Recept na Roláda z roštěné

přidal(a) Romča Langerova
4/5
   ( 2 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 2
Doba přípravy: do 2hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den

Roštěná plněná vejcem, slanivou, okurkem, párkem a mrkví hovězí roláda plněná, roštěná roláda recept, maso plněné jako ptáčky, hovězí na cibuli, roláda se slaninou a vejcem, masová roláda s okurkou, párek v roládě, mrkev v roládě, klasická česká roláda, španělské ptáčky varianta, dušená hovězí roláda, domácí omáčka k roládě, maso dušené ve vývaru, tradiční české maso, recept na hovězí roládu, rodinný oběd hovězí maso, slavnostní roláda recept, omáčka k hovězí roládě, plněné maso v troubě nebo kastrolu, masové rolády česká kuchyně
Roláda z roštěné

Ingredience pro recept

rozkrojená nenaklepaná roštěná
sůl
mletý černý pepř
hořčice
vejce
slanina
nakládané okurky
debrecínské párky
mrkev

Roládu osolíme a opepříme, potřeme hořticí, poklademe surovinami jako na ptáčky, srolujeme, spíchneme jehlami, nebo zamotáme nití, zprudka opečeme roládu na cibuli ze všech stran, podlejeme vývarem a dusíme do měkka. Omáčku na konci zaprášíme hladkou moukou a dochutíme.

 

Roštěná plněná vejcem, slaninou, okurkem, párkem a mrkví

INGREDIENCE:
- Plátky roštěné nebo hovězího masa na rolády
- Sůl
- Pepř
- Hořčice
- Cibule (najemno)
- Slanina (plátky)
- Uvařené vejce (na čtvrtky nebo půlky)
- Sterilovaná okurka (na proužky)
- Párek (na proužky)
- Mrkev (předvařená nebo tenké hranolky)
- Vývar
- Hladká mouka
- Olej nebo sádlo

POSTUP:

1) Příprava masa
Plátky masa zlehka naklepeme.
Osolíme, opepříme a potřeme hořčicí.

2) Plnění
Na maso rozložíme slaninu, vejce, okurek, párek a mrkev (stejně jako u španělských ptáčků).

3) Rolování
Maso pevně srolujeme.
Spoj zajistíme jehlami nebo zamotáme kuchyňskou nití.

4) Opečení
Na pánvi nebo v kastrolu zpěníme cibuli.
Roládu zprudka opečeme ze všech stran, aby se zatáhla.

5) Dušení
Podlijeme vývarem.
Dusíme doměkka pod pokličkou (cca 60–90 minut dle typu masa).

6) Omáčka
Po změknutí roládu vyjmeme.
Výpek zaprášíme hladkou moukou, krátce provaříme a dochutíme solí a pepřem.

7) Podávání
Roládu krájíme na plátky a podáváme s omáčkou, brambory, rýží nebo knedlíkem.

TIPY:
- Vývar lze nahradit vodou a přidat lžíci worcesteru.
- Pro jemnější omáčku ji můžete rozmixovat.
- Slanina a párek dodají roládě výraznou chuť i šťavnatost.

 

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Hovězí ptáček s jemnou chutí kávy

     - foto Romča Langerová
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Hovězí maso plněné vejcem, okurkem, klobáskou a slaninou s příchutí kávy. Autor Romča Langerová hovězí maso, plněné hovězí, závitky, ptáčky, vejce natvrdo, klobása, slanina, okurka, hovězí s kávou, maso na víně, Romča Langerová, sojová omáčka, hořčice, česká kuchyně, domácí recept, sváteční jídlo, pečené maso, kávová omáčka, vaření, jídlo
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 1,5hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Romča Langerova
  • Karlos se zeleninou

     - Hovězí guláš se zeleninou.jpg
    Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50
    Hovězí guláš se zeleninou hovězí guláš, guláš se zeleninou, hovězí maso, guláš s mrkví, guláš s celerem, jarní cibulka, česká kuchyně, domácí recept, dušené maso, hovězí kližka, masox, tradiční guláš, guláš s knedlíkem, zeleninový guláš, vaření, jídlo
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 2hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Roštěná na zelenině

     - Roštěná na zelenině.jpg
    Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Z celkového počtu 5
    Chutné hovězí masíčko - roštěná hovězí roštěná recept, dušená roštěná na víně, hovězí maso ve smetanové omáčce, roštěná s omáčkou, jemné hovězí maso, roštěná na másle, hovězí s kořenovou zeleninou, maso dušené dvě hodiny, české hovězí recepty, smetanová omáčka k masu, roštěná s kroketami, domácí hovězí plátky, klasické české maso, hovězí na cibuli a másle, maso ve víně recept, rodinný oběd hovězí, smetanové hovězí maso, hovězí plátky na pánvi, tradiční dušené hovězí, recepty z roštěné
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 2hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!