Recept na Roštěnky s cibulkami
Roštěnky omyjeme, naklepeme, osolíme, opepříme a na oleji po obou stranách zprudka opečeme. Na jiné pánvi rozpustíme máslo. přidáme vařené na kostky nakrájené brambory a malé cibulky, které předem oloupeme. Brambory a cibulky opečeme a obložíme jimi roštěnky. Doplníme listy hlávkového salátu, kolečky rajčete nebo jakoukoliv čerstvou zeleninou.
Šťavnatá roštěná s brambory a cibulkami
INGREDIENCE:
- Plátky roštěné
- Sůl
- Pepř
- Olej
- Máslo
- Vařené brambory (nakrájené na kostky)
- Malé cibulky (celé, oloupané)
- Hlávkový salát
- Rajče (kolečka) nebo jiná čerstvá zelenina
POSTUP:
1) Příprava masa
Roštěnky omyjeme, osušíme a naklepeme.
Osolíme, opepříme.
Na oleji je zprudka opečeme z obou stran.
2) Brambory a cibulky
Na druhé pánvi rozpustíme máslo.
Přidáme uvařené brambory nakrájené na kostky.
Přidáme malé oloupané cibulky.
Opečeme dozlatova.
3) Servírování
Opečené brambory a cibulky použijeme jako oblohu k roštěnkám.
Doplníme listy hlávkového salátu, kolečky rajčete nebo jinou čerstvou zeleninou.
TIPY:
- Cibulky můžeš před opékáním krátce blanšírovat, budou jemnější.
- Do brambor můžeš přidat špetku majoránky nebo kmínu.
- Pro výraznější chuť přidej na maso i kapku worcesterové omáčky.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Hovězí ptáček s jemnou chutí kávy
Hovězí maso plněné vejcem, okurkem, klobáskou a slaninou s příchutí kávy. Autor Romča Langerová hovězí maso, plněné hovězí, závitky, ptáčky, vejce natvrdo, klobása, slanina, okurka, hovězí s kávou, maso na víně, Romča Langerová, sojová omáčka, hořčice, česká kuchyně, domácí recept, sváteční jídlo, pečené maso, kávová omáčka, vaření, jídlo- Obtížnost:
- 2
- Doba přípravy
- do 1,5hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Romča Langerova
-
Karlos se zeleninou
Hovězí guláš se zeleninou hovězí guláš, guláš se zeleninou, hovězí maso, guláš s mrkví, guláš s celerem, jarní cibulka, česká kuchyně, domácí recept, dušené maso, hovězí kližka, masox, tradiční guláš, guláš s knedlíkem, zeleninový guláš, vaření, jídlo- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 2hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Roštěná na zelenině
Chutné hovězí masíčko - roštěná hovězí roštěná recept, dušená roštěná na víně, hovězí maso ve smetanové omáčce, roštěná s omáčkou, jemné hovězí maso, roštěná na másle, hovězí s kořenovou zeleninou, maso dušené dvě hodiny, české hovězí recepty, smetanová omáčka k masu, roštěná s kroketami, domácí hovězí plátky, klasické české maso, hovězí na cibuli a másle, maso ve víně recept, rodinný oběd hovězí, smetanové hovězí maso, hovězí plátky na pánvi, tradiční dušené hovězí, recepty z roštěné- Obtížnost:
- 2
- Doba přípravy
- do 2hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová






