Recept na Rančerské tacos

přidal(a) Iveta Kotalová
3/5
   ( 2 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 1hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den

Vyzkoušejte taky něco s vůní Mexika. mexická masová směs, mleté maso po mexicku, mexické papriky recept, tortilla chipsy s masem, mexické jídlo doma, směs s chilli a kukuřicí, hovězí mexická směs, pikantní mexická kuchyně, mleté maso s paprikou, domácí mexiko recepty, mexická omáčka s masem, mexický oběd rychlý, tortilla wrap maso, mleté maso na pánvi, čerstvé bylinky mexické jídlo, chilli paprika recept, paprika kukuřice maso, tex-mex maso recept, jednoduchá mexická kuchyně, pikantní směs do tortilly
Rančerské tacos.jpg

Ingredience pro recept

1 ks cibule
3 stroužkyčesneku
olej na smažení
500 gmletého hovězého masa
sůl
drcený pepř
oregano
3 kspapriky
1 kschilli paprička
1 konzervakukuřice
1 skleničkamexické omáčky Spak
8 kstortilla chipsů (nachos)

Cibuli očistíme, oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a rozdrtíme. Na pánvi rozehřejeme olej a orestujeme na něm nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme mleté maso, osolíme, okořeníme a za stálého míchání krátce orestujeme.

Červenou , žlutou a zelenou papriku omyjeme, nakrájíme na kostičky a vložíme je k masu společně s nasekanou chilli papričkou a scezenou kukuřicí. Vše zalijeme Mexickou omáčkou Spak. Směs pomalu dusíme asi 20 minut. Občas ji mírně podléváme.

Hotovou masovou směs rozdělíme na talíře a podáváme ji s tortilla chipsy. Případně můžeme také masovou směs zabalit do velké tortily. ozdobíme čerstvými bylinkami.

 

Mexická masová směs s paprikami a tortilla chipsy

INGREDIENCE:
- Mleté maso (hovězí, vepřové nebo směs)
- Olej
- Cibule (najemno)
- Česnek (rozdrcený)
- Papriky: červená, žlutá, zelená (na kostičky)
- Chilli paprička (nasekaná)
- Kukuřice (scezená)
- Mexická omáčka Spak (nebo jiná mexická omáčka)
- Sůl
- Koření: mletá paprika, pálivá paprika, kmín nebo mexické koření (dle chuti)
- Tortilla chipsy nebo velké tortilly
- Čerstvé bylinky (petržel, koriandr)

POSTUP:

1) Základ směsi
Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno.
Česnek oloupeme a rozdrtíme.
Na pánvi rozehřejeme olej.
Orestujeme cibuli a česnek, dokud nezesklovatí.

2) Mleté maso
Přidáme mleté maso, osolíme a okořeníme.
Za stálého míchání krátce orestujeme, aby se maso zatáhlo.

3) Zelenina
Papriku omyjeme, nakrájíme na malé kostičky.
Přidáme k masu společně s nasekanou chilli papričkou a scezenou kukuřicí.

4) Omáčka
Směs zalijeme mexickou omáčkou Spak.
Pomalu dusíme asi 20 minut.
Občas mírně podlijeme vodou, aby se směs nepřipalovala.

5) Podávání
Hotovou směs rozdělíme na talíře.
Podáváme s tortilla chipsy.
Případně směs zabalíme do velkých tortill.
Ozdobíme čerstvými bylinkami.

TIPY:
- Pro výraznější mexickou chuť přidejte špetku uzené papriky nebo kmínu.
- Skvěle chutná i se strouhaným sýrem nebo jogurtovým dipem.
- Tortilly lze také krátce ogrilovat nebo opéct na pánvi.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Hovězí ptáček s jemnou chutí kávy

     - foto Romča Langerová
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Hovězí maso plněné vejcem, okurkem, klobáskou a slaninou s příchutí kávy. Autor Romča Langerová hovězí maso, plněné hovězí, závitky, ptáčky, vejce natvrdo, klobása, slanina, okurka, hovězí s kávou, maso na víně, Romča Langerová, sojová omáčka, hořčice, česká kuchyně, domácí recept, sváteční jídlo, pečené maso, kávová omáčka, vaření, jídlo
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 1,5hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Romča Langerova
  • Karlos se zeleninou

     - Hovězí guláš se zeleninou.jpg
    Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50
    Hovězí guláš se zeleninou hovězí guláš, guláš se zeleninou, hovězí maso, guláš s mrkví, guláš s celerem, jarní cibulka, česká kuchyně, domácí recept, dušené maso, hovězí kližka, masox, tradiční guláš, guláš s knedlíkem, zeleninový guláš, vaření, jídlo
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 2hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Roštěná na zelenině

     - Roštěná na zelenině.jpg
    Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Z celkového počtu 5
    Chutné hovězí masíčko - roštěná hovězí roštěná recept, dušená roštěná na víně, hovězí maso ve smetanové omáčce, roštěná s omáčkou, jemné hovězí maso, roštěná na másle, hovězí s kořenovou zeleninou, maso dušené dvě hodiny, české hovězí recepty, smetanová omáčka k masu, roštěná s kroketami, domácí hovězí plátky, klasické české maso, hovězí na cibuli a másle, maso ve víně recept, rodinný oběd hovězí, smetanové hovězí maso, hovězí plátky na pánvi, tradiční dušené hovězí, recepty z roštěné
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 2hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!