Recept na Králík s pikantní omáčkou
Ingredience pro recept
| 20 dkg | slaniny |
| 1 lžička | kmínu |
| 1 palička | česneku |
| 1/8 ks | másla |
| 1 ks | králík |
| sůl | |
| mletý černý pepř | |
| mletá paprika | |
| 2 ks | cibule |
| 1 ks | masoxu |
| 1 lžíce | hladké mouky |
Rozškvaříme si slaninu s celým kmínem, před koncem přidáme česnek na plátky a úplně na konec cca osminku másla a necháme už jen volně rozpustit. Maso osolíme, opepříme a posypeme paprikou. Dáme do pekáčku a zalijeme výpekem ze slaniny. Hodně hustě zasypeme cibulí na půlkolečka. Zakryjeme a do druhého dne necháme v chladu uležet. Druhý den jen podlijeme vodou a přikryté dáme péct. Ke konci odkryjeme aby byla barvička. Když je maso měkké vyndáme ho a do štávy přidáme masox a rozpustíme. Nakonec lehce zaprášíme moukou.






