Recept na Kuře na citrusech

přidal(a) Iveta Kotalová
3/5
   ( 2 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 1hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den
Kuře na citrusech.jpg

Ingredience pro recept

2 paličkyčesneku
4 lžíceolivového oleje
1 kskuřete
sůl
1 kscibule šalotky
150 mlbílého vína
500 gcitronů a limetek
svazekčerstvé bylinky
máslo
Pečené kuře s česnekem a citronem pečené kuře, kuře s česnekem, kuře s citronem, kuře na víně, pečené maso, česká kuchyně, domácí recept, tymián, rozmarýn, pečené kuře v troubě, kuře s bylinkami, sváteční oběd, křupavé kuře, vaření, jídlo

Česnek přepůlíme, větší paličky rozdělíme na stroužky a rozložíme je ve vyšším pekáči vymazaném olejem. Omyté kuře zvenku i zevnitř osolíme, dovnitř vložíme šalotku a pečínku dáme do pekáče. Zalijeme vínem, šťávou z jedné limetky, přidáme snítky bylinek (tymián, rozmarýn, petrželka) a pečeme pod pokličkou při 200st.C dozlatova, pravidelně poléváme výpekem. Před koncem pečení sundáme pokličkou, přidáme nakrájené citrusy a máslo a necháme kuře zezlátnout.

 

Pečené kuře s česnekem a citronem

Ingredience:

  • 1 celé kuře (cca 1,5 kg)

  • 2–3 paličky česneku (větší rozpůlené nebo rozdělené na stroužky)

  • 2 šalotky (vcelku, oloupané)

  • Sůl podle chuti

  • 2 lžíce oleje (na vymazání pekáče)

  • 150 ml bílého vína

  • Šťáva z 1 limetky (nebo citronu)

  • 2 snítky tymiánu

  • 2 snítky rozmarýnu

  • Několik větviček petrželky

  • 1 lžíce másla

  • Plátky citronu nebo limetky (na závěr)


Postup:

  1. Příprava kuřete:
    Kuře důkladně omyj, osuši a osol zevnitř i zvenku. Dovnitř vlož celé šalotky, které dodají masu jemnou chuť.

  2. Základ do pekáče:
    Vymaž pekáč olejem, rozlož do něj rozpůlené nebo rozdělené stroužky česneku. Polož na ně připravené kuře.

  3. Dochucení:
    Zalij vínem a šťávou z limetky, přidej bylinky – tymián, rozmarýn a petrželku. Přikryj poklicí nebo alobalem.

  4. Pečení:
    Peč v troubě předehřáté na 200 °C asi 1,5 hodiny, dokud maso nezměkne.
    Během pečení kuře pravidelně přelévej výpekem, aby zůstalo šťavnaté.

  5. Dokončení:
    Ke konci pečení odkryj, přidej plátky citronu nebo limetky a máslo. Nech kuře dopéct dozlatova, aby získalo křupavou kůrku a krásnou barvu.

  6. Podávání:
    Podávej s bramborami, rýží nebo lehkým zeleninovým salátem. Výpek s česnekem a citronem můžeš přelít přes porce jako omáčku.

Tip:
Pro intenzivnější chuť můžeš česnek před pečením lehce rozmáčknout – uvolní více aroma a nasákne se výpekem.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Kuře pečené na houbách

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Pečené kuře s houbami pečené kuře, kuře s houbami, kuře na houbách, recept kuře, české recepty, kuřecí maso, pečené maso, kuře v troubě
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1,5hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Kuře na brusinkách

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Pečené kuře na zelenině a brusinkách pečené kuře, kuře na zelenině, kuře s brusinkami, pečené maso, kuře na víně, česká kuchyně, domácí recept, rozmarýn, kuře v troubě, karotka, cuketa, paprika, brusinková omáčka, rodinný oběd, vaření, jídlo
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1,5hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Kuřecí stehýnka v citronové marinádě

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Smažená stehýnka naložená v marinádě smažená kuřecí stehýnka, kuřecí stehýnka v marinádě, kuřecí maso recepty, citronová marináda kuře, ústřicová omáčka kuře, medová marináda, smažené kuře recept, kuře dozlatova, stehýnka na pánvi, kuřecí maso smažené, kuře s česnekem, kuřecí stehýnka na oleji, kuře s petrželkou, kuře s citrusovou chutí, šťavnatá kuřecí stehýnka, kuře marinované přes noc, kuře v mouce, kuře ve strouhance, rychlé kuřecí recepty, domácí kuřecí pokrmy, křupavé smažené kuře
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!