Recept na Kuřecí steak s broskví a hermelínem
Ingredience pro recept
| 3 ks | kuřecích prsou |
| sůl | |
| steakové koření | |
| 2 lžíce | olivového oleje |
| 1 ks | smetany |
| 1/2 malé konzervy | kompotovaných broskví |
| 1 ks | hermelínu |
Kuřecí prsa zlehka naklepeme, osolíme, posypeme steakovým kořením a opečeme v oleji na pánvi. Když je maso hotové vyjmeme je a do výpeku nalijeme smetanu a povaříme. Poté přidáme kousky broskví a na kostičky nakrájený hermelín. Krátce zahřejeme přelijeme kuřecí maso a podáváme.
Kuřecí prsa s broskvemi a hermelínem ve smetanové omáčce
INGREDIENCE:
- Kuřecí prsa
- Sůl
- Steakové koření
- Olej na opečení
- Smetana na vaření
- Kompotované broskve (nakrájené na kousky)
- Hermelín (nakrájený na kostičky)
POSTUP:
1) Příprava masa
Kuřecí prsa zlehka naklepeme, osolíme a posypeme steakovým kořením.
2) Opečení
Na pánvi rozehřejeme olej a prsa z obou stran opečeme dozlatova.
Když jsou hotová, vyjmeme je na talíř.
3) Omáčka
Do výpeku na pánvi nalijeme smetanu a krátce povaříme.
Přidáme kousky broskví a na kostičky nakrájený hermelín.
Omáčku zahříváme, dokud se hermelín nezačne rozpouštět a směs mírně nezhoustne.
4) Podávání
Hotovou smetanovou omáčkou přelijeme kuřecí maso.
Podáváme s rýží, bramborami, hranolkami nebo těstovinami.
TIPY:
- Pro výraznější chuť přidej trochu bílého pepře nebo špetku kari.
- Broskve mohou být i čerstvé, pokud jsou zralé a sladké.
- Pokud chceš hustší omáčku, nech ji o něco déle provařit.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Kuře pečené na houbách
-
Kuře na brusinkách
Pečené kuře na zelenině a brusinkách pečené kuře, kuře na zelenině, kuře s brusinkami, pečené maso, kuře na víně, česká kuchyně, domácí recept, rozmarýn, kuře v troubě, karotka, cuketa, paprika, brusinková omáčka, rodinný oběd, vaření, jídlo- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1,5hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Kuřecí stehýnka v citronové marinádě
Smažená stehýnka naložená v marinádě smažená kuřecí stehýnka, kuřecí stehýnka v marinádě, kuřecí maso recepty, citronová marináda kuře, ústřicová omáčka kuře, medová marináda, smažené kuře recept, kuře dozlatova, stehýnka na pánvi, kuřecí maso smažené, kuře s česnekem, kuřecí stehýnka na oleji, kuře s petrželkou, kuře s citrusovou chutí, šťavnatá kuřecí stehýnka, kuře marinované přes noc, kuře v mouce, kuře ve strouhance, rychlé kuřecí recepty, domácí kuřecí pokrmy, křupavé smažené kuře- Obtížnost:
- 2
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová





