Recept na Kuřecí roláda

přidal(a) Iveta Kotalová
5/5
   ( 2 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 2
Doba přípravy: do 1,5hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den

Plněné kuřecí maso plněné kuřecí maso, kuřecí roláda, kuře plněné náplní, roláda z kuřete, vykostěné kuře recept, kuře s náplní, kuře s klobásou, kuře plněné vejci, slavnostní kuřecí roláda, kuřecí maso recepty, domácí roláda z kuřete, kuře s vaječnou náplní, nádivka do kuřete, pečené kuře recept, kuřecí pokrmy, kuře s okurkou a kapií, kuře s hořčicí, kuře na plechu, tradiční plněné kuře, kuře na slavnostní stůl, nedělní oběd kuře, kuře do zlatova, kuře s cibulí a petrželkou
Kuřecí roláda.jpg

Ingredience pro recept

1 kskuřete
sůl
mletý černý pepř
2 lžícehořčice
8 plátkůšunkového salámu
6 ksvajec
1/8 ksmásla
1 ksčervené kapie
2 kskyselé okurky
1 kscibule
sekaná petrželka
1 ksklobásky

Kuře opatrně vykostíme. Plát rozložíme na vál, zlehka ho naklepeme, osolíme, opeříme a potřeme hořčicí. Položíme plátky šunkového salámu. Vložíme náplň, na kterou doprostřed položíme párek nebo klobásu. Takto připravený plát smotáme do rolády, obtočíme silnou nití, podlejeme a dáme péci. Během pečení podléváme vodou a vypečenou šťávou.

Náplň:

Vajička umícháme na másle tak, aby zůstala řidší. Do vaječiny zamícháme nakrájenou kapii, okurky, hrubě nasekanou cibuli a petrželku.

 

Plněné kuřecí maso (kuřecí roláda)

INGREDIENCE:
- 1 celé kuře (opatrně vykostěné)
- Sůl
- Pepř
- Hořčice
- Plátky šunkového salámu
- Párek nebo klobása (doprostřed rolády)
- Silná nit na svázání
- Voda na podlití

NÁPLŇ:
- Vajíčka
- Máslo
- Kapie (nakrájená)
- Okurky (nakrájené)
- Hrubě nasekaná cibule
- Nasekaná petrželka

POSTUP:

1) Příprava kuřecího plátu
Kuře opatrně vykostíme tak, aby vznikl co největší celistvý plát masa. Ten rozložíme na vál a zlehka naklepeme. 
Osolíme, opepříme a potřeme vrstvou hořčice.

2) Vrstvení surovin
Na maso rozložíme plátky šunkového salámu.
Doprostřed vložíme připravenou náplň a na její střed položíme párek nebo klobásu.

3) Tvorba rolády
Kuře pevně smotáme do rolády a důkladně obtočíme silnou nití, aby drželo tvar.

4) Pečení
Roládu vložíme do pekáče, podlijeme vodou a dáme péct. 
Během pečení podléváme vodou a vypečenou šťávou, dokud není maso měkké a povrch krásně zlatavý.

5) Náplň
Na másle připravíme mírně řidší vaječinu. 
Do ní vmícháme nakrájenou kapii, okurky, hrubě nasekanou cibuli a petrželku.

6) Podávání
Plněné kuřecí maso po upečení necháme krátce odpočinout, poté krájíme na plátky. 
Podáváme s brambory, kaší, rýží nebo pečivem.

TIPY:
- Do náplně lze přidat i strouhaný sýr.
- Místo salámu lze použít slaninu pro výraznější chuť.
- Roládu lze plnit i žampiony, špenátem nebo sušenými rajčaty.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Kuře pečené na houbách

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Pečené kuře s houbami pečené kuře, kuře s houbami, kuře na houbách, recept kuře, české recepty, kuřecí maso, pečené maso, kuře v troubě
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1,5hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Kuře na brusinkách

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Pečené kuře na zelenině a brusinkách pečené kuře, kuře na zelenině, kuře s brusinkami, pečené maso, kuře na víně, česká kuchyně, domácí recept, rozmarýn, kuře v troubě, karotka, cuketa, paprika, brusinková omáčka, rodinný oběd, vaření, jídlo
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1,5hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Kuřecí stehýnka v citronové marinádě

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Smažená stehýnka naložená v marinádě smažená kuřecí stehýnka, kuřecí stehýnka v marinádě, kuřecí maso recepty, citronová marináda kuře, ústřicová omáčka kuře, medová marináda, smažené kuře recept, kuře dozlatova, stehýnka na pánvi, kuřecí maso smažené, kuře s česnekem, kuřecí stehýnka na oleji, kuře s petrželkou, kuře s citrusovou chutí, šťavnatá kuřecí stehýnka, kuře marinované přes noc, kuře v mouce, kuře ve strouhance, rychlé kuřecí recepty, domácí kuřecí pokrmy, křupavé smažené kuře
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!