Recept na Kuřecí křidýlka na zázvoru

přidal(a) Iveta Kotalová
3/5
   ( 2 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 1hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den

Pečená kuřecí křidýlka pečená kuřecí křidýlka, kuřecí křídla recept, glazovaná křídla, lepkavá kuřecí křidýlka, medová křídla, kuřecí křídla v troubě, marinovaná kuřecí křídla, křupavá křídla recept, škrobová glazura kuře, domácí kuřecí křídla, sladko pálivá křídla, kuře s marinádou, kuře pečené do zlatova, kuře na plechu, jednoduché kuřecí recepty, křidýlka k pivu, pikantní kuřecí křídla, kuřecí maso recepty, pečená křidýlka v troubě, marináda na kuřecí křidýlka, domácí pečená křídla
Kuřecí křidýlka na zázvoru.jpg

Ingredience pro recept

20 ks kuřecích křídel
2 lžíceoleje
1 lžičkazázvoru
100 mlchilli omáčky
3 lžícekečupu
4 stroužkyčesneku
4 lžícesójové omáčky
200 mlvody
2 lžícesolamylu

Křídla dobře omyjeme a odlomíme z nich poslední malý bezmasý článek. V míse smícháme marinádu ze všech surovin kromě škrobové moučky. Maso promícháme s připravenou omáčkou a dáme péci do předehřáté trouby na 200st. C zhruba na 40 minut, občas obrátíme, případně podlijeme vodou. Pak pečínku vyndáme, přelijeme směsí 200ml vody a škrobové moučky a promícháme, aby nálev obalil každé křídlo. Vrátíme na 10 minut do trouby, alespoň 2x znovu promícháme.

 

Pečená kuřecí křidýlka

INGREDIENCE:
- Kuřecí křídla (odlomený poslední bezmasý článek)
- Marináda dle chuti (např. soja, med, česnek, paprika, kečup, chilli, olej)
- Škrobová moučka (na závěrečné obalení)
- 200 ml vody (na rozmíchání škrobu)
- Voda na podlití (dle potřeby)

POSTUP:

1) Příprava křídel
Křidýlka důkladně omyjeme a odlomíme poslední malý článek, který se nepoužívá.

2) Marináda
V míse připravíme marinádu ze všech surovin kromě škrobové moučky. Smícháme podle chuti (např. soja, med, česnek, sladká paprika, chilli, olej).

3) Marinování a první pečení
Křidýlka promícháme s připravenou marinádou a vložíme do předehřáté trouby na 200 °C. Pečeme asi 40 minut, občas obrátíme, případně lehce podlijeme vodou.

4) Zahuštění a obalení
Pečínku vyndáme z trouby. Smícháme 200 ml vody se škrobovou moučkou a směs nalijeme ke křídlům. Důkladně promícháme, aby se každé křídlo obalilo.

5) Druhé pečení
Vrátíme do trouby na dalších přibližně 10 minut. Během dopékání alespoň dvakrát promícháme, aby vznikla lesklá, lepivá a chutná glazura.

TIPY:
- Pokud chcete sladší chuť, přidejte více medu nebo kečupu.
- Pro pálivější verzi přidejte chilli pastu nebo kajenský pepř.
- Výborné s hranolkami, brambory nebo čerstvým salátem.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Kuře pečené na houbách

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Pečené kuře s houbami pečené kuře, kuře s houbami, kuře na houbách, recept kuře, české recepty, kuřecí maso, pečené maso, kuře v troubě
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1,5hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Kuře na brusinkách

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Pečené kuře na zelenině a brusinkách pečené kuře, kuře na zelenině, kuře s brusinkami, pečené maso, kuře na víně, česká kuchyně, domácí recept, rozmarýn, kuře v troubě, karotka, cuketa, paprika, brusinková omáčka, rodinný oběd, vaření, jídlo
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1,5hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Kuřecí stehýnka v citronové marinádě

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Smažená stehýnka naložená v marinádě smažená kuřecí stehýnka, kuřecí stehýnka v marinádě, kuřecí maso recepty, citronová marináda kuře, ústřicová omáčka kuře, medová marináda, smažené kuře recept, kuře dozlatova, stehýnka na pánvi, kuřecí maso smažené, kuře s česnekem, kuřecí stehýnka na oleji, kuře s petrželkou, kuře s citrusovou chutí, šťavnatá kuřecí stehýnka, kuře marinované přes noc, kuře v mouce, kuře ve strouhance, rychlé kuřecí recepty, domácí kuřecí pokrmy, křupavé smažené kuře
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!