Recept na Kuřecí stehýnka v citronové marinádě

přidal(a) Iveta Kotalová
5/5
   ( 1 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 2
Doba přípravy: do 1hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den
Kuřecí stehýnka v citronové marinádě
  • Kuřecí stehýnka v citronové marinádě -

Ingredience pro recept

2 kscitronové šťávy
1 lžícemedu
1 lžíceústřicové omáčky
1 stroučekčesneku
1 lžičkanasekané petrželky
8 ksspodních kuřecích stehýnek
polohrubá mouka
olej na smažení
Smažená stehýnka naložená v marinádě smažená kuřecí stehýnka, kuřecí stehýnka v marinádě, kuřecí maso recepty, citronová marináda kuře, ústřicová omáčka kuře, medová marináda, smažené kuře recept, kuře dozlatova, stehýnka na pánvi, kuřecí maso smažené, kuře s česnekem, kuřecí stehýnka na oleji, kuře s petrželkou, kuře s citrusovou chutí, šťavnatá kuřecí stehýnka, kuře marinované přes noc, kuře v mouce, kuře ve strouhance, rychlé kuřecí recepty, domácí kuřecí pokrmy, křupavé smažené kuře

Do citronové šťávy důkladně zašleháme rozpuštěný med a ústřicovou omáčku. Vmícháme utřený česnek, petrželku a do marinády naložíme stehýnka. V chladničce necháme marinovat nejméně 2 hodiny, ale i třeba do druhého dne. Po vyjmutí z marinády stehýnka obalíme v mouce (nebo strouhance) a na oleji osmažíme ze všech stran dozlatova.

Smažená stehýnka naložená v marinádě

INGREDIENCE:
- Kuřecí stehýnka
- Citronová šťáva
- Med (rozpuštěný)
- Ústřicová omáčka
- Česnek (utřený)
- Petrželka (nasekaná)
- Mouka nebo strouhanka (na obalení)
- Olej na smažení

POSTUP:

1) Marináda
Do citronové šťávy zašleháme rozpuštěný med a ústřicovou omáčku. 
Vmícháme utřený česnek a nasekanou petrželku.

2) Marinování
Stehýnka vložíme do připravené marinády a necháme marinovat alespoň 2 hodiny, ideálně do druhého dne v lednici.

3) Obalování
Stehýnka vyjmeme z marinády a obalíme je buď v mouce, nebo ve strouhance.

4) Smažení
Na pánvi rozehřejeme olej a stehýnka smažíme ze všech stran dozlatova. 
Dbáme na to, aby byla propečená, ale uvnitř šťavnatá.

5) Podávání
Podáváme s bramborami, rýží, hranolkami nebo s čerstvou zeleninou.

TIPY:
- Místo petrželky lze použít i koriandr.
- Pokud chceš lehčí verzi, můžeš stehýnka upéct v troubě.
- Ústřicová omáčka dodá masu výraznou umami chuť.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Kuře pečené na houbách

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Pečené kuře s houbami pečené kuře, kuře s houbami, kuře na houbách, recept kuře, české recepty, kuřecí maso, pečené maso, kuře v troubě
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1,5hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Kuře na brusinkách

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Pečené kuře na zelenině a brusinkách pečené kuře, kuře na zelenině, kuře s brusinkami, pečené maso, kuře na víně, česká kuchyně, domácí recept, rozmarýn, kuře v troubě, karotka, cuketa, paprika, brusinková omáčka, rodinný oběd, vaření, jídlo
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1,5hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Kuře na pomerančích

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Pečená kuřecí stehýnka na bylinkách a pomerančích pečené kuře, kuřecí stehýnka, kuře s pomeranči, kuře na bylinkách, kuře na víně, pečené maso, kuře s kurkumou, česká kuchyně, domácí recept, kuře v troubě, bylinková pečínka, pomerančová omáčka, kuře s citrusy, slavnostní jídlo, vaření, jídlo
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1,5hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!