláš s celerem, jarní cibulka, česká kuchyně, domácí recept, dušené maso, hovězí kližka, masox, tradiční guláš, guláš s knedlíkem, zeleninový guláš, vaření, jídlo- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 2hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Roštěná na zelenině
Chutné hovězí masíčko - roštěná hovězí roštěná recept, dušená roštěná na víně, hovězí maso ve smetanové omáčce, roštěná s omáčkou, jemné hovězí maso, roštěná na másle, hovězí s kořenovou zeleninou, maso dušené dvě hodiny, české hovězí recepty, smetanová omáčka k masu, roštěná s kroketami, domácí hovězí plátky, klasické české maso, hovězí na cibuli a másle, maso ve víně recept, rodinný oběd hovězí, smetanové hovězí maso, hovězí plátky na pánvi, tradiční dušené hovězí, recepty z roštěné- Obtížnost:
- 2
- Doba přípravy
- do 2hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová






