Recept na Roštěná na zelenině
Ingredience pro recept
| 4 ks | roštěné |
| sůl | |
| 100 g | másla |
| 120 ml | červeného vína |
| 250 ml | kysané smetamy |
| 1 lžíce | hladké mouky |
| mletý černý pepř | |
| 3 ks | mrkve |
| 2 ks | petržele |
| 1 ks | kyselé okurky |
| 1 ks | celer |
| 3 ks | cibule |
| 1 lžička | sušeného česneku |
Roštěnky naklepeme, osolíme a zprudka opečeme na polovině másla, zalijeme vínem a dusíme pod pokličkou. Asi po dvou hodinách, když je maso měkké vlijeme smetanu s rozmíchanou moukou a mírně opepříme. Ještě chvíli povaříme.
Na druhé pánvi rozpustíme zbylé máslo a v něm orestujeme na nudličky nakrájenou zeleninu s cibulí. Když je měkká mírně ji osolíme a okořeníme sušeným česnekem.
Plátky podáváme s kroketami, lžící zeleniny a vše polijeme smetanovou omáčkou.
Chutné hovězí masíčko – roštěná
INGREDIENCE:
- Roštěná (plátky)
- Máslo
- Sůl
- Pepř
- Bílé nebo červené víno (na podlití)
- Smetana
- Hladká mouka
- Cibule
- Zelenina (mrkev, petržel, celer nebo směs dle chuti)
- Sušený česnek
POSTUP:
1) Maso
Plátky roštěné naklepeme.
Osolíme je.
Na polovině másla je zprudka opečeme z obou stran.
2) Dušení
Podlijeme vínem.
Dusíme pod pokličkou přibližně 2 hodiny, dokud maso nezměkne.
3) Omáčka
K měkkému masu přilijeme smetanu rozmíchanou s trochou hladké mouky.
Mírně opepříme.
Krátce povaříme, aby omáčka zhoustla.
4) Zelenina
Na druhé pánvi rozpustíme zbylou polovinu másla.
Orestujeme cibuli a zeleninu nakrájenou na nudličky.
Zeleninu změkčíme, mírně osolíme a ochutíme sušeným česnekem.
5) Podávání
Plátky masa podáváme s kroketami nebo jinou přílohou.
Přidáme lžíci zeleninové směsi.
Přelijeme smetanovou omáčkou.
TIPY:
- Pro výraznější chuť lze přidat do vína i trochu worcesteru.
- Pokud chceš jemnější omáčku, můžeš ji scedit.
- Zeleninu můžeš doplnit žampiony nebo pórkem.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Hovězí ptáček s jemnou chutí kávy
Hovězí maso plněné vejcem, okurkem, klobáskou a slaninou s příchutí kávy. Autor Romča Langerová hovězí maso, plněné hovězí, závitky, ptáčky, vejce natvrdo, klobása, slanina, okurka, hovězí s kávou, maso na víně, Romča Langerová, sojová omáčka, hořčice, česká kuchyně, domácí recept, sváteční jídlo, pečené maso, kávová omáčka, vaření, jídlo- Obtížnost:
- 2
- Doba přípravy
- do 1,5hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Romča Langerova
-
Karlos se zeleninou
Hovězí guláš se zeleninou hovězí guláš, guláš se zeleninou, hovězí maso, guláš s mrkví, guláš s celerem, jarní cibulka, česká kuchyně, domácí recept, dušené maso, hovězí kližka, masox, tradiční guláš, guláš s knedlíkem, zeleninový guláš, vaření, jídlo- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 2hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Hovězí v kořeněné hořčici
hovězí maso, pečené hovězí, pikantní hovězí, hořčice, jalovec, nové koření, pečené maso, hovězí pečeně, česká kuchyně, domácí recept, maso na hořčici, omáčka z výpeku, pečené maso v troubě, sváteční oběd, vaření, jídlo- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1,5hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová






