Recept na Švábská roštěná

přidal(a) Iveta Kotalová
3/5
   ( 2 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 2
Doba přípravy: do 1hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den

Roštená s bramborem a zeleninou roštěná s bramborem a zeleninou, hovězí roštěná recept, roštěná na smetaně, dušené hovězí s bramborem, roštěná s citronem a hořčicí, klasická česká roštěná, hovězí maso v omáčce, pokrmy z roštěné, roštěná s kapary, roštěná s olivami, česká kuchyně hovězí maso, hovězí s kořenovou zeleninou, roštěná v omáčce recept, smetanová omáčka k hovězímu, dušené plátky hovězího, tradiční recepty z roštěné, brambory s masem recept, rodinné recepty hovězí, hovězí na smetaně s citronem, omáčka z výpeku a zeleniny
Švábská roštěná.jpg

Ingredience pro recept

400-500 groštěné
sůl
mletý černý pepř
60 gtuku
mrkev
celer
petržel
1 kscibule
1 kscitronu
hořčice
1000 gbrambor
hladká mouka
1 hrneksmetany
kapari nebo olivy

Plátky roštěné na okrajích nařízneme, zlehka naklepeme, osolíme a opepříme. Po obou stranách prudce opečeme na jedné třetině tuku. Očištěnou zeleninu, nakrájíme na plátky, osmahneme na zbylém tuku a přidáme oloupaný citron, nakrájený na kolečka, z kterých vybereme jadérka. Přidáme hořtici podle vlastní chuti, podlijeme a necháme vařit. Poloměkké maso přendáme do čistého kastrůlku a naskládáme na něj plátky nakrájených syrových brambor. štávu z masa zaprášíme moukou, zasmažíme, zalijeme vodou a smetanou nebo šlehačkou a povaříme. Potom šťávu procedíme na maso, přidáme rozsekané kapary nebo olivy a dusíme do měkka. Podle potřeby dosolíme.

 

Roštěná s bramborem a zeleninou

INGREDIENCE:
- Hovězí roštěná (plátky)
- Sůl, pepř
- Tuk (olej, sádlo nebo máslo)
- Zelenina dle chuti (mrkev, petržel, celer, pórek – nakrájené na plátky)
- Citron (oloupaný, nakrájený na kolečka bez jadérek)
- Hořčice dle chuti
- Syrové brambory (plátky)
- Hladká mouka
- Voda nebo vývar
- Smetana nebo šlehačka
- Kapary nebo olivy (nasekané)

POSTUP:

1) Příprava masa  
Plátky roštěné na okrajích nařízneme, aby se nekroutily.  
Zlehka naklepeme, osolíme a opepříme.

2) Opečení masa  
Na třetině tuku maso zprudka opečeme po obou stranách.  
Když je lehce zatažené, vyjmeme a odložíme stranou.

3) Restování zeleniny  
Na zbytku tuku osmahneme plátky očištěné zeleniny.  
Přidáme oloupaný citron nakrájený na kolečka (bez jadérek).  
Dochutíme hořčicí, podlijeme trochou vody nebo vývaru a krátce povaříme.

4) Složení pokrmu  
Poloměkké maso přendáme do čistého kastrolu.  
Navrch naskládáme plátky syrových brambor.

5) Omáčka  
Výpek ze zeleniny zaprášíme moukou a zasmažíme.  
Zalijeme vodou a smetanou nebo šlehačkou.  
Povaříme, dokud omáčka nezhoustne.  
Poté šťávu procedíme přes sítko přímo na maso a brambory.

6) Dušení  
Přidáme nasekané kapary nebo olivy.  
Zakryjeme a dusíme doměkka.  
Podle chuti dosolíme.

7) Podávání  
Podáváme jako kompletní jídlo – hovězí maso se smetanovo-citronovou omáčkou, brambory a vařenou zeleninou.

TIPY:
- Kapary dodají výraznější chuť, olivy jemnější středomořský tón.  
- Pro bohatší omáčku lze část vývaru nahradit bílým vínem.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Hovězí ptáček s jemnou chutí kávy

     - foto Romča Langerová
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Hovězí maso plněné vejcem, okurkem, klobáskou a slaninou s příchutí kávy. Autor Romča Langerová hovězí maso, plněné hovězí, závitky, ptáčky, vejce natvrdo, klobása, slanina, okurka, hovězí s kávou, maso na víně, Romča Langerová, sojová omáčka, hořčice, česká kuchyně, domácí recept, sváteční jídlo, pečené maso, kávová omáčka, vaření, jídlo
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 1,5hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Romča Langerova
  • Karlos se zeleninou

     - Hovězí guláš se zeleninou.jpg
    Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50
    Hovězí guláš se zeleninou hovězí guláš, guláš se zeleninou, hovězí maso, guláš s mrkví, guláš s celerem, jarní cibulka, česká kuchyně, domácí recept, dušené maso, hovězí kližka, masox, tradiční guláš, guláš s knedlíkem, zeleninový guláš, vaření, jídlo
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 2hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Roštěná na zelenině

     - Roštěná na zelenině.jpg
    Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Z celkového počtu 5
    Chutné hovězí masíčko - roštěná hovězí roštěná recept, dušená roštěná na víně, hovězí maso ve smetanové omáčce, roštěná s omáčkou, jemné hovězí maso, roštěná na másle, hovězí s kořenovou zeleninou, maso dušené dvě hodiny, české hovězí recepty, smetanová omáčka k masu, roštěná s kroketami, domácí hovězí plátky, klasické české maso, hovězí na cibuli a másle, maso ve víně recept, rodinný oběd hovězí, smetanové hovězí maso, hovězí plátky na pánvi, tradiční dušené hovězí, recepty z roštěné
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 2hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!