Recept na Krůtí křídla a ratatouille

přidal(a) Iveta Kotalová
3/5
   ( 2 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 1hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den

Krůtí křídla a ratatouille podle Nikoly Behenské krůtí křídla, ratatouille, Nikola Behenská, pečená krůta, zeleninové ragú, francouzská kuchyně, krůtí maso, česká kuchyně, domácí recept, zdravé jídlo, pečené maso, rozmarýn, papriky, rajčata, letní recept, vaření, jídlo
Krůtí křídla a ratatouille

Ingredience pro recept

2 kskrůtích křídel
sůl
pepř
mletý rozmarýn
3 kscibule
8 stroužkůčesneku
olivový olej
1 lžičkamleté sladké papriky
3 kssalátové okurky
1,5 kszeleninového bujonu
1 plechovkaloupaných krájených konzervovaných rajčat
4 kspapriky
0,5 kspórku

Krůtí křídla osolíme, opepříme, posypeme lehce mletým rozmarýnem. Cibuli osmažíme na pekáčku společně s na plátky nakrájeným česnekem, položime na to křídla, podlijeme a pod poklicí v troubě dusíme do měkka. Na závěr odkryjeme a necháme na barvičku.

Ratatouille:                                                                                                                                                         Dvě cibule nakrájíme na hrubo, 4 stroužky česneku na plátky, lehce osmahneme na olivovém oleji a přidáme malou lžičku mleté papriky. Přidáme 3 velké salátové okurky, oloupané a zbavené prostředku se semeny, nakrájené na kostičky cca 1cm na 1cm a přidáme 1 a půl kostky zeleninového bujonu, osolíme, opepříme, přidáme dle chuti mletý rozmarýn a sušený česnek a kdo má rád tak si přidá nasekané feferony. Zalíjeme 1 plechovkou drcených rajčat a podusíme, dále přidáme 4 papriky (2 červené a 2 zelené) očištěné a nakrajené na čtverečky A podusíme. Na závěr přidáme půlku pórku na nudličky a lehce ještě jednou podusime.
Všechno je jen kraťounká úprava aby zůstala zelenina celistvá.

 

Krůtí křídla s ratatouille podle Nikoly Behenské

Ingredience:

Na krůtí křídla:

  • 2–3 krůtí křídla

  • Sůl a pepř podle chuti

  • 1/2 lžičky mletého rozmarýnu

  • 2 cibule (nakrájené nadrobno)

  • 3 stroužky česneku (nakrájené na plátky)

  • 2 lžíce oleje nebo sádla

  • 100 ml vody (na podlití)

Na ratatouille:

  • 2 cibule (nakrájené nahrubo)

  • 4 stroužky česneku (na plátky)

  • 3 velké salátové okurky (oloupané, zbavené semínek a nakrájené na kostky 1×1 cm)

  • 4 papriky (2 červené, 2 zelené – nakrájené na čtverečky)

  • 1/2 pórku (nakrájeného na nudličky)

  • 1 plechovka drcených rajčat

  • 1 a 1/2 kostky zeleninového bujonu

  • 1 lžička mleté papriky

  • Sůl, pepř podle chuti

  • 1/2 lžičky mletého rozmarýnu

  • 1/2 lžičky sušeného česneku

  • Feferonky (volitelné, pro pikantní chuť)

  • 2 lžíce olivového oleje


Postup:

  1. Příprava masa:
    Krůtí křídla osol, opepři a posyp lehce rozmarýnem.
    Na pekáči osmahni cibuli s česnekem, vlož křídla, podlij trochou vody a přikryté peč v troubě na 180 °C asi 1,5 hodiny, dokud maso nezměkne.
    Nakonec odkryj a nech maso zezlátnout.

  2. Ratatouille:
    Na pánvi rozpal olivový olej, přidej cibuli a česnek, krátce osmahni a přidej mletou papriku.
    Poté vmíchej nakrájené okurky, bujon, osol, opepři a přidej rozmarýn, sušený česnek a případně feferony.
    Zalij drcenými rajčaty a nech chvíli podusit.
    Přidej papriky a na závěr pórek – jen krátce prohřej, aby zelenina zůstala pevná a svěží.

  3. Podávání:
    Krůtí křídla podávej s barevným ratatouille jako lehký, ale sytý oběd.

Tip:
Ratatouille chutná skvěle i samostatně s pečivem nebo rýží.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Kedlubnové zelí

     -
    Hodnocení receptu je 4.33Hodnocení receptu je 4.33Hodnocení receptu je 4.33Hodnocení receptu je 4.33Z celkového počtu 5
    Zelí z kedlubnů
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Bramborový knedlík

     -
    Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Z celkového počtu 5
    Příloha k zelí, špenátu apod.
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Bramborová kaše

     - Bramborová kaše.jpg
    Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Z celkového počtu 5
    Podáváme ke smařeným řízkům, smaženým uzeninám nebo sýru.
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Děti
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!