Recept na Roláda z roštěné
Ingredience pro recept
| rozkrojená nenaklepaná roštěná | |
| sůl | |
| mletý černý pepř | |
| hořčice | |
| vejce | |
| slanina | |
| nakládané okurky | |
| debrecínské párky | |
| mrkev |
Roládu osolíme a opepříme, potřeme hořticí, poklademe surovinami jako na ptáčky, srolujeme, spíchneme jehlami, nebo zamotáme nití, zprudka opečeme roládu na cibuli ze všech stran, podlejeme vývarem a dusíme do měkka. Omáčku na konci zaprášíme hladkou moukou a dochutíme.
Roštěná plněná vejcem, slaninou, okurkem, párkem a mrkví
INGREDIENCE:
- Plátky roštěné nebo hovězího masa na rolády
- Sůl
- Pepř
- Hořčice
- Cibule (najemno)
- Slanina (plátky)
- Uvařené vejce (na čtvrtky nebo půlky)
- Sterilovaná okurka (na proužky)
- Párek (na proužky)
- Mrkev (předvařená nebo tenké hranolky)
- Vývar
- Hladká mouka
- Olej nebo sádlo
POSTUP:
1) Příprava masa
Plátky masa zlehka naklepeme.
Osolíme, opepříme a potřeme hořčicí.
2) Plnění
Na maso rozložíme slaninu, vejce, okurek, párek a mrkev (stejně jako u španělských ptáčků).
3) Rolování
Maso pevně srolujeme.
Spoj zajistíme jehlami nebo zamotáme kuchyňskou nití.
4) Opečení
Na pánvi nebo v kastrolu zpěníme cibuli.
Roládu zprudka opečeme ze všech stran, aby se zatáhla.
5) Dušení
Podlijeme vývarem.
Dusíme doměkka pod pokličkou (cca 60–90 minut dle typu masa).
6) Omáčka
Po změknutí roládu vyjmeme.
Výpek zaprášíme hladkou moukou, krátce provaříme a dochutíme solí a pepřem.
7) Podávání
Roládu krájíme na plátky a podáváme s omáčkou, brambory, rýží nebo knedlíkem.
TIPY:
- Vývar lze nahradit vodou a přidat lžíci worcesteru.
- Pro jemnější omáčku ji můžete rozmixovat.
- Slanina a párek dodají roládě výraznou chuť i šťavnatost.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Hovězí ptáček s jemnou chutí kávy
Hovězí maso plněné vejcem, okurkem, klobáskou a slaninou s příchutí kávy. Autor Romča Langerová hovězí maso, plněné hovězí, závitky, ptáčky, vejce natvrdo, klobása, slanina, okurka, hovězí s kávou, maso na víně, Romča Langerová, sojová omáčka, hořčice, česká kuchyně, domácí recept, sváteční jídlo, pečené maso, kávová omáčka, vaření, jídlo- Obtížnost:
- 2
- Doba přípravy
- do 1,5hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Romča Langerova
-
Karlos se zeleninou
Hovězí guláš se zeleninou hovězí guláš, guláš se zeleninou, hovězí maso, guláš s mrkví, guláš s celerem, jarní cibulka, česká kuchyně, domácí recept, dušené maso, hovězí kližka, masox, tradiční guláš, guláš s knedlíkem, zeleninový guláš, vaření, jídlo- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 2hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Roštěná na zelenině
Chutné hovězí masíčko - roštěná hovězí roštěná recept, dušená roštěná na víně, hovězí maso ve smetanové omáčce, roštěná s omáčkou, jemné hovězí maso, roštěná na másle, hovězí s kořenovou zeleninou, maso dušené dvě hodiny, české hovězí recepty, smetanová omáčka k masu, roštěná s kroketami, domácí hovězí plátky, klasické české maso, hovězí na cibuli a másle, maso ve víně recept, rodinný oběd hovězí, smetanové hovězí maso, hovězí plátky na pánvi, tradiční dušené hovězí, recepty z roštěné- Obtížnost:
- 2
- Doba přípravy
- do 2hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová






