Recept na Kuře na pomerančích
Ingredience pro recept
| 2 ks | pomeranče |
| 250 ml | bílého vína |
| 4 ks | kuřecích stehen |
| sůl | |
| mletý černý pepř | |
| 4 lžíce | olivového oleje |
| 0,5 lžičky | mleté sladké papriky |
| 0,5 lžičky | lurkumy |
| svazek | čerstvých bylinek |
| kuřecí vývar |
Pomeranče oloupeme, z dílků opatrně odstraníme blanky a naložíme je do bílého vína. Očištěné a omyté maso osolíme a opepříme, vložíme do pekáče vymazaného olejem, posypeme směsí papriky a kurkumy, přidáme svazek bylinek (tymián, pažitka, jarní cibulka), podlijeme trochou kuřecího vývaru, přikryjeme a pečeme zvolna doměkka. Pravidelně podléváme výpekem, případně přilijeme trochou vývaru. Před koncem pečení přidáme k masu kousky pomeranče a necháme pečínku zezlátnout.
Pečená kuřecí stehýnka na bylinkách a pomerančích
Ingredience:
-
4 kuřecí stehýnka
-
Sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti
-
2 pomeranče (oloupané, zbavené blanek a nakrájené na dílky)
-
150 ml bílého vína
-
2 lžíce oleje (na vymazání pekáče)
-
1 lžička mleté papriky
-
1/2 lžičky kurkumy
-
1 svazek bylinek (tymián, pažitka, jarní cibulka)
-
100 ml kuřecího vývaru
Postup:
-
Příprava pomerančů:
Pomeranče oloupej, rozděl na dílky a opatrně odstraň všechny blanky. Poté je nalož do bílého vína a nech odležet, dokud připravuješ maso. -
Příprava masa:
Kuřecí stehýnka omyj, osuši, osol a opepři. Pekáč vymaž olejem a naskládej do něj maso. -
Dochucení:
Posyp maso směsí papriky a kurkumy, přidej bylinky (tymián, pažitku, jarní cibulku) a podlij trochou kuřecího vývaru. -
Pečení:
Přikryj pekáč poklicí nebo alobalem a peč v troubě předehřáté na 180 °C zhruba 1 hodinu, dokud maso nezměkne.
Během pečení stehýnka pravidelně polévej výpekem a podle potřeby podlij vývarem. -
Dokončení:
Ke konci pečení přidej k masu dílky pomerančů naložené ve víně a nech ještě asi 15 minut dopéct odkryté, aby maso získalo zlatavou barvu a ovocnou vůni. -
Podávání:
Podávej s rýží, bramborovou kaší nebo dušenou zeleninou.
Tip:
Pro výraznější chuť můžeš do výpeku přidat kapku medu nebo kousek másla – omáčka bude mít krásný lesk a jemnou sladkost.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Kuře pečené na houbách
-
Kuře na brusinkách
Pečené kuře na zelenině a brusinkách pečené kuře, kuře na zelenině, kuře s brusinkami, pečené maso, kuře na víně, česká kuchyně, domácí recept, rozmarýn, kuře v troubě, karotka, cuketa, paprika, brusinková omáčka, rodinný oběd, vaření, jídlo- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1,5hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Kuřecí stehýnka v citronové marinádě
Smažená stehýnka naložená v marinádě smažená kuřecí stehýnka, kuřecí stehýnka v marinádě, kuřecí maso recepty, citronová marináda kuře, ústřicová omáčka kuře, medová marináda, smažené kuře recept, kuře dozlatova, stehýnka na pánvi, kuřecí maso smažené, kuře s česnekem, kuřecí stehýnka na oleji, kuře s petrželkou, kuře s citrusovou chutí, šťavnatá kuřecí stehýnka, kuře marinované přes noc, kuře v mouce, kuře ve strouhance, rychlé kuřecí recepty, domácí kuřecí pokrmy, křupavé smažené kuře- Obtížnost:
- 2
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová





