Recept na Masové koule na zelenině

přidal(a) Iveta Kotalová
3/5
   ( 2 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 2
Doba přípravy: do 1,5hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den

Zapečené kuličky - masové, květákové, brokolicové zapečené masové kuličky, masové koule recept, květákové kuličky, brokolicové kuličky, zapékání zeleniny, směs zeleniny v troubě, mleté maso recepty, zapečený květák a brokolice, masové kuličky do trouby, zdravé zapečené jídlo, zelenina s masem, grilovací koření maso, domácí masové kuličky, zeleninová směs pečená, brokolice a květák recepty, hrncová a pekáčová jídla, české pečené recepty, masová směs se zeleninou, rychlé zapečené jídlo, vydatné rodinné jídlo, brokolice s květákem a masem, snadné troubo jídlo
Masové koule na zelenině.jpg

Ingredience pro recept

1 kskvětáku
1 ksbrokolice
400 gmletého masa
jarní cibulka
1 lžičkagrilovacího koření
2 lžíceoleje
2 kszelené papriky
1 ksčervené kapie
1 kscibule
2 stroužkyčesneku
sůl

Květák a brokolici uvaříme do poloměkka, mleté maso (směs hovězího a vepřového), promícháme s nakrájenou jarní cibulkou a grilovacím kořením. Ze směsi tvoříme malé kuličky a osmažíme je v rozpáleném oleji. Do vymazané zapékací mísy narovnáme růžičky brokolice a květáku, přidáme kousky papriky, kroužky cibule a plátky česneku, masové koule, osolíme, zalijeme zbytkem oleje a zapečeme v troubě.

 

Zapečené kuličky – masové, květákové, brokolicové

INGREDIENCE:
- Mleté maso (směs hovězího a vepřového)
- Jarní cibulka (nakrájená)
- Grilovací koření
- Olej na smažení
- Květák (uvařený do poloměkka)
- Brokolice (uvařená do poloměkka)
- Papriky (nakrájené na kousky)
- Cibule (nakrájená na kroužky)
- Česnek (plátky)
- Sůl
- Zapékací mísa (vymazaná)

POSTUP:

1) Příprava zeleniny
Květák i brokolici uvaříme do poloměkka. Necháme okapat a rozdělíme na růžičky.

2) Masové kuličky
Mleté maso smícháme s nakrájenou jarní cibulkou a grilovacím kořením. 
Ze směsi tvoříme malé kuličky.
Kuličky osmažíme v rozpáleném oleji dozlatova.

3) Vrstvení do mísy
Vymazanou zapékací mísu vyložíme růžičkami květáku a brokolice.
Přidáme kousky papriky, kroužky cibule a plátky česneku.
Nakonec přidáme osmažené masové kuličky.

4) Dochucení
Vše lehce osolíme a pokapeme zbytkem oleje ze smažení.

5) Zapékání
Vložíme do trouby předehřáté na 180–200 °C a zapečeme, dokud se vše nepropojí a mírně nezezlátne.

6) Podávání
Podáváme samotné nebo s rýží, brambory, bramborovou kaší či pečivem.

TIPY:
- Kuličky lze připravit i z krůtího nebo kuřecího masa.
- Do zeleniny lze přidat i mrkev nebo cuketu.
- Dá se zalít trochou smetany pro krémovější výsledek.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Hovězí ptáček s jemnou chutí kávy

     - foto Romča Langerová
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Hovězí maso plněné vejcem, okurkem, klobáskou a slaninou s příchutí kávy. Autor Romča Langerová hovězí maso, plněné hovězí, závitky, ptáčky, vejce natvrdo, klobása, slanina, okurka, hovězí s kávou, maso na víně, Romča Langerová, sojová omáčka, hořčice, česká kuchyně, domácí recept, sváteční jídlo, pečené maso, kávová omáčka, vaření, jídlo
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 1,5hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Romča Langerova
  • Karlos se zeleninou

     - Hovězí guláš se zeleninou.jpg
    Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50
    Hovězí guláš se zeleninou hovězí guláš, guláš se zeleninou, hovězí maso, guláš s mrkví, guláš s celerem, jarní cibulka, česká kuchyně, domácí recept, dušené maso, hovězí kližka, masox, tradiční guláš, guláš s knedlíkem, zeleninový guláš, vaření, jídlo
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 2hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Roštěná na zelenině

     - Roštěná na zelenině.jpg
    Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Z celkového počtu 5
    Chutné hovězí masíčko - roštěná hovězí roštěná recept, dušená roštěná na víně, hovězí maso ve smetanové omáčce, roštěná s omáčkou, jemné hovězí maso, roštěná na másle, hovězí s kořenovou zeleninou, maso dušené dvě hodiny, české hovězí recepty, smetanová omáčka k masu, roštěná s kroketami, domácí hovězí plátky, klasické české maso, hovězí na cibuli a másle, maso ve víně recept, rodinný oběd hovězí, smetanové hovězí maso, hovězí plátky na pánvi, tradiční dušené hovězí, recepty z roštěné
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 2hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!