Recept na Kuřecí stehýnka v citronové marinádě
Ingredience pro recept
| 2 ks | citronové šťávy |
| 1 lžíce | medu |
| 1 lžíce | ústřicové omáčky |
| 1 strouček | česneku |
| 1 lžička | nasekané petrželky |
| 8 ks | spodních kuřecích stehýnek |
| polohrubá mouka | |
| olej na smažení |
Do citronové šťávy důkladně zašleháme rozpuštěný med a ústřicovou omáčku. Vmícháme utřený česnek, petrželku a do marinády naložíme stehýnka. V chladničce necháme marinovat nejméně 2 hodiny, ale i třeba do druhého dne. Po vyjmutí z marinády stehýnka obalíme v mouce (nebo strouhance) a na oleji osmažíme ze všech stran dozlatova.
Smažená stehýnka naložená v marinádě
INGREDIENCE:
- Kuřecí stehýnka
- Citronová šťáva
- Med (rozpuštěný)
- Ústřicová omáčka
- Česnek (utřený)
- Petrželka (nasekaná)
- Mouka nebo strouhanka (na obalení)
- Olej na smažení
POSTUP:
1) Marináda
Do citronové šťávy zašleháme rozpuštěný med a ústřicovou omáčku.
Vmícháme utřený česnek a nasekanou petrželku.
2) Marinování
Stehýnka vložíme do připravené marinády a necháme marinovat alespoň 2 hodiny, ideálně do druhého dne v lednici.
3) Obalování
Stehýnka vyjmeme z marinády a obalíme je buď v mouce, nebo ve strouhance.
4) Smažení
Na pánvi rozehřejeme olej a stehýnka smažíme ze všech stran dozlatova.
Dbáme na to, aby byla propečená, ale uvnitř šťavnatá.
5) Podávání
Podáváme s bramborami, rýží, hranolkami nebo s čerstvou zeleninou.
TIPY:
- Místo petrželky lze použít i koriandr.
- Pokud chceš lehčí verzi, můžeš stehýnka upéct v troubě.
- Ústřicová omáčka dodá masu výraznou umami chuť.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Kuře pečené na houbách
-
Kuře na brusinkách
Pečené kuře na zelenině a brusinkách pečené kuře, kuře na zelenině, kuře s brusinkami, pečené maso, kuře na víně, česká kuchyně, domácí recept, rozmarýn, kuře v troubě, karotka, cuketa, paprika, brusinková omáčka, rodinný oběd, vaření, jídlo- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1,5hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Kuře na pomerančích
Pečená kuřecí stehýnka na bylinkách a pomerančích pečené kuře, kuřecí stehýnka, kuře s pomeranči, kuře na bylinkách, kuře na víně, pečené maso, kuře s kurkumou, česká kuchyně, domácí recept, kuře v troubě, bylinková pečínka, pomerančová omáčka, kuře s citrusy, slavnostní jídlo, vaření, jídlo- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1,5hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová






