Recept na Křidýlka obalená nasucho
Kuřecí křídla očistíme, omyjeme a zbavíme posledních malých bezmasých částí, pak maso okořeníme směsí Zlaté kuře a obalíme ve strouhance. Obalené maso naskládáme na plech slabě potřený máslem a pečeme při 200st.C zhruba 20 minut po jedné straně, pak je otočíme a stejnou dobu opékáme z druhé strany, až bude mít strouhanka zlatou barvu.
Pečená kuřecí křidýlka obalená ve strouhance
Ingredience:
-
1 kg kuřecích křídel
-
1 lžička koření Zlaté kuře (nebo směsi na drůbež)
-
100 g strouhanky
-
50 g másla (na potření plechu)
Postup:
-
Příprava masa:
Kuřecí křídla důkladně očisti, omyj a odstraň poslední malé bezmasé části. Osuš je papírovou utěrkou. -
Dochucení:
Okořeň směsí Zlaté kuře (nebo jiným oblíbeným drůbežím kořením) a promíchej, aby se maso obalilo rovnoměrně. -
Obalení:
Každé křidýlko obal ve strouhance. Můžeš lehce přitlačit, aby se strouhanka dobře přichytila a vytvořila křupavou krustu. -
Pečení:
Plech nebo pekáč slabě potři máslem, vyskládej obalená křidýlka a peč v troubě předehřáté na 200 °C.
Peč přibližně 20 minut z jedné strany, poté křidýlka otoč a dopeč dalších 20 minut, dokud nebude strouhanka zlatavá a maso měkké. -
Podávání:
Podávej s bramborovou kaší, čerstvým pečivem nebo zeleninovým salátem.
Tip:
Pro extra křupavý povrch můžeš na konci pečení zvýšit teplotu na 220 °C a krátce dopéct bez zakrytí.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Kuře pečené na houbách
-
Kuře na brusinkách
Pečené kuře na zelenině a brusinkách pečené kuře, kuře na zelenině, kuře s brusinkami, pečené maso, kuře na víně, česká kuchyně, domácí recept, rozmarýn, kuře v troubě, karotka, cuketa, paprika, brusinková omáčka, rodinný oběd, vaření, jídlo- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1,5hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Kuřecí stehýnka v citronové marinádě
Smažená stehýnka naložená v marinádě smažená kuřecí stehýnka, kuřecí stehýnka v marinádě, kuřecí maso recepty, citronová marináda kuře, ústřicová omáčka kuře, medová marináda, smažené kuře recept, kuře dozlatova, stehýnka na pánvi, kuřecí maso smažené, kuře s česnekem, kuřecí stehýnka na oleji, kuře s petrželkou, kuře s citrusovou chutí, šťavnatá kuřecí stehýnka, kuře marinované přes noc, kuře v mouce, kuře ve strouhance, rychlé kuřecí recepty, domácí kuřecí pokrmy, křupavé smažené kuře- Obtížnost:
- 2
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová





