Recept na Kuře na kari
Ingredience pro recept
| 0,5 kg | kuřecích prsou |
| sůl | |
| mletý černý pepř | |
| olivový olej | |
| kari pasta | |
| 1 ks | červené kapie |
| kokosové mléko |
Kousky kuřecího prsa osolime, opepřime a naložíme nejméně na 12 hodin do olivového oleje a kari pasty (pro vůni přidáme i snítku rozmarýnu). Potom vše vyklopíme na rozehřátou pánev a opékáme. Když je maso skoro měkké, přidáme kousky červené papriky, je-li potřeba ještě dochutíme solí nebo kari kořením, mírně podlejeme kokosovým mlékem a chvíli podusíme. Podáváme s rýží
Kuřecí maso na kari
(Autor: Milča Jandusová)
Ingredience:
-
500 g kuřecích prsou
-
Sůl a mletý černý pepř podle chuti
-
3 lžíce olivového oleje
-
1–2 lžičky kari pasty (žlutá nebo červená dle chuti)
-
1 snítka rozmarýnu (volitelně pro vůni)
-
1 červená kapie (nakrájená na kousky)
-
200 ml kokosového mléka
Postup:
-
Marinování masa:
Kuřecí prsa nakrájej na menší kousky, osol, opepři a nalož minimálně na 12 hodin do směsi olivového oleje, kari pasty a rozmarýnu. Maso tak získá výraznou chuť a vůni. -
Opékání:
Marinované maso vlož na rozehřátou pánev a restuj ze všech stran, dokud se nezatáhne a nezačne zlátnout. -
Dušení:
Jakmile je maso téměř měkké, přidej kousky červené kapie. V případě potřeby dochuť solí nebo dalším kari kořením.
Mírně podlij kokosovým mlékem a nech krátce podusit, aby se chutě spojily a vznikla jemná omáčka. -
Podávání:
Podávej s dušenou rýží, jasmínovou rýží nebo rýžovými nudlemi.
Tip:
Pro exotičtější chuť můžeš do omáčky přidat pár kapek limetkové šťávy nebo nasekaný koriandr.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Kuře pečené na houbách
-
Kuře na brusinkách
Pečené kuře na zelenině a brusinkách pečené kuře, kuře na zelenině, kuře s brusinkami, pečené maso, kuře na víně, česká kuchyně, domácí recept, rozmarýn, kuře v troubě, karotka, cuketa, paprika, brusinková omáčka, rodinný oběd, vaření, jídlo- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1,5hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Kuřecí stehýnka v citronové marinádě
Smažená stehýnka naložená v marinádě smažená kuřecí stehýnka, kuřecí stehýnka v marinádě, kuřecí maso recepty, citronová marináda kuře, ústřicová omáčka kuře, medová marináda, smažené kuře recept, kuře dozlatova, stehýnka na pánvi, kuřecí maso smažené, kuře s česnekem, kuřecí stehýnka na oleji, kuře s petrželkou, kuře s citrusovou chutí, šťavnatá kuřecí stehýnka, kuře marinované přes noc, kuře v mouce, kuře ve strouhance, rychlé kuřecí recepty, domácí kuřecí pokrmy, křupavé smažené kuře- Obtížnost:
- 2
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová





