Recept na Kuře s citronovo-bylinkovým máslem
Ingredience pro recept
| 1 ks | kuřete |
| 50 g | másla |
| 1 svazek | nasekaných bylinek |
| 4 stroužky | česneku |
| 2 ks | citronů |
| 2 ks | mrkve |
| 1 ks | cibule |
| 2 ks | bobkového listu |
V malé misce promícháme máslo s většinou jemně nasekaných bylinek (tymián, petrželka, rozmarýn), rozetřený stroužek česneku a citronovou šťávu z poloviny citronu. Lehce osolíme a dáme stranou. Kuře omyjeme, osušíme a prstem ruky odtrhneme kůži od masa na prsou kuřete. Do vzniklé kapsy dáme většinu bylinkového másla. Zbytkem potřeme celé kuře svrchu. Do vnitřní dutiny kuřete dáme zbylé přepůlené citrony, zbytek bylinek a roznáčknutý česnek a kuřeti svážeme nohy. Na dno pekáčku vyskládáme nahrubo nakrájenou mrkev, cibuli a bobkové listy. Navrch posadíme kuře, lehce ho podlijeme a pečeme 1,5 hodiny. Poléváme výpekem. Poté kuže vytáhneme, vyjmeme z dutiny česnek a půlky citronu a necháme 5 minut odpočinout. Do výpeku na pekáči vymačkáme šťávu, která ještě zbyla v citronech a zahříváme. Cibuli a mrkev můžeme odstranit a šťávu zahustit moukou.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Kuře pečené na houbách
-
Kuře na brusinkách
Pečené kuře na zelenině a brusinkách pečené kuře, kuře na zelenině, kuře s brusinkami, pečené maso, kuře na víně, česká kuchyně, domácí recept, rozmarýn, kuře v troubě, karotka, cuketa, paprika, brusinková omáčka, rodinný oběd, vaření, jídlo- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1,5hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Kuřecí stehýnka v citronové marinádě









