Recept na Kachna na kmíně

přidal(a) Iveta
5/5
   ( 1 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: Ostatní
Pro koho: více jak 2hod
Příležitost: Běžný den
kachna na kmíně .jpg
  • Kachna na kmíně - kachna na kmíně 1.jpg
  • Kachna na kmíně - kachna na kmíně 2.jpg

Ingredience pro recept

1 kskachna
sůl
kmín
Upéct dobrou kachnu je jednodušší, než se možná zdá. Vlastně jediné, na čem opravdu záleží, aby se pečená kachna jen rozplývala na jazyku, je čas pečení.

Aby kachna nebyla „samá kost“, měla by vážit alespoň dva kilogramy.  Pokud použijeme kachnu mraženou musíme ji nechat zvolna rozmrazit bez žádného urychlování.

Syrovou kachnu krátce opláchneme studenou vodou a dobře osušíme svrchu i uvnitř. Kachnu dobře prohlédneme ze všech stran. Jestliže má na křídlech a na biskupu zbytky brků vytaháme je.

Do kůže a do vnitřku vetřeme asi lžičku soli. Necháme chvíli odležet. Zapneme troubu na nejvyšší stupeň. Připravíme si pekáč s víkem. Víko musí dobře přiléhat. Kachnu vložíme do pečící nádoby a z obou stran posypeme kmínem. Co z ní spadne, zůstane v pekáči. Otočíme ji na prsa a podlijeme asi decilitrem vody, víc ne. Pekáč zakryjeme poklicí, vložíme do rozpálené trouby a teplotu snížíme na 100 stupňů Celsia. Jestliže si kachnu „předpékáme“ den dopředu, necháme ji péct tak dvě hodiny, pak troubu vypneme a kačenu v ní necháme až do vychladnutí. Po celou dobu si jí nemusíme všímat. Druhý den asi tři hodiny před podáváním pečené kachny opět zahřejeme troubu, kačenu obrátíme na záda, přikryjeme, dáme do trouby, snížíme teplotu a další dvě a půl hodiny kachnu pečeme při 100 stupních. Po té době bude kachní maso dokonale měkké. Aby kachna měla tu pravou křupavou kůrku, sundáme víko pekáče, kačenu dobře polijeme vypečeným sádlem a šťávou, teplotu v troubě zvýšíme na 200 stupňů a asi dvacet minut až půl hodiny kachnu dopečeme.

Během přípravy kachny máme dost času na přípravu přílohy jako je červené nebo bílé kysané zelí, bramborový či houskový knedlík.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Kuře pečené na houbách

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Pečené kuře s houbami pečené kuře, kuře s houbami, kuře na houbách, recept kuře, české recepty, kuřecí maso, pečené maso, kuře v troubě
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1,5hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Kuře na brusinkách

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Pečené kuře na zelenině a brusinkách pečené kuře, kuře na zelenině, kuře s brusinkami, pečené maso, kuře na víně, česká kuchyně, domácí recept, rozmarýn, kuře v troubě, karotka, cuketa, paprika, brusinková omáčka, rodinný oběd, vaření, jídlo
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1,5hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Kuřecí stehýnka v citronové marinádě

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Smažená stehýnka naložená v marinádě smažená kuřecí stehýnka, kuřecí stehýnka v marinádě, kuřecí maso recepty, citronová marináda kuře, ústřicová omáčka kuře, medová marináda, smažené kuře recept, kuře dozlatova, stehýnka na pánvi, kuřecí maso smažené, kuře s česnekem, kuřecí stehýnka na oleji, kuře s petrželkou, kuře s citrusovou chutí, šťavnatá kuřecí stehýnka, kuře marinované přes noc, kuře v mouce, kuře ve strouhance, rychlé kuřecí recepty, domácí kuřecí pokrmy, křupavé smažené kuře
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!