Recept na Kuře s játrovou nádivkou
Ingredience pro recept
| 1 ks | kuřete |
| sůl | |
| pepř | |
| mletá sladká paprika | |
| máslo | |
| nádivka | |
| 300 g | drůbežích jater |
| 5 ks | rohlíku |
| mléko | |
| 4 ks | vejce |
| mletý černý pepř | |
| muškátový oříšek | |
| majoránka | |
| česnek | |
| cibule | |
| sekaná petrželka |
Omyté kuře naporcujeme na 4 díly. Játra naškrábeme, nebo v el.sekáčku rozsekáme. přidáme žloutky, sůl, koření, nasekanou nať, cibuli, česnek, rohlíky namočené v mléce a pořádně promícháme. Nakonec vmícháme sníh z bílků. Na jednotlivých dílech kuřete opatrně nadzvedneme kůži a lžící naplníme nádivkou. Rozložíme na plech, osolíme, opepříme, posypeme troškou papriky a poklademe plátky másla. Pečeme podlité vodou , středně asi 3/4 hodiny. Pak nadzvedneme kousky a přidáme další nádivku, když nám ještě zbyde, dáme kam se vejde a pečeme dále přes půl hodiny, do zlatova.
Plněné kuře (Autor: Romča Langerová)
INGREDIENCE:
- 1 celé kuře (naporcované na 4 díly)
- Kuřecí játra
- 2 žloutky
- Sůl
- Pepř
- Koření dle chuti (např. majoránka, muškát, paprika)
- Nasekaná zelená nať (petrželka)
- 1 cibule (najemno)
- 1–2 stroužky česneku
- 2 rohlíky namočené v mléce
- 2 bílky (na sníh)
- Máslo (na pokládání)
- Voda na podlití
NÁDIVKA:
Játra naškrábeme nebo rozsekáme v elektrickém sekáčku. Přidáme žloutky, sůl, pepř, koření, nasekanou petrželovou nať, na jemno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a rohlíky namočené v mléce. Vše důkladně promícháme. Nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků.
POSTUP:
1) Příprava kuřete
Kuře omyjeme a naporcujeme na 4 díly. Na každém kousku opatrně nadzvedneme kůži, aby pod ní vznikl prostor pro nádivku.
2) Plnění
Pod kůži vložíme lžící připravenou nádivku. Kousky kuřete poskládáme na plech, osolíme, opepříme a posypeme trochou papriky. Každý díl poklademe plátky másla.
3) První pečení
Podlijeme vodou a pečeme při střední teplotě asi 45 minut.
4) Doplnění nádivky
Po 3/4 hodině kousky kuřete nadzvedneme a doplníme další nádivku. Pokud ještě zbývá, dáme ji pod kůži nebo vedle masa, kam se vejde.
5) Dopékání
Pečeme dalších 30–40 minut, dokud kuře není krásně do zlatova upečené.
TIPY:
- Nádivku lze vylepšit kouskem másla, majoránkou nebo trochou muškátového květu.
- K pečení je vhodné přidat i trochu vývaru místo vody pro plnější chuť.
- Skvělé přílohy: bramborová kaše, rýže, šťouchané brambory nebo pečené brambory.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Kuře pečené na houbách
-
Kuře na brusinkách
Pečené kuře na zelenině a brusinkách pečené kuře, kuře na zelenině, kuře s brusinkami, pečené maso, kuře na víně, česká kuchyně, domácí recept, rozmarýn, kuře v troubě, karotka, cuketa, paprika, brusinková omáčka, rodinný oběd, vaření, jídlo- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1,5hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Kuřecí stehýnka v citronové marinádě
Smažená stehýnka naložená v marinádě smažená kuřecí stehýnka, kuřecí stehýnka v marinádě, kuřecí maso recepty, citronová marináda kuře, ústřicová omáčka kuře, medová marináda, smažené kuře recept, kuře dozlatova, stehýnka na pánvi, kuřecí maso smažené, kuře s česnekem, kuřecí stehýnka na oleji, kuře s petrželkou, kuře s citrusovou chutí, šťavnatá kuřecí stehýnka, kuře marinované přes noc, kuře v mouce, kuře ve strouhance, rychlé kuřecí recepty, domácí kuřecí pokrmy, křupavé smažené kuře- Obtížnost:
- 2
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová





