Recept na Kachní prsíčka

přidal(a) Iveta Kotalová
5/5
   ( 2 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 1hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Vánoce
: Běžný den
Kachní prsíčka.jpg

Ingredience pro recept

kachní prsa
sůl
mletý černý pepř
2 lžičky provensálského koření
olej
bílé víno
kompotované broskve
Šťavnatá sváteční pečeně. kachní prsa, pečená kachna, sváteční pečeně, kachna s broskvemi, bílé víno, provensálské koření, bramborové noky, domácí recept, sváteční oběd, česká kuchyně, kachní maso, maso s ovocem, sladko-slaná kombinace, kachna na víně, vaření, jídlo

Kachní prsa zbavíme kůže, na několika místech je lehce nařízneme, osolíme, opepříme, posypeme provensálským kořním, dáme do pánve s propáleným olejem a osmažíme. Pak prsíčka podlijeme bílým vínem a dusíme doměkka. Půlky kompotovaných broskvínakrájíme na plátky a přidáme k masu a ještě chvíli společně dusíme.

Jako přílohu můžeme použít bramborové noky.

 

Šťavnatá sváteční pečeně

Ingredience:

  • 2 kachní prsa (zbavená kůže)

  • Sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti

  • 1 lžička provensálského koření

  • 2 lžíce oleje

  • 100 ml bílého vína

  • 2 půlky kompotovaných broskví (nakrájené na plátky)

  • Bramborové noky (na podávání)


Postup:

  1. Příprava masa:
    Kachní prsa očisti, zbav kůže a na několika místech lehce nařízni, aby se lépe propekla. Osol a opepři, posyp provensálským kořením.

  2. Opečení:
    Na pánvi rozpal olej a vlož prsa. Osmaž je z obou stran dozlatova, aby se maso zatáhlo a zůstalo šťavnaté.

  3. Dušení:
    Podlij maso bílým vínem, přikryj pokličkou a nech dusit na mírném ohni, dokud nezměkne (cca 25–30 minut).

  4. Přidání ovoce:
    Ke konci dušení přidej na plátky nakrájené broskve a ještě krátce společně povař, aby se chutě spojily.

  5. Podávání:
    Podávej s bramborovými noky, které skvěle doplní jemnou chuť kachního masa a broskví.

Tip:
Místo broskví můžeš použít i meruňky nebo ananas. Omáčku můžeš zjemnit malým kouskem másla.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Kuře pečené na houbách

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Pečené kuře s houbami
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1,5hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Kuře na brusinkách

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Pečené kuře na zelenině a brusinkách pečené kuře, kuře na zelenině, kuře s brusinkami, pečené maso, kuře na víně, česká kuchyně, domácí recept, rozmarýn, kuře v troubě, karotka, cuketa, paprika, brusinková omáčka, rodinný oběd, vaření, jídlo
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1,5hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Kuřecí stehýnka v citronové marinádě

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Smažená stehýnka naložená v marinádě
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!