Recept na Roštěnka na žampionech
Ingredience pro recept
| 1 kg | roštěné |
| mletý černý pepř | |
| sůl | |
| 1 lžíce | hladké mouky |
| 2 lžíce | oleje |
| 2 ks | vejce |
| 100 g | tvrdého sýru |
| 2-4 lžíce | světlého piva |
| 100 g | másla |
| 100 g | žampionů |
| 200 ml | červeného vína |
| sójová omáčka |
Roštěnou nakrájíme na plátky asi 1cm vysoké, naklepeme obráceným nožem a na okrajích nařízneme, aby se nekroutily. Maso opepříme a osolíme, mírně obalíme v hladké mouce a zprudka opečeme na oleji. Když vyndáme opečené maso, našleháme vejce, přimícháme k nim nastrouhaný sýr a mírně je naředíme světným pivem. Těstíčko by nemělo být příliš řídké, aby z plátků nestékalo. Zchladlé roštenky obalíme v těstíčku z obou stran a pečemem na rozehřátém másle. Opečené roštěnky klademe do pekáčku a posypeme je pokrájenými žampiony. Vše zalijeme výpekem z masa, přidáme červené víno a dusíme pod pokličkou asi 15 minut. Když je maso měkké, dochutíme šťávu podle potřeby ještě sójovou omáčkou. Podáváme se šťouchanými brambory.
Chutná roštěnka se žampiony
INGREDIENCE:
- Roštěná (plátky cca 1 cm)
- Sůl
- Pepř
- Hladká mouka
- Olej
- Máslo
- Vejce
- Tvrdý sýr (strouhaný)
- Světlé pivo
- Žampiony (nakrájené na plátky)
- Červené víno
- Sójová omáčka (dle chuti)
POSTUP:
1) Příprava masa
Plátky roštěné naklepeme obrácenou stranou nože.
Okraje nařízneme, aby se během smažení nekroutily.
Osolíme, opepříme a lehce obalíme v hladké mouce.
2) Opečení
Na oleji maso zprudka opečeme z obou stran.
Vyndáme a necháme zchladnout.
3) Sýrové těstíčko
Vejce našleháme.
Přidáme nastrouhaný tvrdý sýr.
Naředíme malým množstvím světlého piva – vznikne hustší těstíčko, které nestéká z masa.
4) Druhé obalení a opečení
Zchladlé roštěnky obalíme v těstíčku z obou stran.
Smažíme na rozehřátém másle dozlatova.
5) Žampiony a dušení
Opečené plátky dáme do pekáčku.
Posypeme na plátky nakrájenými žampiony.
Zalijeme výpekem z masa a přidáme trochu červeného vína.
Dusíme pod pokličkou asi 15 minut, dokud maso nezměkne.
6) Dochucení
Šťávu případně dochutíme sójovou omáčkou.
7) Podávání
Podáváme se šťouchanými brambory nebo bramborovou kaší.
TIPY:
- Do těstíčka lze přidat trochu česneku nebo pikantní papriky.
- Pivo dodá řízkům lehce křupavou krustu.
- Víno ve šťávě výrazně zvýrazní chuť žampionů.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Hovězí ptáček s jemnou chutí kávy
Hovězí maso plněné vejcem, okurkem, klobáskou a slaninou s příchutí kávy. Autor Romča Langerová hovězí maso, plněné hovězí, závitky, ptáčky, vejce natvrdo, klobása, slanina, okurka, hovězí s kávou, maso na víně, Romča Langerová, sojová omáčka, hořčice, česká kuchyně, domácí recept, sváteční jídlo, pečené maso, kávová omáčka, vaření, jídlo- Obtížnost:
- 2
- Doba přípravy
- do 1,5hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Romča Langerova
-
Karlos se zeleninou
Hovězí guláš se zeleninou hovězí guláš, guláš se zeleninou, hovězí maso, guláš s mrkví, guláš s celerem, jarní cibulka, česká kuchyně, domácí recept, dušené maso, hovězí kližka, masox, tradiční guláš, guláš s knedlíkem, zeleninový guláš, vaření, jídlo- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 2hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Roštěná na zelenině
Chutné hovězí masíčko - roštěná hovězí roštěná recept, dušená roštěná na víně, hovězí maso ve smetanové omáčce, roštěná s omáčkou, jemné hovězí maso, roštěná na másle, hovězí s kořenovou zeleninou, maso dušené dvě hodiny, české hovězí recepty, smetanová omáčka k masu, roštěná s kroketami, domácí hovězí plátky, klasické české maso, hovězí na cibuli a másle, maso ve víně recept, rodinný oběd hovězí, smetanové hovězí maso, hovězí plátky na pánvi, tradiční dušené hovězí, recepty z roštěné- Obtížnost:
- 2
- Doba přípravy
- do 2hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová






