Recept na Rančerské tacos
Ingredience pro recept
| 1 ks | cibule |
| 3 stroužky | česneku |
| olej na smažení | |
| 500 g | mletého hovězého masa |
| sůl | |
| drcený pepř | |
| oregano | |
| 3 ks | papriky |
| 1 ks | chilli paprička |
| 1 konzerva | kukuřice |
| 1 sklenička | mexické omáčky Spak |
| 8 ks | tortilla chipsů (nachos) |
Cibuli očistíme, oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a rozdrtíme. Na pánvi rozehřejeme olej a orestujeme na něm nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme mleté maso, osolíme, okořeníme a za stálého míchání krátce orestujeme.
Červenou , žlutou a zelenou papriku omyjeme, nakrájíme na kostičky a vložíme je k masu společně s nasekanou chilli papričkou a scezenou kukuřicí. Vše zalijeme Mexickou omáčkou Spak. Směs pomalu dusíme asi 20 minut. Občas ji mírně podléváme.
Hotovou masovou směs rozdělíme na talíře a podáváme ji s tortilla chipsy. Případně můžeme také masovou směs zabalit do velké tortily. ozdobíme čerstvými bylinkami.
Mexická masová směs s paprikami a tortilla chipsy
INGREDIENCE:
- Mleté maso (hovězí, vepřové nebo směs)
- Olej
- Cibule (najemno)
- Česnek (rozdrcený)
- Papriky: červená, žlutá, zelená (na kostičky)
- Chilli paprička (nasekaná)
- Kukuřice (scezená)
- Mexická omáčka Spak (nebo jiná mexická omáčka)
- Sůl
- Koření: mletá paprika, pálivá paprika, kmín nebo mexické koření (dle chuti)
- Tortilla chipsy nebo velké tortilly
- Čerstvé bylinky (petržel, koriandr)
POSTUP:
1) Základ směsi
Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno.
Česnek oloupeme a rozdrtíme.
Na pánvi rozehřejeme olej.
Orestujeme cibuli a česnek, dokud nezesklovatí.
2) Mleté maso
Přidáme mleté maso, osolíme a okořeníme.
Za stálého míchání krátce orestujeme, aby se maso zatáhlo.
3) Zelenina
Papriku omyjeme, nakrájíme na malé kostičky.
Přidáme k masu společně s nasekanou chilli papričkou a scezenou kukuřicí.
4) Omáčka
Směs zalijeme mexickou omáčkou Spak.
Pomalu dusíme asi 20 minut.
Občas mírně podlijeme vodou, aby se směs nepřipalovala.
5) Podávání
Hotovou směs rozdělíme na talíře.
Podáváme s tortilla chipsy.
Případně směs zabalíme do velkých tortill.
Ozdobíme čerstvými bylinkami.
TIPY:
- Pro výraznější mexickou chuť přidejte špetku uzené papriky nebo kmínu.
- Skvěle chutná i se strouhaným sýrem nebo jogurtovým dipem.
- Tortilly lze také krátce ogrilovat nebo opéct na pánvi.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Hovězí ptáček s jemnou chutí kávy
Hovězí maso plněné vejcem, okurkem, klobáskou a slaninou s příchutí kávy. Autor Romča Langerová hovězí maso, plněné hovězí, závitky, ptáčky, vejce natvrdo, klobása, slanina, okurka, hovězí s kávou, maso na víně, Romča Langerová, sojová omáčka, hořčice, česká kuchyně, domácí recept, sváteční jídlo, pečené maso, kávová omáčka, vaření, jídlo- Obtížnost:
- 2
- Doba přípravy
- do 1,5hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Romča Langerova
-
Karlos se zeleninou
Hovězí guláš se zeleninou hovězí guláš, guláš se zeleninou, hovězí maso, guláš s mrkví, guláš s celerem, jarní cibulka, česká kuchyně, domácí recept, dušené maso, hovězí kližka, masox, tradiční guláš, guláš s knedlíkem, zeleninový guláš, vaření, jídlo- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 2hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Roštěná na zelenině
Chutné hovězí masíčko - roštěná hovězí roštěná recept, dušená roštěná na víně, hovězí maso ve smetanové omáčce, roštěná s omáčkou, jemné hovězí maso, roštěná na másle, hovězí s kořenovou zeleninou, maso dušené dvě hodiny, české hovězí recepty, smetanová omáčka k masu, roštěná s kroketami, domácí hovězí plátky, klasické české maso, hovězí na cibuli a másle, maso ve víně recept, rodinný oběd hovězí, smetanové hovězí maso, hovězí plátky na pánvi, tradiční dušené hovězí, recepty z roštěné- Obtížnost:
- 2
- Doba přípravy
- do 2hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová






