Recept na Kuřohus

přidal(a) Iveta Kotalová
4/5
   ( 3 hlasů)
1 komentář
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 1hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den

Kuře alá husa kuře ala husa, kuře na pivě, kuřecí pečené jako husa, kuře s černým pivem, kuře s kmínem, kuře s jablky, pečené kuře recept, slavnostní kuře, české kuřecí recepty, kuře s knedlíkem a zelím, kuře na másle, kuře do zlatova, karamelové kuře, tradiční česká kuchyně, kuře s červeným zelím, nedělní oběd kuře, jednoduché kuřecí pokrmy, kuře na plechu, šťavnaté kuře recept, domácí kuře v troubě
Kuřohus

Ingredience pro recept

1 kskuřete
sůl
drcený kmín
2 ksjablka
1 sklenicečerného piva
1 lžícemáslo

Kuře hodně osolíme, posypeme drceným kmínem (i vevnitř). Dovnitř dáme 2 jablka bez jadřinců a pečeme pod pokličkou podlité vodou asi 30 minut. Potom podlijeme černým pivem, přidáme kousek másla a dopečeme odkryté doměkka.

Podáváme s knedlíkem a dušeným červeným zelím.

 

Kuře ala husa

INGREDIENCE:
- 1 celé kuře
- Sůl (hodně, jako na husu)
- Drcený kmín (na povrch i dovnitř)
- 2 jablka (bez jadřinců)
- Voda na podlití
- Černé pivo
- Kousek másla

PODÁVÁNÍ:
- Knedlík
- Dušené červené zelí

POSTUP:

1) Příprava kuřete
Kuře důkladně osolíme ze všech stran i uvnitř. Posypeme drceným kmínem, rovněž i dovnitř. 
Do břišní dutiny vložíme dvě jablka bez jadřinců.

2) První fáze pečení
Kuře vložíme do pekáče, podlijeme trochou vody a pečeme pod pokličkou asi 30 minut při 180–200 °C.

3) Podlití pivem a dopékání
Po 30 minutách kuře podlijeme černým pivem, přidáme kousek másla a pečeme odkryté, dokud maso nezměkne a povrch krásně nezezlátne. 
Během pečení podle potřeby přeléváme výpekem.

4) Podávání
Podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem a dušeným červeným zelím.

TIPY:
- Jablka uvnitř kuřete příjemně zvláční maso a dodají vůni.
- Pokud chceš hutnější omáčku, výpek lehce svař nebo zahusti moukou.
- Černé pivo dodá masu barvu a karamelové tóny – nevynechávat.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář


  • Autor: Marek06. října 2016 ve 09:31
    Dnes si dám něco tradičního.. vyzkouším tento recept.. už jste ho někdo zkoušel?

Podobné recepty

  • Kuře pečené na houbách

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Pečené kuře s houbami pečené kuře, kuře s houbami, kuře na houbách, recept kuře, české recepty, kuřecí maso, pečené maso, kuře v troubě
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1,5hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Kuře na brusinkách

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Pečené kuře na zelenině a brusinkách pečené kuře, kuře na zelenině, kuře s brusinkami, pečené maso, kuře na víně, česká kuchyně, domácí recept, rozmarýn, kuře v troubě, karotka, cuketa, paprika, brusinková omáčka, rodinný oběd, vaření, jídlo
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1,5hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Kuřecí stehýnka v citronové marinádě

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Smažená stehýnka naložená v marinádě smažená kuřecí stehýnka, kuřecí stehýnka v marinádě, kuřecí maso recepty, citronová marináda kuře, ústřicová omáčka kuře, medová marináda, smažené kuře recept, kuře dozlatova, stehýnka na pánvi, kuřecí maso smažené, kuře s česnekem, kuřecí stehýnka na oleji, kuře s petrželkou, kuře s citrusovou chutí, šťavnatá kuřecí stehýnka, kuře marinované přes noc, kuře v mouce, kuře ve strouhance, rychlé kuřecí recepty, domácí kuřecí pokrmy, křupavé smažené kuře
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!