Recept na Roštěná se šunkou
Plátky roštěné na okrajích nařízneme, zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a vložíme na dobře rozehřáté sádlo nebo olej na pánev. Opečeme po obou stranách. Na roštěnku položíme šunku opečenou na másle, doplníme sardelovým očkem nebo špetkou sardelové pasty a ozdobíme petrželkou.
Pikantní roštěná se šunkou
INGREDIENCE:
- Plátky roštěné
- Sůl
- Pepř
- Olej nebo sádlo na opečení
- Máslo
- Šunka (plátky)
- Sardelové očko nebo sardelová pasta
- Petrželka (nasekaná)
POSTUP:
1) Příprava masa
Plátky roštěné na okrajích lehce nařízneme, aby se při opékání nekroutily.
Zlehka naklepeme.
Osolíme a opepříme.
2) Opečení masa
Na pánvi rozehřejeme sádlo nebo olej.
Roštěné opečeme z obou stran dohněda.
Dáme stranou.
3) Šunka
Na jiné pánvi rozehřejeme trochu másla.
Plátky šunky krátce opečeme dozlatova.
4) Kompletace
Na každý plátek roštěné položíme opečenou šunku.
Přidáme sardelové očko nebo malou špetku sardelové pasty.
Ozdobíme nasekanou petrželkou.
5) Podávání
Podáváme s bramborami, hranolkami, pečenými brambory nebo čerstvým pečivem.
TIPY:
- Sardelová pasta dodá pikantní a slanou chuť – stačí opravdu malé množství.
- Na šunku můžeš přidat i plátek sýra a nechat lehce rozpustit.
- K masu se hodí i kapka citronové šťávy.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Hovězí ptáček s jemnou chutí kávy
Hovězí maso plněné vejcem, okurkem, klobáskou a slaninou s příchutí kávy. Autor Romča Langerová hovězí maso, plněné hovězí, závitky, ptáčky, vejce natvrdo, klobása, slanina, okurka, hovězí s kávou, maso na víně, Romča Langerová, sojová omáčka, hořčice, česká kuchyně, domácí recept, sváteční jídlo, pečené maso, kávová omáčka, vaření, jídlo- Obtížnost:
- 2
- Doba přípravy
- do 1,5hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Romča Langerova
-
Karlos se zeleninou
Hovězí guláš se zeleninou hovězí guláš, guláš se zeleninou, hovězí maso, guláš s mrkví, guláš s celerem, jarní cibulka, česká kuchyně, domácí recept, dušené maso, hovězí kližka, masox, tradiční guláš, guláš s knedlíkem, zeleninový guláš, vaření, jídlo- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 2hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Roštěná na zelenině
Chutné hovězí masíčko - roštěná hovězí roštěná recept, dušená roštěná na víně, hovězí maso ve smetanové omáčce, roštěná s omáčkou, jemné hovězí maso, roštěná na másle, hovězí s kořenovou zeleninou, maso dušené dvě hodiny, české hovězí recepty, smetanová omáčka k masu, roštěná s kroketami, domácí hovězí plátky, klasické české maso, hovězí na cibuli a másle, maso ve víně recept, rodinný oběd hovězí, smetanové hovězí maso, hovězí plátky na pánvi, tradiční dušené hovězí, recepty z roštěné- Obtížnost:
- 2
- Doba přípravy
- do 2hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová







