Recept na Kapr na kmíně

přidal(a) Iveta Kotalová
3/5
   ( 2 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 30min
Pro koho: Dietní
Příležitost: Běžný den
Kapr na kmíně.jpeg

Ingredience pro recept

250 gkapra
sůl
10 gcitronu
kmín
5 ghladké mouky
5 gmásla
DIA pečený kapr na kmíně kapr, pečený kapr, kapr na kmíně, DIA recept, diabetický recept, ryba v troubě, zdravé vaření, česká kuchyně, rybí maso, citronová šťáva, máslo, dietní jídlo, domácí recept, ryba bez cukru, zdravý oběd, vaření, jídlo

Porci masa opereme, osolíme, pokapeme citronovou šťávou, posypeme drceným kmínem a obalíme v hladké mouce a na másle pečene v troubě doměkka. Lze připravit v mikrovlné troubě.

 

DIA pečený kapr na kmíně

Ingredience:

  • 2 porce kapra (filety nebo podkovy)

  • Sůl podle chuti

  • 1 lžíce citronové šťávy

  • 1 lžička drceného kmínu

  • 2 lžíce hladké mouky (na obalení)

  • 20 g másla (na pečení)


Postup:

  1. Příprava kapra:
    Porce kapra důkladně opláchni studenou vodou a osuši papírovou utěrkou. Lehce je osol a pokapej citronovou šťávou, aby maso získalo svěží chuť a ztratilo typický rybí zápach.

  2. Dochucení:
    Posyp porce drceným kmínem a obal v hladké mouce.

  3. Pečení:
    Vlož rybu do vymazaného pekáčku s máslem a peč v troubě předehřáté na 180 °C dozlatova (asi 20–25 minut), dokud maso nezměkne a na povrchu se nevytvoří jemná kůrka.
    Pokud chceš dietnější variantu, můžeš kapra připravit i v mikrovlnné troubě – peč asi 10–12 minut podle výkonu.

  4. Podávání:
    Podávej s vařenými brambory, bramborovou kaší nebo dušenou zeleninou.

Tip:
Tento recept je vhodný i pro diabetiky – neobsahuje žádný přidaný cukr, je lehký a přirozeně chutný díky citronu a kmínu.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Carpaccio z červené řepy

     - foto-Milča Jandusová
    Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Z celkového počtu 5
    Carpaccio z červené řepy a cottage od Milči Jandusové
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Milča Jandusová
  • Drožďová polévka

     - Drožďová polévka.jpeg
    Hodnocení receptu je 3.50Hodnocení receptu je 3.50Hodnocení receptu je 3.50Hodnocení receptu je 3.50Z celkového počtu 5
    DIA polévka z droždí DIA polévka, polévka z droždí, diabetická polévka, krupice, zelenina, pomleté maso, zdravá polévka, domácí polévka, recept na DIA polévku, petržel, lehká polévka, výživná polévka
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Dietní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Hovězí po zahradnicku

     - Hovězí po zahradnicku.jpeg
    Hodnocení receptu je 3.50Hodnocení receptu je 3.50Hodnocení receptu je 3.50Hodnocení receptu je 3.50Z celkového počtu 5
    DIA zadní hovězí maso se zeleninou diabetický recept, DIA jídlo, hovězí maso, zadní hovězí, hovězí se zeleninou, zdravé jídlo, dušené hovězí, dietní recept, bez cukru, česká kuchyně, domácí jídlo, zdravé vaření, rýže, brambory, vaření, jídlo
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Dietní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!