Recept na Kanadské kuře
Ingredience pro recept
| 1 ks | kuřete |
| sůl | |
| pepř | |
| 1 lžíce | citronové šťávy |
| 1 lžíce | worcestrová omáčka |
| 1 lžička | cukru |
| 1 lžíce | chilli omáčky |
| 2 lžíce | másla |
| 2 ks | cibule |
| 1 hrnek | ostrého kečupu |
Kuře osolíme, opepříme a potřeme marinádou z citronu, worchestru, cukru, chilli a másla. Necháme uležet nejlépe přes noc. Do pekáčku nakrájíme cibuli, přidáme kečup, naložené kuře, podlijeme vývarem nebo vodou a pečeme do měkka asi hodinu.
Pikantní sladkokyselé kuře
Ingredience:
-
1 celé kuře nebo 4 kuřecí stehna
-
Sůl a pepř podle chuti
-
1 citron (šťáva i kůra)
-
2 lžíce worcesterské omáčky
-
1 lžíce cukru (nejlépe třtinového)
-
1/2 lžičky mletého chilli
-
50 g rozpuštěného másla
-
1 cibule (nakrájená na plátky)
-
3 lžíce kečupu
-
150 ml vývaru nebo vody
Postup:
-
Příprava marinády:
V misce smíchej citronovou šťávu, worcesterskou omáčku, cukr, chilli a rozpuštěné máslo. Vzniklou marinádou potř̌i kuře ze všech stran a nech ho uležet alespoň 4 hodiny, ideálně přes noc. -
Příprava pečení:
Do pekáčku nakrájej cibuli, přidej kečup a na ni polož naložené kuře. Podlij vývarem nebo vodou. -
Pečení:
Peč v předehřáté troubě při 180 °C asi 60 minut, dokud maso nezměkne a povrch nezíská zlatavou barvu.
Během pečení občas podlévej výpekem, aby maso zůstalo šťavnaté. -
Podávání:
Podávej s dušenou rýží, bramborovou kaší nebo s pečenými brambory.
Tip:
Pokud máš rád výraznější chuť, přidej do marinády lžíci medu nebo sójové omáčky — zvýrazní sladkokyselou pikantnost.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Kuře pečené na houbách
-
Kuře na brusinkách
Pečené kuře na zelenině a brusinkách pečené kuře, kuře na zelenině, kuře s brusinkami, pečené maso, kuře na víně, česká kuchyně, domácí recept, rozmarýn, kuře v troubě, karotka, cuketa, paprika, brusinková omáčka, rodinný oběd, vaření, jídlo- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1,5hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Kuřecí stehýnka v citronové marinádě







