Recept na Kuře na pomerančích

přidal(a) Iveta Kotalová
5/5
   ( 1 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 1,5hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den

Pečená kuřecí stehýnka na bylinkách a pomerančích pečené kuře, kuřecí stehýnka, kuře s pomeranči, kuře na bylinkách, kuře na víně, pečené maso, kuře s kurkumou, česká kuchyně, domácí recept, kuře v troubě, bylinková pečínka, pomerančová omáčka, kuře s citrusy, slavnostní jídlo, vaření, jídlo
Kuře na pomerančích 1

Ingredience pro recept

2 kspomeranče
250 mlbílého vína
4 kskuřecích stehen
sůl
mletý černý pepř
4 lžíceolivového oleje
0,5 lžičkymleté sladké papriky
0,5 lžičkylurkumy
svazekčerstvých bylinek
kuřecí vývar

Pomeranče oloupeme, z dílků opatrně odstraníme blanky a naložíme je do bílého vína. Očištěné a omyté maso osolíme a opepříme, vložíme do pekáče vymazaného olejem, posypeme směsí papriky a kurkumy, přidáme svazek bylinek (tymián, pažitka, jarní cibulka), podlijeme trochou kuřecího vývaru, přikryjeme a pečeme zvolna doměkka. Pravidelně podléváme výpekem, případně přilijeme trochou vývaru. Před koncem pečení přidáme k masu kousky pomeranče a necháme pečínku zezlátnout.

 

Pečená kuřecí stehýnka na bylinkách a pomerančích

Ingredience:

  • 4 kuřecí stehýnka

  • Sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti

  • 2 pomeranče (oloupané, zbavené blanek a nakrájené na dílky)

  • 150 ml bílého vína

  • 2 lžíce oleje (na vymazání pekáče)

  • 1 lžička mleté papriky

  • 1/2 lžičky kurkumy

  • 1 svazek bylinek (tymián, pažitka, jarní cibulka)

  • 100 ml kuřecího vývaru


Postup:

  1. Příprava pomerančů:
    Pomeranče oloupej, rozděl na dílky a opatrně odstraň všechny blanky. Poté je nalož do bílého vína a nech odležet, dokud připravuješ maso.

  2. Příprava masa:
    Kuřecí stehýnka omyj, osuši, osol a opepři. Pekáč vymaž olejem a naskládej do něj maso.

  3. Dochucení:
    Posyp maso směsí papriky a kurkumy, přidej bylinky (tymián, pažitku, jarní cibulku) a podlij trochou kuřecího vývaru.

  4. Pečení:
    Přikryj pekáč poklicí nebo alobalem a peč v troubě předehřáté na 180 °C zhruba 1 hodinu, dokud maso nezměkne.
    Během pečení stehýnka pravidelně polévej výpekem a podle potřeby podlij vývarem.

  5. Dokončení:
    Ke konci pečení přidej k masu dílky pomerančů naložené ve víně a nech ještě asi 15 minut dopéct odkryté, aby maso získalo zlatavou barvu a ovocnou vůni.

  6. Podávání:
    Podávej s rýží, bramborovou kaší nebo dušenou zeleninou.

Tip:
Pro výraznější chuť můžeš do výpeku přidat kapku medu nebo kousek másla – omáčka bude mít krásný lesk a jemnou sladkost.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Kuře pečené na houbách

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Pečené kuře s houbami pečené kuře, kuře s houbami, kuře na houbách, recept kuře, české recepty, kuřecí maso, pečené maso, kuře v troubě
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1,5hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Kuře na brusinkách

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Pečené kuře na zelenině a brusinkách pečené kuře, kuře na zelenině, kuře s brusinkami, pečené maso, kuře na víně, česká kuchyně, domácí recept, rozmarýn, kuře v troubě, karotka, cuketa, paprika, brusinková omáčka, rodinný oběd, vaření, jídlo
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1,5hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Kuřecí stehýnka v citronové marinádě

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Smažená stehýnka naložená v marinádě smažená kuřecí stehýnka, kuřecí stehýnka v marinádě, kuřecí maso recepty, citronová marináda kuře, ústřicová omáčka kuře, medová marináda, smažené kuře recept, kuře dozlatova, stehýnka na pánvi, kuřecí maso smažené, kuře s česnekem, kuřecí stehýnka na oleji, kuře s petrželkou, kuře s citrusovou chutí, šťavnatá kuřecí stehýnka, kuře marinované přes noc, kuře v mouce, kuře ve strouhance, rychlé kuřecí recepty, domácí kuřecí pokrmy, křupavé smažené kuře
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!