Recept na Kapr na kmíně
Porci masa opereme, osolíme, pokapeme citronovou šťávou, posypeme drceným kmínem a obalíme v hladké mouce a na másle pečene v troubě doměkka. Lze připravit v mikrovlné troubě.
DIA pečený kapr na kmíně
Ingredience:
-
2 porce kapra (filety nebo podkovy)
-
Sůl podle chuti
-
1 lžíce citronové šťávy
-
1 lžička drceného kmínu
-
2 lžíce hladké mouky (na obalení)
-
20 g másla (na pečení)
Postup:
-
Příprava kapra:
Porce kapra důkladně opláchni studenou vodou a osuši papírovou utěrkou. Lehce je osol a pokapej citronovou šťávou, aby maso získalo svěží chuť a ztratilo typický rybí zápach. -
Dochucení:
Posyp porce drceným kmínem a obal v hladké mouce. -
Pečení:
Vlož rybu do vymazaného pekáčku s máslem a peč v troubě předehřáté na 180 °C dozlatova (asi 20–25 minut), dokud maso nezměkne a na povrchu se nevytvoří jemná kůrka.
Pokud chceš dietnější variantu, můžeš kapra připravit i v mikrovlnné troubě – peč asi 10–12 minut podle výkonu. -
Podávání:
Podávej s vařenými brambory, bramborovou kaší nebo dušenou zeleninou.
Tip:
Tento recept je vhodný i pro diabetiky – neobsahuje žádný přidaný cukr, je lehký a přirozeně chutný díky citronu a kmínu.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Carpaccio z červené řepy
-
Drožďová polévka
-
Hovězí po zahradnicku
DIA zadní hovězí maso se zeleninou diabetický recept, DIA jídlo, hovězí maso, zadní hovězí, hovězí se zeleninou, zdravé jídlo, dušené hovězí, dietní recept, bez cukru, česká kuchyně, domácí jídlo, zdravé vaření, rýže, brambory, vaření, jídlo- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Dietní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová






