Recept na Kachní prsíčka
Ingredience pro recept
| kachní prsa | |
| sůl | |
| mletý černý pepř | |
| 2 lžičky | provensálského koření |
| olej | |
| bílé víno | |
| kompotované broskve |
Kachní prsa zbavíme kůže, na několika místech je lehce nařízneme, osolíme, opepříme, posypeme provensálským kořním, dáme do pánve s propáleným olejem a osmažíme. Pak prsíčka podlijeme bílým vínem a dusíme doměkka. Půlky kompotovaných broskvínakrájíme na plátky a přidáme k masu a ještě chvíli společně dusíme.
Jako přílohu můžeme použít bramborové noky.
Šťavnatá sváteční pečeně
Ingredience:
-
2 kachní prsa (zbavená kůže)
-
Sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti
-
1 lžička provensálského koření
-
2 lžíce oleje
-
100 ml bílého vína
-
2 půlky kompotovaných broskví (nakrájené na plátky)
-
Bramborové noky (na podávání)
Postup:
-
Příprava masa:
Kachní prsa očisti, zbav kůže a na několika místech lehce nařízni, aby se lépe propekla. Osol a opepři, posyp provensálským kořením. -
Opečení:
Na pánvi rozpal olej a vlož prsa. Osmaž je z obou stran dozlatova, aby se maso zatáhlo a zůstalo šťavnaté. -
Dušení:
Podlij maso bílým vínem, přikryj pokličkou a nech dusit na mírném ohni, dokud nezměkne (cca 25–30 minut). -
Přidání ovoce:
Ke konci dušení přidej na plátky nakrájené broskve a ještě krátce společně povař, aby se chutě spojily. -
Podávání:
Podávej s bramborovými noky, které skvěle doplní jemnou chuť kachního masa a broskví.
Tip:
Místo broskví můžeš použít i meruňky nebo ananas. Omáčku můžeš zjemnit malým kouskem másla.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Kuře pečené na houbách
-
Kuře na brusinkách
Pečené kuře na zelenině a brusinkách pečené kuře, kuře na zelenině, kuře s brusinkami, pečené maso, kuře na víně, česká kuchyně, domácí recept, rozmarýn, kuře v troubě, karotka, cuketa, paprika, brusinková omáčka, rodinný oběd, vaření, jídlo- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1,5hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Kuřecí stehýnka v citronové marinádě





