Recept na Karlos se zeleninou
Ingredience pro recept
| 2 lžíce | sádla | 
| 4 ks | cibule | 
| 750 g | hovězí kližky | 
| sůl | |
| pepř | |
| mletá sladká paprika | |
| 1 ks | masoxu | 
| 2 ks | mrkve | 
| 1/2 ks | malého celru | 
| 2 ks | jarní cibulky | 
| 2 lžíce | strouhanky | 
| 2 ks | vejce na tvrdo | 
| 4 ks | nakládané okurky | 
Na sádle osmažíme nakrájenou cibuli do světle hnědé barvy, přidáme kostky masa, okořeníme a necháme zatáhnout ze všech stran. Podlijeme vodou, přidáme masox a za stálého podlévání dusíme doměkka. Očištěnou mrkev a celer nastrouháme najemno a v polovině dušení přidáme k masu. Po chvíli vsypeme do základu kolečka jarní cibulky a šťávu zahustíme strouhankou. Společně dusíme zhruba 10 minut. Podáváme s houskovým knedlíkem a zdobíme vejcem a okurkou.






