Recept na Losos s křenovou omáčkou
Ingredience pro recept
| 4.00 ks | filety z lososa |
| 2.00 lžíce | másla |
| 1.00 ks | cibule šalotky |
| 1.00 ks | salátové okurky |
| 50.00 ml | bílého vína |
| 100.00 g | zakysané smetany |
| 2.00 lžíce | nastrouhaného křenu |
| 0.00 | sůl |
| 0.00 | pepř |
Na 4 porce:
Okurku oloupeme, podélně rozpůlíme, zbavíme jadérek a nakrájíme na kostičky. Šalotku oloupeme a nakrájíme na velmi jemné nudličky. Fikety z lososa omyjeme pod studenou tekoucí vodou a osušíme papírovou kuchyňskou utěrkou. Na pánvi rozehřejeme máslo a filety opékáme po obou stranách asi jednu minutu a pak je vyjmeme. Do tuku vsypeme šalotku a okurku a podusíme. Nakonec zalijeme vínem, přidáme zakysanou smetanu a křen, osolíme a opepříme. Lososa vložíme do omáčky, přiklopíme a asi 3 minuty dusíme na mírném ohni.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Kapr v mandlích
Smažený kapr smažený kapr, kapr v mandlích, vánoční kapr, ryba v trojobalu, kapr recept, česká kuchyně, kapr na česneku, mandlový obal, smažená ryba, vánoční recept, sváteční jídlo, rybí maso, domácí recept, citronová šťáva, kapr na pánvi, vaření, jídlo- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Losos na bylinkách
-
Kořeněný pangasius
Smažený pangasius pangasius, smažený pangasius, ryba na pánvi, smažená ryba, pangas recept, rybí maso, česká kuchyně, domácí recept, koření na ryby, mletá paprika, kmín, vegeta, ryba v mouce, rychlý oběd, zdravé jídlo, vaření, jídlo- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 30min
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová






