Recept na Roštěnka na žampionech

přidal(a) Iveta Kotalová
4/5
   ( 2 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 2
Doba přípravy: do 1hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den

Chutná roštěnka se žampiony roštěnka se žampiony, hovězí plátky v těstíčku, roštěná s pivním těstíčkem, roštěnky na žampionech, hovězí maso se sýrovým těstíčkem, žampionová omáčka k masu, roštěná na pivu a másle, hovězí dušené s vínem, české hovězí recepty, smažené roštěnky, maso se žampiony recept, pečené roštěnky v troubě, hovězí plátky na másle, omáčka s červeným vínem, domácí roštěná recept, slavnostní hovězí maso, moderní české hovězí recepty, roštěná se sójovou omáčkou, rodinná hovězí minutka, hovězí s houbami
Roštěnka na žampionech.jpg

Ingredience pro recept

1 kgroštěné
mletý černý pepř
sůl
1 lžícehladké mouky
2 lžíceoleje
2 ksvejce
100 gtvrdého sýru
2-4 lžícesvětlého piva
100 gmásla
100 gžampionů
200 mlčerveného vína
sójová omáčka

Roštěnou nakrájíme na plátky asi 1cm vysoké, naklepeme obráceným nožem a na okrajích nařízneme, aby se nekroutily. Maso opepříme a osolíme, mírně obalíme v hladké mouce a zprudka opečeme na oleji. Když vyndáme opečené maso, našleháme vejce, přimícháme k nim nastrouhaný sýr a mírně je naředíme světným pivem. Těstíčko by nemělo být příliš řídké, aby z plátků nestékalo. Zchladlé roštenky obalíme v těstíčku z obou stran a pečemem na rozehřátém másle. Opečené roštěnky klademe do pekáčku a posypeme je pokrájenými žampiony. Vše zalijeme výpekem z masa, přidáme červené víno a dusíme pod pokličkou asi 15 minut. Když je maso měkké, dochutíme šťávu podle potřeby ještě sójovou omáčkou. Podáváme se šťouchanými brambory.

 

Chutná roštěnka se žampiony

INGREDIENCE:
- Roštěná (plátky cca 1 cm)
- Sůl
- Pepř
- Hladká mouka
- Olej
- Máslo
- Vejce
- Tvrdý sýr (strouhaný)
- Světlé pivo
- Žampiony (nakrájené na plátky)
- Červené víno
- Sójová omáčka (dle chuti)

POSTUP:

1) Příprava masa
Plátky roštěné naklepeme obrácenou stranou nože.
Okraje nařízneme, aby se během smažení nekroutily.
Osolíme, opepříme a lehce obalíme v hladké mouce.

2) Opečení
Na oleji maso zprudka opečeme z obou stran.
Vyndáme a necháme zchladnout.

3) Sýrové těstíčko
Vejce našleháme.
Přidáme nastrouhaný tvrdý sýr.
Naředíme malým množstvím světlého piva – vznikne hustší těstíčko, které nestéká z masa.

4) Druhé obalení a opečení
Zchladlé roštěnky obalíme v těstíčku z obou stran.
Smažíme na rozehřátém másle dozlatova.

5) Žampiony a dušení
Opečené plátky dáme do pekáčku.
Posypeme na plátky nakrájenými žampiony.
Zalijeme výpekem z masa a přidáme trochu červeného vína.
Dusíme pod pokličkou asi 15 minut, dokud maso nezměkne.

6) Dochucení
Šťávu případně dochutíme sójovou omáčkou.

7) Podávání
Podáváme se šťouchanými brambory nebo bramborovou kaší.

TIPY:
- Do těstíčka lze přidat trochu česneku nebo pikantní papriky.
- Pivo dodá řízkům lehce křupavou krustu.
- Víno ve šťávě výrazně zvýrazní chuť žampionů.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Hovězí ptáček s jemnou chutí kávy

     - foto Romča Langerová
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Hovězí maso plněné vejcem, okurkem, klobáskou a slaninou s příchutí kávy. Autor Romča Langerová hovězí maso, plněné hovězí, závitky, ptáčky, vejce natvrdo, klobása, slanina, okurka, hovězí s kávou, maso na víně, Romča Langerová, sojová omáčka, hořčice, česká kuchyně, domácí recept, sváteční jídlo, pečené maso, kávová omáčka, vaření, jídlo
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 1,5hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Romča Langerova
  • Karlos se zeleninou

     - Hovězí guláš se zeleninou.jpg
    Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50
    Hovězí guláš se zeleninou hovězí guláš, guláš se zeleninou, hovězí maso, guláš s mrkví, guláš s celerem, jarní cibulka, česká kuchyně, domácí recept, dušené maso, hovězí kližka, masox, tradiční guláš, guláš s knedlíkem, zeleninový guláš, vaření, jídlo
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 2hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Roštěná na zelenině

     - Roštěná na zelenině.jpg
    Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Z celkového počtu 5
    Chutné hovězí masíčko - roštěná hovězí roštěná recept, dušená roštěná na víně, hovězí maso ve smetanové omáčce, roštěná s omáčkou, jemné hovězí maso, roštěná na másle, hovězí s kořenovou zeleninou, maso dušené dvě hodiny, české hovězí recepty, smetanová omáčka k masu, roštěná s kroketami, domácí hovězí plátky, klasické české maso, hovězí na cibuli a másle, maso ve víně recept, rodinný oběd hovězí, smetanové hovězí maso, hovězí plátky na pánvi, tradiční dušené hovězí, recepty z roštěné
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 2hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!