Recept na Roštěná na zelenině

přidal(a) Iveta Kotalová
4/5
   ( 1 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 2
Doba přípravy: do 2hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den

Chutné hovězí masíčko - roštěná hovězí roštěná recept, dušená roštěná na víně, hovězí maso ve smetanové omáčce, roštěná s omáčkou, jemné hovězí maso, roštěná na másle, hovězí s kořenovou zeleninou, maso dušené dvě hodiny, české hovězí recepty, smetanová omáčka k masu, roštěná s kroketami, domácí hovězí plátky, klasické české maso, hovězí na cibuli a másle, maso ve víně recept, rodinný oběd hovězí, smetanové hovězí maso, hovězí plátky na pánvi, tradiční dušené hovězí, recepty z roštěné
Roštěná na zelenině.jpg

Ingredience pro recept

4 ksroštěné
sůl
100 gmásla
120 mlčerveného vína
250 mlkysané smetamy
1 lžícehladké mouky
mletý černý pepř
3 ksmrkve
2 kspetržele
1 kskyselé okurky
1 ksceler
3 kscibule
1 lžičkasušeného česneku

Roštěnky naklepeme, osolíme a zprudka opečeme na polovině másla, zalijeme vínem a dusíme pod pokličkou. Asi po dvou hodinách, když je maso měkké vlijeme smetanu s rozmíchanou moukou a mírně opepříme. Ještě chvíli povaříme.

Na druhé pánvi rozpustíme zbylé máslo a v něm orestujeme na nudličky nakrájenou zeleninu s cibulí. Když je měkká mírně ji osolíme a okořeníme sušeným česnekem.

Plátky podáváme s kroketami, lžící zeleniny a vše polijeme smetanovou omáčkou.

 

Chutné hovězí masíčko – roštěná

INGREDIENCE:
- Roštěná (plátky)
- Máslo
- Sůl
- Pepř
- Bílé nebo červené víno (na podlití)
- Smetana
- Hladká mouka
- Cibule
- Zelenina (mrkev, petržel, celer nebo směs dle chuti)
- Sušený česnek

POSTUP:

1) Maso
Plátky roštěné naklepeme.
Osolíme je.
Na polovině másla je zprudka opečeme z obou stran.

2) Dušení
Podlijeme vínem.
Dusíme pod pokličkou přibližně 2 hodiny, dokud maso nezměkne.

3) Omáčka
K měkkému masu přilijeme smetanu rozmíchanou s trochou hladké mouky.
Mírně opepříme.
Krátce povaříme, aby omáčka zhoustla.

4) Zelenina
Na druhé pánvi rozpustíme zbylou polovinu másla.
Orestujeme cibuli a zeleninu nakrájenou na nudličky.
Zeleninu změkčíme, mírně osolíme a ochutíme sušeným česnekem.

5) Podávání
Plátky masa podáváme s kroketami nebo jinou přílohou.
Přidáme lžíci zeleninové směsi.
Přelijeme smetanovou omáčkou.

TIPY:
- Pro výraznější chuť lze přidat do vína i trochu worcesteru.
- Pokud chceš jemnější omáčku, můžeš ji scedit.
- Zeleninu můžeš doplnit žampiony nebo pórkem.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Hovězí ptáček s jemnou chutí kávy

     - foto Romča Langerová
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Hovězí maso plněné vejcem, okurkem, klobáskou a slaninou s příchutí kávy. Autor Romča Langerová hovězí maso, plněné hovězí, závitky, ptáčky, vejce natvrdo, klobása, slanina, okurka, hovězí s kávou, maso na víně, Romča Langerová, sojová omáčka, hořčice, česká kuchyně, domácí recept, sváteční jídlo, pečené maso, kávová omáčka, vaření, jídlo
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 1,5hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Romča Langerova
  • Karlos se zeleninou

     - Hovězí guláš se zeleninou.jpg
    Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50
    Hovězí guláš se zeleninou hovězí guláš, guláš se zeleninou, hovězí maso, guláš s mrkví, guláš s celerem, jarní cibulka, česká kuchyně, domácí recept, dušené maso, hovězí kližka, masox, tradiční guláš, guláš s knedlíkem, zeleninový guláš, vaření, jídlo
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 2hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Hovězí v kořeněné hořčici

     -
    Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Z celkového počtu 5
    hovězí maso, pečené hovězí, pikantní hovězí, hořčice, jalovec, nové koření, pečené maso, hovězí pečeně, česká kuchyně, domácí recept, maso na hořčici, omáčka z výpeku, pečené maso v troubě, sváteční oběd, vaření, jídlo
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1,5hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!