Recept na Kuře na pivu

přidal(a) Iveta
3/5
   ( 2 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 1hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den

Kuře pečené na černém pivu kuře na černém pivu, pečené kuře, kuře v troubě, česká kuchyně, domácí recept, kuře s cibulí, kuře s kečupem, pečené maso, grilovací koření, pivní omáčka, maso na pivu, kuře s výpekem, sváteční oběd, vaření, jídlo
 Kuře na pivu
  • Kuře na pivu -
  • Kuře na pivu -

Ingredience pro recept

1 kskuřete
sůl
grilovací koření
2 kscibule
10 lžicostrého kečupu
1 ksčerného piva

Do pekáčku dáme očištěné kuře, osolíme a posypeme grilovacím kořením, přidáme cibuli nakrájenou na kolečka, kečup a podlejeme pivem. Přikryté pečeme cca 45minut a podle potřeby podléváme zbylým pivem. Na posledních 15minut kuře odkryjem a dáme dopéct. Během té doby poléváme výpekem aby se nám kůžička pěkně vypekla.

 

uře pečené na černém pivu

Ingredience:

  • 1 celé kuře (cca 1,5 kg)

  • 2 cibule (nakrájené na kolečka)

  • 2 lžíce kečupu

  • 1 lžička grilovacího koření

  • Sůl podle chuti

  • 300 ml černého piva

  • 1 lžíce oleje (na vymazání pekáče)


Postup:

  1. Příprava kuřete:
    Kuře očisti, omyj a osuši. Zvenku i zevnitř ho osol a posyp grilovacím kořením.

  2. Základ do pekáče:
    Pekáč lehce vymaž olejem, rozlož do něj cibuli nakrájenou na kolečka, polož na ni kuře a přidej kečup.

  3. Pečení:
    Kuře podlij přibližně polovinou černého piva, přikryj poklicí nebo alobalem a peč v troubě předehřáté na 180 °C asi 45 minut.
    Během pečení maso občas přelij výpekem a podle potřeby podlij zbylým pivem.

  4. Dokončení:
    Na posledních 15 minut pečení poklici sejmí a nech kuře dopéct dozlatova.
    Pravidelně ho přelévej výpekem, aby mělo krásně křupavou, lesklou kůrku.

  5. Podávání:
    Podávej s bramborovou kaší, opečenými brambory nebo čerstvým chlebem.

Tip:
Pro výraznější chuť můžeš do výpeku přidat lžičku medu nebo trošku hořčice – pivo pak vytvoří jemně karamelovou glazuru.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Kuře pečené na houbách

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Pečené kuře s houbami pečené kuře, kuře s houbami, kuře na houbách, recept kuře, české recepty, kuřecí maso, pečené maso, kuře v troubě
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1,5hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Kuře na brusinkách

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Pečené kuře na zelenině a brusinkách pečené kuře, kuře na zelenině, kuře s brusinkami, pečené maso, kuře na víně, česká kuchyně, domácí recept, rozmarýn, kuře v troubě, karotka, cuketa, paprika, brusinková omáčka, rodinný oběd, vaření, jídlo
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1,5hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Kuřecí stehýnka v citronové marinádě

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Smažená stehýnka naložená v marinádě smažená kuřecí stehýnka, kuřecí stehýnka v marinádě, kuřecí maso recepty, citronová marináda kuře, ústřicová omáčka kuře, medová marináda, smažené kuře recept, kuře dozlatova, stehýnka na pánvi, kuřecí maso smažené, kuře s česnekem, kuřecí stehýnka na oleji, kuře s petrželkou, kuře s citrusovou chutí, šťavnatá kuřecí stehýnka, kuře marinované přes noc, kuře v mouce, kuře ve strouhance, rychlé kuřecí recepty, domácí kuřecí pokrmy, křupavé smažené kuře
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!