Recept na Kachna na švestkách

přidal(a) Iveta Kotalová
5/5
   ( 2 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 2
Doba přípravy: Ostatní
Pro koho: více jak 2hod
Příležitost: Běžný den

Pečená kachna se švestkami pečená kachna, kachna se švestkami, kachna s ovocem, sušené švestky, med, pomerančová šťáva, skořice, tymián, česká kuchyně, domácí recept, pečené maso, sváteční oběd, vánoční recept, kachna s knedlíkem, pečená kachna s jablky, tradiční jídlo, pečení, vaření, jídlo
Kachna na švestkách
  • Kachna na švestkách -

Ingredience pro recept

1 kskachna
sůl
drcený pepř
drcený kmín
1 ksjablka
1 hrstsušených švestek
1 hrsthrozinek
1 hrstsušených brusinek
1 lžícepomerančové šťávy
1 lžícecitronové šťávy
1 lžícemedu
1 špetkamleté skořice
1 špetkatymiánu

Kachnu opláchneme, osušíme, zvenku i zevnitř osolíme, posypeme drceným pepřem a drceným kmínem. Dovnitř kachny vložíme jablko bez jádřince nakrájené na čtvrtky. Vložíme do pekáčku malinko podlijeme vodou a vložíme do více vyhřáté trouby a pečeme 20 minut. Potom snížíme teplotu na cca 200st. C, kachnu podle potřeby podlijeme, zakryjeme poklicí a pečeme asi hodinu. Pak sebereme přebytečný tuk a přidáme sušené ovoce sníchané s pomerančovou a citronovou šťávou, medem, skořicí a tymiánem a dopečeme doměkka. Během pečení přeléváme vypečenou šťávou a na závěr odkryjeme a opečeme kůžičku dozlatova.

 

Pečená kachna se švestkami

Ingredience:

  • 1 celá kachna (cca 2 kg, očištěná a osušená)

  • 1 lžička soli

  • 1/2 lžičky drceného pepře

  • 1 lžička drceného kmínu

  • 1 jablko (bez jádřince, nakrájené na čtvrtky)

  • 100 ml vody (na podlití)

  • 100 g sušených švestek

  • 50 g rozinek

  • 1 lžíce medu

  • 1 lžička skořice

  • 1/2 lžičky tymiánu

  • 2 lžíce pomerančové šťávy

  • 1 lžíce citronové šťávy


Postup:

  1. Příprava kachny:
    Opláchni a osuši kachnu zevnitř i zvenku. Poté ji důkladně osol, posyp drceným pepřem a kmínem. Dovnitř vlož jablko nakrájené na čtvrtky.

  2. Základní pečení:
    Vlož kachnu do pekáčku, mírně podlij vodou a dej do více vyhřáté trouby (220 °C). Peč ji 20 minut, aby se zatáhla.

  3. Zvolnění teploty:
    Poté teplotu sniž na 200 °C, kachnu podle potřeby podlij, zakryj poklicí nebo alobalem a peč asi 1 hodinu.

  4. Přidání ovoce:
    Seber přebytečný tuk z výpeku a přidej směs sušených švestek, rozinek, pomerančové a citronové šťávy, medu, skořice a tymiánu. Dobře promíchej a vlož zpět do trouby.

  5. Dopečení:
    Peč do měkka (ještě cca 45–60 minut). Během pečení kachnu přelévej výpekem. Na závěr odkryj a dopeč, dokud nebude kůžička krásně křupavá a dozlatova.

  6. Podávání:
    Podávej s bramborovým nebo houskovým knedlíkem, případně s červeným zelím.

Tip:
Pokud chceš výraznější chuť, přidej i pár kapek červeného vína nebo trochu brusinkového džemu do směsi sušeného ovoce.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Kuře pečené na houbách

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Pečené kuře s houbami pečené kuře, kuře s houbami, kuře na houbách, recept kuře, české recepty, kuřecí maso, pečené maso, kuře v troubě
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1,5hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Kuře na brusinkách

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Pečené kuře na zelenině a brusinkách pečené kuře, kuře na zelenině, kuře s brusinkami, pečené maso, kuře na víně, česká kuchyně, domácí recept, rozmarýn, kuře v troubě, karotka, cuketa, paprika, brusinková omáčka, rodinný oběd, vaření, jídlo
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1,5hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Kuřecí stehýnka v citronové marinádě

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Smažená stehýnka naložená v marinádě smažená kuřecí stehýnka, kuřecí stehýnka v marinádě, kuřecí maso recepty, citronová marináda kuře, ústřicová omáčka kuře, medová marináda, smažené kuře recept, kuře dozlatova, stehýnka na pánvi, kuřecí maso smažené, kuře s česnekem, kuřecí stehýnka na oleji, kuře s petrželkou, kuře s citrusovou chutí, šťavnatá kuřecí stehýnka, kuře marinované přes noc, kuře v mouce, kuře ve strouhance, rychlé kuřecí recepty, domácí kuřecí pokrmy, křupavé smažené kuře
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!