Recept na Kuře s játrovou nádivkou
Ingredience pro recept
| 1 ks | kuřete | 
| sůl | |
| pepř | |
| mletá sladká paprika | |
| máslo | |
| nádivka | |
| 300 g | drůbežích jater | 
| 5 ks | rohlíku | 
| mléko | |
| 4 ks | vejce | 
| mletý černý pepř | |
| muškátový oříšek | |
| majoránka | |
| česnek | |
| cibule | |
| sekaná petrželka | 
Omyté kuře naporcujeme na 4 díly. Játra naškrábeme, nebo v el.sekáčku rozsekáme. přidáme žloutky, sůl, koření, nasekanou nať, cibuli, česnek, rohlíky namočené v mléce a pořádně promícháme. Nakonec vmícháme sníh z bílků. Na jednotlivých dílech kuřete opatrně nadzvedneme kůži a lžící naplníme nádivkou. Rozložíme na plech, osolíme, opepříme, posypeme troškou papriky a poklademe plátky másla. Pečeme podlité vodou , středně asi 3/4 hodiny. Pak nadzvedneme kousky a přidáme další nádivku, když nám ještě zbyde, dáme kam se vejde a pečeme dále přes půl hodiny, do zlatova.





