Recept na Kuře s játrovou nádivkou

přidal(a) Administrátor
5/5
   ( 1 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 2
Doba přípravy: do 1,5hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den

Plněné kuře autor: Romča Langerová plněné kuře, kuře s nádivkou, kuře s játry, nádivka do kuřete, romča langerová recept, kuře pečené v troubě, české tradiční recepty, kuřecí maso recepty, nadívané kuře, pečené kuře recept, kuře se zelenou natí, kuře s cibulí a česnekem, nádivka z rohlíků, nádivka s játry, domácí plněné kuře, nedělní oběd kuře, kuře na plechu, kuře pod kůží nádivka, kuře s vejci, kuře nadívané rohlíky, kuře na majoránce, šťavnaté plněné kuře, pečené maso recepty, nádivka se sněhem z bílků
Kuře s játrovou nádivkou

Ingredience pro recept

1 kskuřete
sůl
pepř
mletá sladká paprika
máslo
nádivka
300 gdrůbežích jater
5 ksrohlíku
mléko
4 ksvejce
mletý černý pepř
muškátový oříšek
majoránka
česnek
cibule
sekaná petrželka

Omyté kuře naporcujeme na 4 díly. Játra naškrábeme, nebo v el.sekáčku rozsekáme. přidáme žloutky, sůl, koření, nasekanou nať, cibuli, česnek, rohlíky namočené v mléce a pořádně promícháme. Nakonec vmícháme sníh z bílků. Na jednotlivých dílech kuřete opatrně nadzvedneme kůži a lžící naplníme nádivkou. Rozložíme na plech, osolíme, opepříme, posypeme troškou papriky a poklademe plátky másla. Pečeme podlité vodou , středně asi 3/4 hodiny. Pak nadzvedneme kousky a přidáme další nádivku, když nám ještě zbyde, dáme kam se vejde a pečeme dále přes půl hodiny, do zlatova.

 

Plněné kuře (Autor: Romča Langerová)

INGREDIENCE:
- 1 celé kuře (naporcované na 4 díly)
- Kuřecí játra
- 2 žloutky
- Sůl
- Pepř
- Koření dle chuti (např. majoránka, muškát, paprika)
- Nasekaná zelená nať (petrželka)
- 1 cibule (najemno)
- 1–2 stroužky česneku
- 2 rohlíky namočené v mléce
- 2 bílky (na sníh)
- Máslo (na pokládání)
- Voda na podlití

NÁDIVKA:
Játra naškrábeme nebo rozsekáme v elektrickém sekáčku. Přidáme žloutky, sůl, pepř, koření, nasekanou petrželovou nať, na jemno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a rohlíky namočené v mléce. Vše důkladně promícháme. Nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků.

POSTUP:

1) Příprava kuřete
Kuře omyjeme a naporcujeme na 4 díly. Na každém kousku opatrně nadzvedneme kůži, aby pod ní vznikl prostor pro nádivku.

2) Plnění
Pod kůži vložíme lžící připravenou nádivku. Kousky kuřete poskládáme na plech, osolíme, opepříme a posypeme trochou papriky. Každý díl poklademe plátky másla.

3) První pečení
Podlijeme vodou a pečeme při střední teplotě asi 45 minut.

4) Doplnění nádivky
Po 3/4 hodině kousky kuřete nadzvedneme a doplníme další nádivku. Pokud ještě zbývá, dáme ji pod kůži nebo vedle masa, kam se vejde.

5) Dopékání
Pečeme dalších 30–40 minut, dokud kuře není krásně do zlatova upečené.

TIPY:
- Nádivku lze vylepšit kouskem másla, majoránkou nebo trochou muškátového květu.
- K pečení je vhodné přidat i trochu vývaru místo vody pro plnější chuť.
- Skvělé přílohy: bramborová kaše, rýže, šťouchané brambory nebo pečené brambory.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Kuře pečené na houbách

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Pečené kuře s houbami pečené kuře, kuře s houbami, kuře na houbách, recept kuře, české recepty, kuřecí maso, pečené maso, kuře v troubě
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1,5hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Kuře na brusinkách

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Pečené kuře na zelenině a brusinkách pečené kuře, kuře na zelenině, kuře s brusinkami, pečené maso, kuře na víně, česká kuchyně, domácí recept, rozmarýn, kuře v troubě, karotka, cuketa, paprika, brusinková omáčka, rodinný oběd, vaření, jídlo
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1,5hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Kuřecí stehýnka v citronové marinádě

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Smažená stehýnka naložená v marinádě smažená kuřecí stehýnka, kuřecí stehýnka v marinádě, kuřecí maso recepty, citronová marináda kuře, ústřicová omáčka kuře, medová marináda, smažené kuře recept, kuře dozlatova, stehýnka na pánvi, kuřecí maso smažené, kuře s česnekem, kuřecí stehýnka na oleji, kuře s petrželkou, kuře s citrusovou chutí, šťavnatá kuřecí stehýnka, kuře marinované přes noc, kuře v mouce, kuře ve strouhance, rychlé kuřecí recepty, domácí kuřecí pokrmy, křupavé smažené kuře
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!